reklama

Byť malou ženou je ....

Pridal/a balalajka dňa 10. 05. 2018 - 11:16

reklama
Malé ženy to majú v živote menej komplikované.Už len preto, lebo ja mám meter osemdesiat a okrem krátkych nohavíc a nesediaceho pásu šiat vytŕčajú mi ešte aj ruky z rukávov už nad zápästím.Malé ženy neriešia mnohé problémy.Nemusia riešiť dilemu, či si tie krásne topánky na opätku môžu vziať, lebo priemerný vysoký slovenský muž má oči zarovno vami, keď ste na boso a chlapská ješitnosť je teda bod sám o sebe napríklad aj na takých pracovných rokovaniach.Malé ženy to majú v živote jednoduchšie.Vypnú si vlasy veselo do drdolu či copu  navrch hlavy a nemusia mať obavy, že ten bude vytŕčať z davu ako anténa.Malé ženy to podľa mňa majú ľahšie.Pôsobia už len pre tú výšku krehkejšie - skôr jej chlap podrží dvere, zoberie tašku, správa sa k nej ochranársky.Malé ženy nemusia riešiť dilemu, či si doniesť rebrík alebo stačí stolček, keď vešajú záclonu.Ten rebrík je potrebný vždy. Ja mám v sebe súboj lenivosti s rozumom ... rozum vyhrá len občas. Potom aj tak musím ísť ale pre rebrík.Malé ženy nepoznajú pocit, keď sa na ne niekto díva zdola a vy zrovna nepotrebujete vyzerať, že máte navrch (pri skúške, kontrolórovi lístkov, policajtovi, čo vás zastavil pre rýchlosť, obchodnom partnerovi alebo len tak, keď s nikým sa rozprávate). Hmmmmm ... byť malou môže byť príjemné. A ešte tak mať NORMÁLNU výšku! To už by bolo asi najsamviac. Veľký úsmev

reklama

reklama

púpavienka, Št, 10. 05. 2018 - 11:26

No viem že by si bola rada ak by som ti povedala že je super byť vysokou ženou, ale ja si myslím že nie. Mala som spolužiačku dobre sme spolu vychádzali, ona vytrčala ako anténa, vždy sa pozerala na mňa zvrchu a ja som musela hlavu dvíhať ak sme sa rozprávali a ja som si uvedomila že ona to ma ťažšie. Samozrejme že sa začala hrbiť, ona totiž prerástla aj chlapcov a nie len dievčatá.

Mne vadí ked mi niekto povie že škoda že som maličká - dosť dobre to nechápem, nie osm malička mám 160 a to  je pre mňa skoro dosť, mohla som mať ešte tri či 4 cm navyše, nohy na to mám ale krku či drieku by neuškodilo. Ja ked si spomínam na mojich rodičov - môj otec bol pri mame vysoký, lebo mama mala 155 cm a otec oveľa viac a mne sa to páčilo, mala som pocit že ten muž ju chráni a preto mám taký model v sebe. No a podľa starej povesti naše ženy neboli nikdy vysoké, takže ja som spokojná so svojou výškou. Moja mladšia dcéra je nespokojná a ma možno o 2 cm viac, lebo teraz je doba vysokých žien. Takže si myslím že byť v terajšej dobe vysoká je už fajn, lebo stretne podobných žien viac ako v minulosti.

balalajka, Št, 10. 05. 2018 - 11:48

Ja to vôbec nečakám, že mi to napíšeš. Ja tým žijem od malička, takže moje skúsenosti ... nie som pokrytec Veľký úsmev .

Ten model v hlave - vysoký muž, ochranárska pozícia. Presne nad týmto som uvažovala - chcela som o inom písať, ale dopadlo to takto Váľam sa od smiechu po podlahe. Uvažovala som nad rozprávkami. Všetky hlavné hrdinky sú malé. Neexistuje nízky princ a vysoká princezná. Ešte tak Kvasimodo a Esmeralda ... ale z trpkej reality od Viktora Huga urobili rozprávku len nedávno Mrkám. To sa neráta.

Teraz v dospelosti je to už lepšie, ale sú situácie, keď ma to znovu prekvapí Úsmev ... dobehne.

Fakt to majú malé ženy menej zložité. A tie normálne vysoké ani nehovorím. Mrkám

Iwa, Št, 10. 05. 2018 - 15:18

Mám 160 cm - všetko má svoje výhody a nevýhody. Vysokým sú nohavice a rukávy krátke, mne dlhé. Z rukávov mi trčia niekedy len končeky prstov Vyplazený jazyk Lebo konfekcia sa šije na výšku 170 cm.  Keď sa mi podarí trocha schudnúť, budem si môcť kupovať detské oblečenie.

Opätky ozaj riešiť nemusím. Na pracovných stretnutiach je úplne jedno, či máš opätky alebo vrece zo zemiakov, ješitný blbec si niečo nájde, aby mohol byť protivný... Aj drdol na vrch hlavy môžem mať, aj dva copy alebo inú šialenosť Veľký úsmev ale to nesúvisí s výškou, ale so stupňom šalenosti.

Stolček alebo rebrík? Načo, keď mám doma chlapa?

Na nás pozerajú zhora a musíme zakláňať hlavu, aby sme dovideli do očí... Niekto sa k malým ženám správa ochranársky, niekto ako k malému decku a niekto povýšenecky. Čo je lepšie?

A ešte! Keď priberiem cez sviatky 2 kg, hneď si to každý všimne Plačem Aj veľkosti... keď som nosila veľkosť 40, už som vyzerala bacuľato. Ale keď si to isté obliekla kamoška, čo má 175 cm, vyzerala štíhlo. Aj keď som bola tehotná, pýtali sa ma, či čakám dvojičky, hoci podľa rozmerov som mala normálne brucho. Len krátke nohy spôsobili, že brucho vyzeralo opticky väčšie.

Chcela by som byť vyššia, nie o veľa, takých 5 cm by stačilo Chichocem sa 

Jááj, a nemám rada koncerty, demonštrácie, festivaly, hocijaké "davovky"... cez dav okolo nevidí absolútne nič a mám dojem, že ma ušlapú Mlčím

Ale ak by som bola vysoká, asi by som chcela byť malá Váľam sa od smiechu po podlahe

Kamila, Št, 10. 05. 2018 - 16:07

Moja starsia deva ma 158 cm, problemy s oblecenim ako pises, topanky ako na popolusku, ked obcas aj velkost 36 je velka. Ani nejdem opisovat aka je to nevýhoda v taekwonde, ktore dlhe roky robila ...

lastovička, Št, 10. 05. 2018 - 17:32

tak s tými topánkami máme aj my problém.  Hlavne zohnať lodičky aby sa jej nevyzúvali. Nemožné

Iwa, Št, 10. 05. 2018 - 20:28

Och, ako jej závidím malú nôžku. Ja mám č.39 a niektoré druhy topánok na mne vyzerajú smiešne Pohoda

lastovička, Pi, 11. 05. 2018 - 09:23

no ona by  brala už aj smiešne topánky, len nech nejaké sú. 2 roky má 1 lodičky a nie a nie kúpiť druhé lebo všetky sa vyzúvajú

Lara_Croft, Po, 14. 05. 2018 - 19:14

Lepsie mat mat male nohy nez velkost 41 ako ja... Topanky nakupujeme v Decathlone a to plavecke plutvy lebo normalne topanky su mi male

dasa_, Št, 10. 05. 2018 - 16:34

S tými záclonami si mi to zobrala z úst. Naozaj netuším, prčo by som to robila :)

Pepka, Št, 10. 05. 2018 - 17:11
Este daleko do toho na Slovensku aby boli obchody len pre nizsie zeny,(petite) normalna vyska a velkost regular a potom pre velke? Tu keby to bolo tak ako na Slovensku tak tristvrtiny zien chodi hole. Naozaj vsetky kategorie maju z coho vybrat. Myslim si, ze na vysokej zene vsetko lepsie vyzera. Vysoka si moze natiahnut aj vreco, vzdy to je lepsie ako na malej , preto dizajnery vyberaju vacsiou vysoke .Len jedno neviem pochopit , su vysoke a este si obuju topanky na stekli tym padom su este viac napadne a prevysuju svojich partnerov , Napr. Nicole Kidman Balalajka ako to bolo pri kupe bicykla? Ako ti ho dopasovali na tvoju vysku?
balalajka, Pi, 11. 05. 2018 - 10:54

MTB pánsky kolesá - 29 ... sedlo pánske, ale široké a pohodlné, cestný pánsky - kolesá 27,5; sedlo dámske; zvažovala som pridať predstavec aby som sa tak nevalila na ruky. Minulý rok som sa sťažovala trochu na trapézy, tŕpnutie. Tento rok pri 60km (dlhšiu trať som nebola - snáď túto nedeľu) zatiaľ v pohode - viac som sa naučila zapájať brucho a chrbát a vedome menej zaťažujem ruky.

Oba bicykle mám vlastne z druhej ruky, aj keď ten horský bol predtým asi 2* jazda a skončil u mňa, ten cestný bol riadne jazdený. Ak by som kupovala pre seba, asi skončím aj tak s pánskym. Ale tak mne by mohla teoreticky sedieť aj dámska vraj Mko upravená (mám 180cm). Neriešim, jazdím na pánskych v pohode Chichocem sa.

lastovička, Št, 10. 05. 2018 - 17:30

no ja mám 157 a dcéra 159 cm. V obchode občas niečo dočiahnuť na najvyššej polici - to sa ani nepokúšam. Takisto niektoré oblečenie na vešiakoch. Nedočiahnem. Dcéra má malú nohu. Aj 36-ky sú jej veľké. V deckom - detské vzory topánok. Šoférovanie - jedna katastrofa. Aby som dočiahla na pedále musím byť nacapená na volante. Stále má niekto pocit že mi musí stáť za chrbtom, pomáhať a ochraňovať ma. Ako nesvojprávnu. Niekedy to fakt lezie na nervy. Priberiem 5 kg na vyššej osobe to ani nevidieť. Keď umývam okno, na rám úplne hore z vonkajšej strany nedočiahnem. Muž má strach z výšky, takže tam mám okná roky neumyté. O oblečení ani nehovorím, všetko dlhé, keď to skrátim, nie je to už ono. Ešte dám dolu 5 kg a chodím do detského. Takže byť nízka tiež nie je veľká výhra a hlavne ke´d sa vekom ešte ,,zmenším,,. Držať sa hore v autobuse, nohami môžem hojdať pomaly som vo vzduchu.

Iwa, Št, 10. 05. 2018 - 20:34

No hej, šoférovanie. Keď sme kupovali auto, prvá moja požiadavka bola výškovo nastaviteľné sedadlo a volant. Tiež mám sedadlo nadoraz. Šoférovať som mohla tak do 6. mesiaca. Potom som kvôli bruchu na volant ani pedále nedočiahla Vyplazený jazyk

U nás okná umýva manžel, má nejakú fóbiu, že by som vypadla z okna - nechápem, lebo vypadnúť môžem akurát tak na balkón. Hádať sa s ním nebudem kvôli tomu Chichocem sa

hrkálka, Št, 10. 05. 2018 - 18:02

Minulý rok som objavila obchod s dámskymi svetríkmi a podobne.....Bola som prvou zákazníčkou...bohužiaľ, napriek tomu, že sa mi tam veľa kúskou páčilo...kúpiť som mohla iba tričko s krátkym rukávom, lebo na dlhých rukávoch mi boli rukávy dlhé, ale fakt, že dlhé....Takže je to pol na pol...

púpavienka, Št, 10. 05. 2018 - 18:15

Nebláznite, však každá výška ma svoju výhodu aj nevýhodu, prečo neprijať to čo je. Ja vôbec nevnímam taký problém ako píšete. Síce ruky a nohy mám dlhé tak možno preto. Ja som vždy mala problém s blúzkami kým osm nosila, ak mi bola dobrá tak sa otvarala na prsiach inak som v nej bola ako zmok ale svetríky a pulovriky v pohode.

V obchode tiež mám problém dočiahnúť hlavne ked sú už kusy iba vzadu a to som nahnevaná na predavačky či ako sa volajú, tie čo majú dokladať sortiment a sú aj zodpovedné za určité oddelenie. Minule som bola zlá a povedala som, podajte mi to - bola menšia odo mňa a tak išla pre schodíky. Potom som jej ešte povedala že prečo nepootvára tu múku, tak silný igelit to bol že viacero vrecúšok skončilo dotrhaných, lebo ľudia ich nevedeli otvoriť. Ale to nie je o výške. V autobuse sa nedokážem kvôli chrbtici nikdy držať hore takže ja ak musím stať tak som prisatá na operadle a držím sa tam. Ja osobne ak by som si mala vybrať tak radšej aká som ako byť veľmi vysoká.

de-ni, Pi, 11. 05. 2018 - 08:15
Ja mam 160 cm. Nikdy som svoju vysku, alebo skor nizku? :-) neriesila...som rada taka aka som... muza mam vysokeho, svokrovci mu povedali ked ma prvy krat uvideli, ze aspon vyssiu si si mohol najst :-))) to bolo skoro pred 25 rokmi...hadam si uz zvykli... :-) Synov mam vysokych, tak si hovorim "malinka maminka". S oblecenim problem nemam. V mnohych obchodoch je velkost xs, rifle, nohavice skratim, alebo aj nie, ved aj take kupim, co su ok. Teraz je super moda, ze rifle len odstrihnute a nezaposite, tak to sa mi skracuje, len s noznicami :-)
lastovička, Pi, 11. 05. 2018 - 09:27

 u nás riešime aj jednu stranu aj druhú. Ja nízka, dcéra má malú nohu a mužovi - skoro 190 cm je zase všetko malé. Ale on si skôr dokáže niečo kúpiť ako my. Topánky, tričká, košele, krátke nohavice- žiadny prolbém. Jediný je s dlhými riflami. Ale tie zase nekupuje každú chvíľu. Keď na nejaké natrafí tak si ich kúpi a zase má pokoj. ale pri tých chlapoch vysokých je asi lepší výber ako pri ženách.

dulka, Pi, 11. 05. 2018 - 09:33

Jaaj, Ty asi myslíš nízke ženy. Lebo pojem malé ženy a nízke ženy vnímam dosť rozdielne Úsmev. Ja meriam 165 cm. Zatiaľ som si tieto rozdiely nijak neuvedomovala. Oblečenie v pohode, topánky mám rada na vyššom opätku, MM je vyšší, takže si môžem dovoliť aké sa mi páčia. Inak, ja to nevnímam ako niečo zlé, keď si dá žena vyššie opätky a je vyššia od partnera. Mne sa skôr zdá divné, keď si žena kvôli tomu prestane obúvať topánky na opätkoch.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama