reklama

Raňajkové variácie na ovsené vločky

Kamila , 28. 05. 2018 - 13:00

reklama

Ja viem, nie som už vôbec zaujímavá, ale znova prekopávam svoje raňajky. Hambím sa Obedy ostávajú podľa možnosti nízkosacharidové, s večerou ešte neviem čo, ale na raňajky som sa rozhodla, pre kombinácie s ovsenými vločkami. Keďže som bezlepková, ťažko vymyslím, voľajaké celozrnné pečivo, aj tie moje vločky sú drahé, vraj bezlepkové.

Zatiaľ skúšam kombináciu biely jogurt, ovsené vločky, mleté orechy, voľajaké drobné ovocie a pol lyžičky medu. je to celkom chutné, aj keď proti mojim kadejakým pravidlám, delenej či akej stravy, neriešim. Raňajky sú to celkom sýte...

Foto: Kamila

Len by to chcel nejaké obmeny a občas aj bez jogurtu. Tuším som tu skúšala ešte kombináciu so slivkami a jablkami?

Foto: Kamila

Dievčatá, poradte ešte voľajaké možnosti na chutné raňajky s ovsenými vločkami.

Ďakujem. ;)

Pozrite si aj


reklama


reklama

balalajka, Po, 28. 05. 2018 - 13:17

V prvom rade - nemáš to suché? Ja zalievam vločky vriacou vodou a mám z toho niečo ako kašu. Vločky zmäknú, napijú sa. Stačí 5 minút a je to o inom.

1/ Ja som prudko čokoládová. Vločky + horúca voda + veeeľká lyžica kakaa (najlepšie to extra dark) + med/ pre mňa proteín občas navrch mandle alebo kokos alebo iný orech, nech to chrúme.

2/ Maliny + kokos + jogurt - toto je dobrá overnight "kaša" .... vločky s jogurtom večer zamiešaš a ono si to nasiakne. Ráno pridáš kokos a ozdobíš malinami. Med a vanilka podľa chuti. Absolútne top je to s ryžovými vločkami, ak zabaríš horúcim mliekom, jogurt dávaš už len lyžicu - dve ráno. podľa potreby.

3/ Marhule + škorica

4/ Banán + med + mandle

5/ Lieskové orechy a med

6/ Kardamon + jogurt +med + jahody

7/ Jogurt + čučoriedky

 

Ešte? Veľký úsmev Za tri roky som toho pojedla. Vyplazený jazyk

balalajka, Po, 28. 05. 2018 - 13:32

A ešte robím aj lievance z ovsených vločiek, ale tam ide proteinový prášok ... skúsim upraviť množstvá aby to šlo bez neho ... v podstate by mal nahradiť sa dať len múkou a cukrom ... ale to nie po výživovej stránke ale aby to fungovalo ako masa Úsmev.

Kamila, Po, 28. 05. 2018 - 13:42

Ďakujem veľmi pekne, poštudujem, poskúšam, mne tie ovsené vločky v tom jogurte neprídu suché, však ato ako oriešky ....Úsmev

balalajka, Po, 28. 05. 2018 - 13:44

Ono to je o preferencií. Mne občas studené ráno nechutí - preto skôr kašu. A koľko too zješ prosím ťa? Ja dávam 40gr (3 kopcovité lyžice?) a keď tam pridám vodu, tak je toho dosť.

Ak dám len samotné do jogurtu, ja som ti po chvíli hladná Hambím sa

Kamila, Po, 28. 05. 2018 - 14:45

V lete mi studené nevadí, v zime asi by mi vadilo. Skoro som zabudla, že som voľakedy ovsenú kašu s vodou jedla. Hambím saChichocem saVeľký úsmev Už len čo na ňu? tradičné maslo, kakao s cukrom asi nie. Iné variácie som vľmi neskúšala. Zišlo by sa.

Mne ti tie 3 PL ovsenych vlociek, s jogurtom, kus ovocia, orechov ako celkom staci. Stale viac zajedam hlavu ako hlad. ;) Takže to je o inom. 

púpavienka, Po, 28. 05. 2018 - 21:37

No ja som dosť háklivá v zime na studený pocit z jedla a predsa tieto moje raňajky som mala určite  viac ako 90%. Jednoducho je to pre mňa istota.

púpavienka, Po, 28. 05. 2018 - 21:39

Nikdy ma nenapadlo to vážiť, ale ja za hrsť lupienkov a viac vločiek, ked to zamiešam nie je jogurt veľmi viditeľný. No sýtosť je úžasná, mne to stačí do skorého obeda a to vstávam dosť skoro.

balalajka, Po, 28. 05. 2018 - 13:42

Ešte mi napadlo niečo - ako zvládaš také ako zapäkané ovsené vločky, mafiny z vločiek alebo flapjack (zapečené v podstate to skončí ako tyčinky)? Úsmev

A zabudla som arašidové maslo!!!!! S kakaom či s marhuľami. Mňam!

púpavienka, Po, 28. 05. 2018 - 21:34

No ja som skúšala všetko možné a ostala som pri tom jedinom. Biely jogurt greckého typu alebo dobrý, ovsené vločky, kukuričné lupienky čisté neochutené a to kvôli chrumkavosti,chia semienka, med a vločky. Zamiešam a jem, ak je už na záhrade ovocie tak si pridám, inak nie. Ja vločky napite mliekom tak ako ich ma rada moja dcéra nezjem, jednoducho mi také vadia. Potrebujem tam tu chrumkavosť. Skúsila som ochutiť škoricou, posypať mandľami, no ostala som pri klasike, viem že ma zasytia že mi chutia a je to jediné jedlo dňa ktoré mi nerobí problém.

val, St, 06. 06. 2018 - 19:54

Ja robievam tuto granolu s mandlami je top https://www.lenivakucharka.sk/domaca-granola/ robievam aj s vlaskymi orechami. Potom z nej robievam taku overnight kasu, ovocie podla sezony. U nas ficia aj flapjacky mam zakladny rcp a ten menim podla toho co kupim. Ked nemam granolu tak do poharika dam ciste ovsene vlocky,  pridam chia, med a biely jogurt.  Premiesam a doplnim ovocim, zatvorim a rano je hotovo. 

balalajka, Št, 07. 06. 2018 - 12:13

Prosím na flapjacky recept môžeš pridať? Mám ich asi 30, tridsiaty prvý samozrejme potrebujem tiež Veľký úsmev

dasa_, Št, 07. 06. 2018 - 13:13

neviem sa rozhodnúť, či hodiť do googla, o čom sa to vlastne bavíte alebo sa vás rovno spýtať Veľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Št, 07. 06. 2018 - 13:18

Také "tyčinky" z ovsených vločiek pečené. Niečo medzi muesli tyčinkou a ovsenou kašou by som povedala. Chichocem sa

dasa_, Št, 07. 06. 2018 - 13:40

Aha :) Vďaka. Ja to rovno vidím obalené v horkej čokoláde. Ani neviem prečo :) Asi mám predstavu, že sa to rozsýpa...

balalajka, Št, 07. 06. 2018 - 13:47

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Však práve, že je milion receptov. Ja som našla aj s vajíčkom, aj len med a maslo / kokosový olej. A teraz začalo prvé ovocie - jahody, maliny sa hlásia, čerešne ... tak docela by to šlo s domácim Mrkám.

Zas to budem jesť iba ja, ale ako náhrada desiatej alebo raňajok je to super.

Skúsim upiecť, nafotiť a pridať Mrkám

val, Pi, 08. 06. 2018 - 22:24

Priklada rcp na flapjack, je nepeceny robievam z dvojitej davky,  nedavam polevu. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama