reklama

Chilli con carne

Pridal/a dasa_ dňa 05. 06. 2018 - 18:45 - Recepty dasa_
Chilli con carne, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Toto jedlo by sa mohlo volať dvaja z jedného hrnca. Omáčky robievam vždy trochu viac. Časť jedávame so špagetami a druhú časť dokončím ako chilli con carne. Teda jedlo inšpirované Mexikom.

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
1 kus cibuľa
1 kus mrkva
1⁄2 kus cuketa
100 gramov paradajkový pretlak
300 plechovky sekané paradajky
300 plechovky fazuľa
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
1⁄2 čajová lyžička chilli paprička
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Očistíme cibuľu, nakrájame na kocky. Mrkvu a cuketu (okrem stredu so semenami) nastrúhame na jemno.

Na oleji speníme cibuľu, pridáme mrkvu, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme mleté mäso. Intenzívne opekáme a miešame, aby sa mäso pekne oddeľovalo.

Pridáme soľ, cukor, mleté korenie, pretlak, sekané paradajky a premiešame. Pridáme asi 1 dcl vody, premiešame, prikryjeme a necháme dusiť asi 1 hodinu. Občas premiešame. Po hodine môžeme časť omáčky odobrať a použiť na cestoviny.

Do zvyšku pridáme chilli korenie, scedenú uvarenú fazuľu. Prípadne môžeme pridať aj uvarenú kukuricu, cícer. Dobre premiešame, prehrejeme, ak je treba doplníme horúcou vodou alebo vývarom. Podávame s ryžou alebo napríklad tortillami.

Doplňujúce poznámky

Základnú omáčku, t.j. mäso bez prídavku fazule robievame vždy vo väčšom množstve. Výborne sa skladuje napríklad v mrazničke. V prípade potreby sa podáva buď s cestovinou, alebo sa pridá fazuľa z konzervy a jedlo je rýchlo na stole. 

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 05. 06. 2018 - 19:04

Vyzerá to úžasne. Robieva dcéra, ja som šalená už len z toho názvu. Hambím sa

dasa_, Ut, 05. 06. 2018 - 19:44

Bojíš sa štipľavosti? Ja to len tak decentne robím, že ani neviem, či to vlastne štípe. Chlapi by asi aj viac zniesli, ale zase odtiaľ potiaľ ÚsmevÚsmev

Kamila, Ut, 05. 06. 2018 - 22:28

Nie mna desi len zlozity nazov aj postup sa mi zda malo jednoduchy, ale malo som sa snazila Úsmev

dasa_, Ut, 05. 06. 2018 - 22:37

No nie je to jedlo za 15 minút. Na druhú stranu sa dá celkom dobre skladovať a vyťahovať polotovar, keď je treba. Ja ho občas aj zaváram. A potom je obed alebo večera hotová fakt expresne rýchlo.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama