reklama

Vybrala som sa na grécky ostrov a skončila na Skalke pri Trenčíne

Pridal/a Kamila dňa 03. 06. 2018 - 17:37

reklama

alebo od muzikálu do kláštora či od Bratislavského hradu  po Trenčiansky ... Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Bratislavský hrad

Dáša náplánovala a zorganizovala úžasný výlet, zhliadnutie muzikálu Mama Mia v slovenskom prevedení na Novej scéne v Bratislave.

Však kým som si ujasnila, ktoré že to scéna vlastne je ...., skoro som predstavenie nestihla. Hambím sa A to som bola v Blave, už cez pol dňa (voľajaká práca, rande so synom .... )Ale došla som do divadla skôr, ako výprava s dymiacim vagónom ... Váľam sa od smiechu po podlahe

To čo prapôvodne malo byť pre mňa "len" útekom medzi ľudí, spojeným s pracovnou cestou, sa ukázalo byť úžasným kultúrnym zážitkom a nielen ním. Muzikál bol na jednotku s hviezdičkou, skvelé herecké výkony, úžasny spev ... a dušehojivá spoločnosť niekoľkých naničmám. Úsmev Smelo zniesol porovnávanie s filmovou verziou, ktorú som mala napozeranú niekoľkokát.

A muzikálom to zďaleka neskončilo. V piatok neskoro večer sme ešte stihli pohár vína pod Bratislavským hradom, i cestu vlakom do Trenčína. Ponuka prehliadky  zreštaurovaného námestia pod hradom Mátuša Čáka a nová fontána, znela lepšie ako návšteva disco baru Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe A tak sme o pol druhej v noci, s Jankou a Lenkou, v parku pri stanici prenasledovali dvoch mladých mužov ... Niežeby nám chýbala odvaha, ale "istota je guľomet, povedala stará mama a kúpila si delo". Hambím sa  Park je vraj plný podozrivých individuí aj cez deň, nieto ešte v noci.

Na naše prekvapenie v meste to žilo .....

Trenčiansky hrad v noci

Čo ma však úplne dostalo, bol nočný pohľad na majestátny Trenčianský hrad ... v jemnom opare.Táto fotka  z mobilu, to zďaleka nevystihla, ale bola to ozaj sila. A ešte ospevovaná fontána. Úsmev

Trenčiansky hrad a fontána v noci

Cestou sme stretli aj často spomínaný disco bar Chichocem sa, ale už stačilo .... , však som svoj výlet začínala ráno v metropole východu. Ani by sme nezapadli do vekového priemeru, či už len ozaj bola čas na kute....

Sobottné ráno, bolo nezvyčajne spomalené pre mňa aj balajku  .... A niet nad spontánne uletené nápady. Tento bol Lenkin, "pome pozrieť Skalku". Nemala som potuchy o akú skalu pôjde, malú či veľkú ..., ale znelo to skvele Chichocem sa Vykľulo sa z toho krásne pútnické miesto Veľká Skalka, kostolík a kúsok ďalej ruiny bývalého Benediktínského kláštora. 

Najprv sme sa krátko zastavili pri kostolíku  na kopci:

Kostol Veľká Skalka

Aby sme sa zviezli dole k upraveným ruinám kláštora, kde sa každoročne koná v lete púť.

Veľká Skalka - pútač

A už len zopár záberov mobilom, oproti Slnku.  Hambím sa Čarovné miesto. Zastavte sa, ak pôjdete okolo. Úsmev Keby sme mali viac času aj výklad sa nám újde, len vlak domov bolo treba stihnúť.

Veľká skalka Veľká Skalka 02 Veľká Skalka 03 Veľká Skalka 04 Veľká Skalka 05

Tu vraj "meditoval" jeden z mníchov, už ho to asi prestalo baviť, balajka bola jaskyňu skontrolovať. Zívala prázdnotou. Úsmev

PS: Ďakujem Dáši za organizáciu, Lenke, nielen za nocľah a všetkým zúčastneným dievčatám za milú spoločnosť. Úsmev

 


reklama

reklama

dasa_, Ne, 03. 06. 2018 - 19:16

Jááj, Skalka je jedno z najúžasnejších miest na meditáciu na Slovensku. Tí mnísi - pustovníci boli dvaja, Svoradn a Benedikt.

Pravidelne tam bývajú napríklad výtvarno-literárne sympózia ORA ET ARS, Nádherné miesto.

 

A čo sa týka muzikálu, ja som z neho úplne hotová. Rozmýšľam, či by to bola veľká blbosť, isť znova :) Ešte som nevidela všetkých hercov ...

Kamila, Ne, 03. 06. 2018 - 22:38

Očúvaj, to si lepšia ako dve moje devy z Trenčína,  Chichocem sa čo sa týka Skalky. Úsmev

Repeté, však prečo nie, len neviem či stači len jeden pokus, aby si videla zvyšných alternujúcich hercov. Hambím sa

dasa_, Ne, 03. 06. 2018 - 22:40

No veď ja som to už druhý raz videla :)

Skalka je moja srdcovka.

Kamila, Ne, 03. 06. 2018 - 22:55

Ja viem, že si to už dvakrát videla, myslela som to tak, či ti stačí vidieť ešte raz, aby si zažila všetkých hercov. Úsmev

balalajka, Ut, 05. 06. 2018 - 11:25

Skalku milujem. Je to niečo čarovné. Nádherne ju vidieť od Trenčína - mesta. Kamilku som trápila výkladom, kde je jaký stupeň stúpania či klesania. Na biku ju mám vyšliapanú minimálne 20 krát. Toho roku 11 zo strany od kostola.

Ale zastavila som sa len raz. Aj to mi decko tam stratilo slnečné okuliare.

A musela prísť deva až z východu, aby som si kláštor aspoň zbežne pozrela. No do jaskyne ma ťahalo teda fest. Sukňa nesukňa, sandálky s perličkami nesandálky Váľam sa od smiechu po podlahe.

Nuž a k muzikálu - ja si ešte dnes púšťam ABBU. A úplne som podľahla Kaprálikovi Váľam sa od smiechu po podlahe. Už chápem prečo ho nikto "nealternuje". Pre mňa bol jedinečný!

Hovoríte že sa predávajú lístky už na jeseň? Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, Ut, 05. 06. 2018 - 12:32

zatiaľ iba do konca septembra :)

Kamila, St, 06. 06. 2018 - 10:20

Neviem, či nebudú s muzikálom putovať po Slovensku, začiatkom roka 2019 majú mať tuším predstavenie v Poprade, Bardejove, Prešov ....? To som len náhodou zachytila v rádiu ....

dasa_, St, 06. 06. 2018 - 10:30

Strávne si zachytila. Zatiaľ som videla tiež len tieto východniarske mestá.

Mmch, včera som konečne objavila založený program a začítala som sa. Za celým muzikálom, teda za nápadom a spracovaním sú tri ženy. Možno preto sa nám to tak páčilo. Dokonca sa vraj sami medzi sebou dohadovali, ktorá predstavuje ktorú hrdinku :)  Ja som sa identifikovala rovno :)

V podstate išlo aj o stret dvoch generácii. Ale vlastne v celom predstavení ani nie je negatívny hrdina. No dobre, trochu mladý zať. Ale iba trošku. A aj to iba pre niekoho :)

balalajka, St, 06. 06. 2018 - 11:43

Skáj? Skáj má byť negatívny? Neblázni. Jediný tam má zdravý rozum Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ... v tom muzikály teda.

Ja som zas pozerala niektoré pesničky z muzikálu a musím povedať, že som tých slovenských hercov sem tam videla aj v mimike, ktorú používali.

dasa_, St, 06. 06. 2018 - 12:03

No, všetko je o uhle pohľadu. Negatívneho by som ho videla vtedy, keď by som si všimla, že chce ten super ostrovček zmeniť  na kasíno pre boháčov. Keby mi to vadilo. Teda, trochu by mi to vadilo :)

To je podobné, ako kasino vo Vlkolínci... Vlastne, ktovie, či by sa dalo niečo podobné vymyslieť aj o tomto mieste :)

balalajka, St, 06. 06. 2018 - 12:10

Tak to som si vlastne neuvedomila. Som sa sústredila na inééé Hambím saHambím saHambím sa ....

Ale áno - v tom prípade bol negatívny.

Hmmmm ... Vlkolínec .... hmmmm .... miesto Skája by sme mali Eža. Len tie pesničky - ktovie aké by sme vedeli nahradiť slovenskými ekvivalentmi.  Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, St, 06. 06. 2018 - 12:26

jááj, ľudoviek je kvantum - mi rovno napadne Červené jabĺčko .... krájajte mi mamko drobný šalát, lebo ja nemôžem v noci spávať... Jak hlboká ľudová múdrosť, lebo šalát a kyselina listová - veľmi odporúčaná vec pre tehotné. A my to máme zašifrované rovno v pesničke :)

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama