reklama

Zákony schválnosti

Pridal/a balalajka dňa 12. 06. 2018 - 09:02

reklama

Najviac inšpirácií na prácu ma chytá doma počas takých tých nepopulárnych domácich prác počnúc umývaním riadu končiac niekde medzi vyvešiavaním záclon. Samozrejme, v rámci mentálneho zdravia si ich nezapisujem. Však by sa na mňa dívali divne aj doma aj v robote, že s čím to behám mimo pracovný čas.

Najviac chuti upratovať koše prádla, špinavé okná či neumytý riad mám v zásade v práci. To hneď viem, kde začať, vizualizujem si to, ako by som sa do toho s chuťou pustila. Systematicky si viem predstaviť ako postupovať a čo ešte lepšie, v mojich predstavách sa mi to aj darí.

Inšpirácie na varenie mám v zásade v aute. To hneď viem čo s čím zamiešať, aké chuťové kombinácie vyskúšať. Inšpiruje ma okolie, plagát pri ceste, či farba poľa. Chuť a nápady variť sa priamoúmerne zmenšujú vo vzdialenosti ku kuchyni.

Najlepšie nákupné nápady ma vždy pochytia na bicykli. Viem zrazu s presnosťou ostreľovača, čo mi chýba v chladničke, čo v špajzi, či netreba dokúpiť prach na pranie a že hubky na riad som zabudla kúpiť už druhýkrát. Asi by som mala chodiť na nákupy v cyklistickej helme, lebo tie myšlienky zrazu vyfučia, len čo ju dám dolu.

Termíny u zubárky, lekárky, kaderníčky, že treba ísť na poštu či do banky ma napadajú na firemnej schôdzi či obchodnom stretnutí, keď je informácií priveľa. Samozrejme na tú potvoru nie je ani najmenší priestor, kedy si ich poznačiť.

No a takto to u mňa funguje.

A občas aj vypadá .... Chichocem sa

Asi si poriadim notes - taký maličký. Príručný. A budem ho vláčiť stále sebou. Pohoda


reklama

reklama

Kamila, Ut, 12. 06. 2018 - 10:27

Ja tuším najviac šrotujem v hlave večer pred spaním, ale verím, že také bicyklovanie je celkom inšpiratívne, spomínam si na podobné fázy pri behaní. Chichocem sa Len ozaj neviem prečo u mňa neexistuje žiadna vizualizácia upratovania Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Ut, 12. 06. 2018 - 10:39

Pred spaním sa má spomínať - nie šrotovať Veľký úsmev - ešte tak horalku si viem predstaviť - sacharidy rýchlejšie dopomôžu zaspať.

Neviem kde som to čítala, ale to rekapitulovanie dňa vraj dopomáha zaspať.

Vizualizácia upratovania je ohromná vec. U mňa funguje tak presvedčivo, že potom prídeš domov sa čuduješ, prečo to nie je spravené. Pohoda

adris, Ut, 12. 06. 2018 - 10:52

No ja už taký notes mám. Zatiaľ sú v ňom zapísané prihlasovacie heslá, lebo zapamätať si 11 stránok a k nim heslá je pre mňa nemožné. Niekde mám síce rovnaké, ale pravda kde toť otázka. Nakuknem do notesa a viem. Len keď ho stratím a nejaká dobrá duša nájde a použije, tak mi zamrzne úsmev. Nákupy aj mňa napadajú, keď nemám po ruke nič na písanie, ale snažím sa pred nákupom napísať aspoň nejaký zoznam. Bohužiaľ nie vždy sa ho držím. Ja totiž často ten zoznam v pravej chvíli neviem nájsť a nepomáha ani záväzok, že bude vždy na rovnakom mieste. Akosi záhadne sa mi v kabelke premiestňuje. Najnovšie som začala písať, čo v ten deň urobiť. Napadá ma to zásadne v práci. Dúfam, že kým prídem domov, tak ma elán neopustí a aspoň polovicu aj urobím...

balalajka, Ut, 12. 06. 2018 - 11:19

Hurá! To nielen mňa napadá čo treba urobiť doma počas pracovnej doby Chichocem sa.

A ten nákupný zoznam - no ja ho občas tiež napíšem, ale to len keď sa silne ponáhľam. Aby som medzi regálmi nechodila ako včera - že jeeeej aj toto nemáme, aj toto nám chýba. Hambím sa

Doma vyložím nákup - HUBKY NA RIAD ZASE SOM ZABUDLA!!!

dasa_, Ut, 12. 06. 2018 - 12:14

jaaj, ja ako diár používam manžela. Nadiktujem mu termíny a on si uloží do svojho diára alebo do mobilu. A potom ma stresuje hláškami, že mám tento týždeň kardiológiu, hoci ja som presvedčená, že to tak nemôže byť. A mám pravdu, on si zapísal lekára, ale zabudol poznačiť, že to náš syn a nie ja :)

A druhá príhoda s jeho zapisovaním - ukazuje mu nejakú akciu.  A pri snahe zistiť, čo to je, ju vymaže. A tak síce tušíme, že tento týžden niečo máme, ale to je tak všetko, čo o tom vieme :)

balalajka, Ut, 12. 06. 2018 - 12:52

Chichocem saChichocem saChichocem sa ... hovoríš, že 100% osobná asistentka z neho zatiaľ nie je.

Tak furt lepšie ako ja naposledy volám kaderníčke, že potrebujem termín zmeniť. A ona, však my sme si termín nedohodli. Reku jak nie - 11 o 15,30. Ona že také nič nemá v diári. Potom kukám lepšie a to fakt že 11.5 bolo - ako bola som, len som bola taká potešená, že ešte len máj je ... Veľký úsmev.

adris, Ut, 12. 06. 2018 - 13:10

Keď píšeš hubky na riad, tak ja som na ne zabudla už 4. krát a to som ich mala aj napísané na samom vrchu zoznamu aj škulky mám nové. Záhada...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama