reklama

Cuketa s baklažánom pečená v rúre

Pridal/a dasa_ dňa 16. 05. 2018 - 14:22 - Recepty dasa_
Cuketa s baklažánom pečená v rúre, Zdravé recepty, recept, dasa_

dasa_ | Cuketa s baklažánom pečená v rúre


reklama

Milujem jedlá pripravované v zakrytom pekáči v rúre. Mám vždy pocit, že je to také bez práce. Len nakrájať, naukladať, posypať a šup na hodinku do tepla.

Ingrediencie
1 kus cuketa
1 kus baklažán
1 paradajka
  paprika
  cesnak
40 gramov kvalitný olej
  čajová lyžička soľ
  korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Množstvá v recepte sú orientačné, čo by však naozaj nemalo chýbať je cuketa a baklažán. Ostatné všetko je voliteľné, podľa chute, obsahu chladničky alebo košíka zo záhrady. Jedlo nie je veľmi fotogenické, ale chuť to vyváži.

Celé jedlo obsahuje 684 kcal - 16g bielkovín, 56g sacharidov, 42g tukov, 27g vlákniny.

Cuketu aj baklažán nakrájam na kolieska asi 1-2 mm hrubé. Ak mám, tak na rovnaké kolieska nakrájam aj paradajka, papriku, cesnak nasekám na drobno.

Na dno pekáča dám lyžicu oleja, uložím vrstvu cukety, posolím, dám korenie. Ďalšia vrstva môže ísť paprika, paradajky alebo priamo baklažán. Opäť osolím, okorením, môže sa pridať nasekaný cesnak. Pokračujem, kým všetko neminiem. Vrch pokvapkám olejom a kto chce, môže pridať slaninku. Nie je povinná.

Prikryjem a dám do vyhriatej rúry piecť asi hodinu.

Zelenina pustí výbornú šťavu. Dá sa jesť ako príloha, prípadne s čerstvým pečivom ako plnohodnotné jedlo.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Št, 17. 05. 2018 - 10:44

A ja mám rada túto kombináciu, len som zvykla pomedzi to prekladať syr taký i onaký, tiež to nevyzerá vábne, ale ako chutí, aspoň mne. Hambím sa

dasa_, Št, 17. 05. 2018 - 12:35

No veru, dobré to môže byť. A so syrom je to rovno hotové celé jedlo. Z jedného pekáča, úplne super.

PetaF, St, 13. 06. 2018 - 10:50

Skvelá inšpirácia na momentálnu cuketovú sezónu. Srdce

M.á.r.i.a, St, 13. 06. 2018 - 12:49

Všímam si v Tvojich receptoch, že baklažán nedávaš "vypotiť", on by sa mal zbaviť horkastej chuti. Robievam takúto zapekanú zeleninku na rôzne spôsoby a výborná je trochu zaliať smotanou a syry ako píše Kamila sú super.

dasa_, St, 13. 06. 2018 - 12:52

No nenechávam, lebo ma presvedčili, že nové odrody to už nepotrebujú. Kedysi som to robila. Nepocítila som, že by to nejak vadilo chuti. Možno som len mala šťastie na dobrú odrodu.

M.á.r.i.a, St, 13. 06. 2018 - 13:35

No ostanem si ja pri mojom "potení "....aj mojom Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama