reklama

Čo variť? Recepty na celý týždeň – od 15.6.2018

Naničmama.sk , 15. 06. 2018 - 08:10

reklama

Tipy na polievky

Rýchla zeleninová polievka

Túto polievku uvaríte raz dva, takže ak máte veľa povinností, určite ju oceníte. 

Čas prípravy: 5 minút

Prejsť na recept

Krémová šampiňónová polievka

Krémová polievka zasýti, je rýchla a jednoduchá. 

Čas prípravy: 35 minút

Prejsť na recept

Niečo z mäsa

Roláda z mletého mäsa

Roládu si môžete pripraviť teplú, no výborná je aj studená, takže poslúži aj ako obed alebo večera, či súčasť studenej misy pre hostí. 

Čas prípravy: 80 minút

Prejsť na recept

Teľacia pečeň na grilovanej zelenine

Pečeň buď milujete alebo neznášate. Ak ste jej fanúšikom, tak kombinácia teľacej pečene so zeleninou vás určite nesklame.

Čas prípravy: 45 minút

Prejsť na recept

Kura na kari

Čas prípravy síce pôsobí odstrašujúco, no netreba zúfať. Väčšinu času zaberie pomalé varenie kuraťa. Kým sa uvarí, stihnete aj polovicu bytu upratať:) 

Čas prípravy: 3,5 hodiny

Prejsť na recept

Grilovaná bravčová panenka so špargľou, listovým baby špenátom a strateným vajíčkom

Rýchlovka, ktorou nič nepokazíte ani pri slávnostnejších príležitostiach. 

Čas prípravy: 30 minút

Prejsť na recept

Francúzske zemiaky

Čo domácnosť, to iný recept na francúzske zemiaky. Takto robí francúzske zemiaky adus.

Čas prípravy: 90 minút

Prejsť na recept

Šalátová omáčka

Šalátová omáčka, v niektorých domácnostiach známa aj pod názvom šalátový prívarok. Toto nepotrebujem komentár. Je to láska na celý život.

Čas prípravy: 20 minút

Prejsť na recept

Šaláty, ryby a podobne

Filet zo pstruha so šampiňónovou omáčkou

V horúcich dňoch padne vhod niečo ľahšie stráviteľné.

Čas prípravy: 30 minút

Prejsť na recept

"Šošovicoto"

Namiesto cestoviny, či ryže dobre poslúži aj šošovica.

Čas prípravy: 15 minút

Prejsť na recept

Kuracie kúsky so šalátom, avokádom a grepom

Prečo občas neexperimentovať? Trochu exotiky nikomu neublíži:)

Čas prípravy: 30 minút

Prejsť na recept

Tvarohovo-vajcový chlieb

Ak hľadáte náhradu chleba, tak toto je presne to, čo potrebujete. Nízkosacharidová rýchla placka, ktorou chuť na chlieb určite vybavíte bez následkov z nadmerného príjmu sacharidov.

Čas prípravy: 35 minút

Prejsť na recept

Dezerty a sladkosti

Čerešňové muffiny

Upečte si výborné a šťavnaté muffiny. Dobre vám padnú na raňajky, desiatu, či len tak z čistého pôžitku:) 

Čas prípravy: 30 minút

Prejsť na recept

 

Ako uvariť chutný jahodový džem? 

Koľko cukru potrebujete? Ako dlho treba variť? Aké sú skúsenosti naničmám?

 

 

 

Čerešňové koláče

Upečte si čerešňové koláče, torty, zákusky. Receptov máme viac než dosť. 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, Ne, 17. 06. 2018 - 13:17

Toľko možností jak si hrát a ja stále v nedeľu na obed varím to isté.  Morčacie prsia, kvôli histaminovej deve, že rezne na prírodno, aspoň pre zmenu, ale ako som to začala krájať, vyšlo mi z toho všetko možné, len nie rezne, ta sú zas rezance. Hambím sa Už nie som zaujímavá. aôe teším sa z vlastnej úrody ľadového šalátu, aj keď zatial len v šalátovom vydaní. Hambím sa

Dievčatá, ste kreatívnejšie pri nedelnom obede, či tieš obmienate zopár základnýh chodov?

dasa_, Ne, 17. 06. 2018 - 15:24

Pozerala som  reláciu o Slovákoch v zahraničí a o jedle v tom zahraničí, kde sa usadili. Včera boli v Brazílii a tam ten mladý muž, ktorý sa tam usadil povedal, že u nich je tradícia, že v rovnaký deň sa varí rovnaké jedlo. Už neviem úplne presne, ale v utorok, štvrtok a sobotu sa varí fazuľa. V nedeľu sa griluje hovädzina a klobásky. Na mäso v podstate iba soľ, aj to nie veľa. Oni chcú, aby tam malo hlavné slovo právo to mäso. Ani do tej fazule nepoužívali veľa korenín. Zato z nej robili snáď všetko. Dokonca robili z neho plnené bochníky.

Možno to, že potrebujeme zmenu je iba v našej hlave. Teda v hlave nás ako mám.... Chceme niečo nové vyskúšať. Teda u mňa to je veru často presne tak. Ja mám doma dosť konzervatívnych  stravníkov a tí by zrejme privítali furt dookola rovnaké na tanieri. Len aby ich nič neprekvapilo :)

Kamila, Ne, 17. 06. 2018 - 15:32

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe len aby ich nič neprekvapilo Prekvapenie A ja zase hlavne jednoducho a rýchlo a ked inak dajte recept, ale tiež jednoduchý. Hambím sa

dasa_, Ne, 17. 06. 2018 - 15:39

základná otázka je, či to stravníkom vadí, že je to rovnaké. Albo si to ani nevšimnú....

balalajka, Po, 18. 06. 2018 - 06:36

U nás sa v nedeľu dlho točilo pečené kura alebo jeho časti versus rezne. A polievka, nad tou som ani nerozmýšľala - slížová. Raz hovädzia, raz z morky, raz kuracia. Ale proste - slíže a bodka! Maximálne povolená bola gulášová.

Tiež tak hodne s nedôverou pozerajú čo to za zázrak - ak je niečo nové, minimálne

 časť chodu musia dôverne poznať. Proste buď im je známa verzia mäska alebo prílohy. Zelenina im nie je žiadna známa - teda aspoň sa nevedia rozpomenúť

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev.

A koláče detto - včera objavili ako natieram čokoládový závin nutelou (chcela som vyhodiť takmer prázdny téglik, že doplním kakaovú náplň a tak urobím - ten sem tam zjedia). Stáli nado mnou ako supy, ešte aj ďalší pohár otvorený obschnutý našli, aby som tam len to kakao nedávala, ale len nutelu. Tak mali nutelový závin. A chodili, že kedy už bude upečený. Kakaový nie, ale s nutelou ... tú proste poznajú Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

 

dasa_, Po, 18. 06. 2018 - 06:51

Konzervatívni stravníci je úplne presný termín.

Aj keď u nás nastal tento rok pokrok napríklad k cestovinám a mäsu možem pridať okrem mrkvy, hrášku a kukurice a cuketu. Zatiaľ maličké kolieska z mladej alebo jemné pásiky. Plus šalátové listy a uhorka, ale výhradne bez akejkoľvek zálievky. A na hamburger môže byť aj koliesko paradajky. Ale to zatiaľ iba tam.

balalajka, Po, 18. 06. 2018 - 06:56

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Mne sa podarilo prepašovať cukinu niečo ako lievance tvarovo do jedálnička. Mladšieho triaslo, polial to hodne kečupom (hmotnostný pomer placka: kečupu asi 1:1), ale zjedol. Starší natrel tatárskou, prihodil kuracie stehná s gyrosom, hodil spátečku, prihodil ešte dve placky a už aj zdrhal, kým si to nerozmyslím, že môže jesť v detskej. Placky som nenašla nikdy pod posteľou a ešte si jednu bol zobrať Chichocem sa.

Ale chystám na nich podraz - skryjem im cukinu do koláča!

U nás sa uhorka, šalát a kuuusok rajčiny toleruje ešte v pita chlebe či tortile.

dasa_, Po, 18. 06. 2018 - 07:08

vidíš, pita chlieb, aj tortila sa toleruje. zatiaľ iba šalát a uhorka. Ale skúsim tam paradajku. Mmch, ten pita chlieb a aj tortila je fantastický spôsob, ako skonzumovať prebytky rezňov. Nakrájam na drobné rezančeky a už si každý balí, čo chce.

 

Maskovať do koláča si nemôžem dovoliť. Striehne na suroviny. Vždy musím vymenovať. Mohla by som zamaskovať a zamlčať, ale to by som musela klamať. A zatiaľ mi verí...

balalajka, Po, 18. 06. 2018 - 07:15

Ja som našla pár receptov, kde tá cukina sa dá skryť. Prvým je čokoládový liaty koláč. Vyskúšala som s proteínovou verziou - tú si jem sama, plus vezmem do fitka (tam sa zje proteinové všetko Veľký úsmev ...aj avokádo v koláči, aj cukina, aj hokaido). Chuťovo to bolo veľmi dobré, aj štruktúra nebola tak proteinovo gumová. Tak sa chystám na sacharidovú verziu - čítaj normálny koláč. I myšlienka. že do liateho perníka pridať trošičku vo mne skrsla. Keď to ošúpem a nastrúham, tak to nenájdu si myslím. Uvidíme.

No a ešte jeden ešte zaujímavejší koláč som našla a tam sa cukina maskuje za jablko - sa normálne nakrája, podusí so všetkými koreninami ako na jablkový kompót a tak sa urobí potom z toho koláč. Uvidím, či mám dosť silnú škoricu, aby som z cukinu na jablko pretvorila! Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ... do prvých jabĺk ďaleko, ale cukiny mám ajajaaaaaaaaj. A furt mi ju všetci nútia. Prekvapenie

dasa_, Po, 18. 06. 2018 - 08:00

ešte som si spomenula na dva druhy zeleniny - špenát. Najskôr v haluškách, teraz v podstate v čomkoľvek. A kyslá kapusta. Ale výhradne kyslá, vraj kto to kedy videl, že sladká kapusta :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama