reklama

O sebestačnosti

Pridal/a balalajka dňa 22. 06. 2018 - 10:39

reklama

Priznajme si, najhoršie je to vydržať sama so sebou. Akákoľvek zlá spoločnosť sa dá vydržať do istej miery a potom vždy je východiskom zdvihnúť sa a ísť.

Ale sama od seba odísť? To chce už len možno nejaké pomocné látky - minimálne jednu sedmičku  Veľký úsmev.

Nedávno ma upútal film. Dámsky klub. Rozmýšľam, koho by som naň zobrala. Lebo v kine som bola naposledy asi s deťmi na Transylvánií a povedzme si úprimne - na tento film mi ešte za partnerov nedorástli. A rovnako nie som si veľmi istá, či som na ten film dorástla ísť s maminou, ktorú by minimálne herecké obsadenie mohlo zaujať ak aj už nie samotný dej.

Včera si ma zas našiel jeden film, ktorý vyzerá viac než skvele. Som sexy (I feel pretty) Úsmev.

Takže teraz uvažujem ako veľmi som sebestačná.

Dochádzam asi do veku, že už by som aj mohla ísť do kina sama Veľký úsmev ... už len pre ten pocit, či to dokáže.

Chodíte na kultúru samy či potrebujete partiu?


reklama

reklama

dasa_, Pi, 22. 06. 2018 - 11:48

Áno, už si dosť veľká. Už môžeš ísť do kina aj sama ÚsmevÚsmev

Kedysi som po skúškach chodievala sama do kina. Potrebovala som sa odreagovať. A keď som išla na Krížnik Potemkin, tak mi skoro nepredali lístok. Či som si vraj fakt istá, že ten film chcem vidieť. Teraz s odstupom rokov ich skôr upodozrievam z toho, že ja som bola zrovna ten divák, ktorým prekročili minimálny počet predaných vstupeniek. A keby som nebola šla, asi by boli mali voľni PohodaVeľký úsmev

balalajka, Pi, 22. 06. 2018 - 11:57

Nooo! To som potrebovala počuť. Či čítať? Veľký úsmev

Netuším o čom bol ten Krížnik Potemkin, ale určite by ma to bavilo Váľam sa od smiechu po podlahe. Vyzerá to úplne žánrovo totožne s tým mojím výberom Veľký úsmev.

dasa_, Pi, 22. 06. 2018 - 12:17

Nepoznáš tú slávnu scénu, keď sa po masakre na schodoch dele nimi rúti opustený detský kočiar?

video je veľmi silné, tak pozor!!!!  https://www.youtube.com/watch?v=Ps-v-kZzfec

balalajka, Pi, 22. 06. 2018 - 12:46

Tak dodnes som nepoznala.

Fuuu - vieš prečo sama na taký film si nemala ísť? Úsmev Na také filmy sa chodí s chlapmi, aby sa ženy báli a skrývali , vtedy sú chlapi statoční akože a môžeš sa prituľovať Mrkám. Však len preto točia horory.Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, Pi, 22. 06. 2018 - 12:54

jaaj, po skúške z matematickej analýzy alebo podobnej chuťovke to dáš v pohode :)

Kamila, Pi, 22. 06. 2018 - 11:55

Súhlasím s úvodom, byť sama so sebou je to najnáročnejšie. Úsmev

Ohľadne kultúry, keby že mám ozaj niečo, kde veľmi chcem ísť, nemám problém ísť sama. Tuším takto som bola dvakrát v kine na koncerte  Andre Rieu.

Inak som tiež rozmýšľala nad oboma filmami čo si uviedla, asi by sa mi páčili, aj sama by som dala, len ma trošku odrádza, že až tak nemám rada trápne scény, ktoré tam boli naznačené ..., ale na druhej strane komédie sa bez toho až tak veľmi nezaobídu.

Predminulý víkend, keď bola Tinka marod, ta sme dali doma za tri večery tri filmy. Denník princeznej 2, Kým si spal  a 27 šiat. Riešili, sme v ktorom je viac trápných scén. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Ako to som len ja vadná, však kvôli tomu skoro nič nepozerám, bo buď všetko veľmi prežívam, alebo sa cítim trápne namiesto hlavných hrdinov. Hambím sa

balalajka, Pi, 22. 06. 2018 - 12:07

Add trápne scény. Niektoré herečky na to sú normálne špecialistky - ako Sandru Bullock či Deane Keaton si ani neviem v netrápnom filme predstaviť. Treba to vidieť tretí, štvrtý, piaty krát a potom to už v pohode "dávam" Veľký úsmev. Napríklad taký Návrh. To je celý film jeden trapas za druhým. A pritom - pri piatok opakovaní filmu sa to dobre pozerá Váľam sa od smiechu po podlahe.

Som sa pozerala - 27 šiat mi nič nehovorilo ... mi tak vybehlo Všetky moje ex filmík. To bola dobrá pohodička, na to sa dalo pozerať. Trapasy boli, ale Matthew Conaughey je absolútne čarovný.

A také na doma čo môžem Neriadená strela. Ako obsadenie tip top - anglický humor je tak zvláštne mierne trápny Chichocem sa.

val, Pi, 22. 06. 2018 - 21:31

Naposledy som bola v kine na dennik bridzit 2.s kolegynami z byvalej prace, na to aby som sla sama som este nedozrela,  velmi rada vsak sama pozeram filmy :-)  zenske, romanticke, komedie,  take pri ktorych si precistim dusu, vyplacem sa dosytosti :-) zboznujem film Lepsie neskoro ako nikdy, odporucam original :-) skvele obsadenie, skvele sceny a famozna french  music, Jack Nicholson, Diane Keaton a Keanu Reeves. Ked boli moji sportovci mimo SK tak som si spravila movie night, vydrzala som do rana do 3 :-) samozrejme aj so psom a pukancami 

balalajka, Po, 25. 06. 2018 - 06:02

Presne pre tento film som zvala Diane Keaton "na milosť". Reeves je tam že hmmmm a Nicholson ... Nicholson je tam arogantný dilino, ktorého nemôžeš nemilovať SrdceSrdceSrdce.

Mám ho taktiež v originály na DVD a proste toto môžem vždy. Dávno som ho nevidela. Musím si dať repete.

Pepka, So, 23. 06. 2018 - 17:34
Aj keď idem do kina s MM aj tak skončím sama, lebo on predchádza do inej sály. Takže chodím do kina sama a môžem povedať dosť často. Chodila som roky dozadu aj Slovensku sama, lebo niekto musel zostať s deťmi , bolo to trochu zložité pred 30 rokmi, lebo sama to znamenalo, že kohosi hľadá. Keď som začala chodiť tu, tak som bola šťastná, že tu si nikto nevšímal, že si sám, lebo takých jedincov je viacej Pravdu povediac som filmový fanatik. Naposledy som bola na Book club, perfektný film pre middle ages zien.V našej dedinke sme nemali kino, tak sme chodievali so sestrami do susednej, kde koľko krát nebolo nikoho len my tri tak sme museli hladat ešte dve osoby aby mohli začať premietať. Policy bola najmenej 5 osôb. Tu sa veľa krát stáva, že hlavne v popoludňajších hodinách, že som sama. Hrajú aj tak. Pozerám doma Netflix ale atmosfera kina je ina.
balalajka, Po, 25. 06. 2018 - 06:03

Book club = Dámsky klub len tak mimochodom. To je preklad! Veľký úsmev

Tak teším.

Ja po filme teda rozberám čo a ako - pocity - ale pravda je , že najlepšie pocity ostávajú dnu Mrkám.

de-ni, Po, 25. 06. 2018 - 08:46
Ja idem do kina sama v pohode. Kupim pukance, kolu, pekne si sadkam, vyzujem boticky a ked predo mnou nikto nesedi vylozim si aj nohy :-) Manzel ked na film nechce ist, tak bud sa s malou premota niekde v detskom kutiku a cakaju ma, alebo zostane s nou doma. Na babske filmy chodim so sestrou a neterou. Inak ja som na kino maniak :-) mohla by som tam byt stale. A teraz hraju krasny film. Laska bez barier, francuzsky, vrele odporucam aj s mm:-) na tento isiel so mnou a velmi sa nam obom pacil. ...a Damsky klub bol velmi fajn. Aj s mamou kludne ist do kina, bolo to mile :-)
lastovička, Po, 25. 06. 2018 - 10:53

ja nemám problém ísť aj sama, len sama sa neviem donútiť vymotať sa  z bytu. Už keď som s niekým dohodnutá idem, ale takto len sa chystám, chystám a nakoniec zostanem doma. A neplatí to len pri kine. Ale aj pri iných veciach.

Pepka, Po, 25. 06. 2018 - 17:14
Naozaj vrele odporúčam ten film. Je dobrý, dá sa na ňom veľmi pobaviť. Dobre obsadenie hercov, nestarnúca Jane Fonda nikdy nesklame.
Iwa, So, 30. 06. 2018 - 22:49

No, my sme párkrát boli s drahým v kine. Ja v jednej sále, on v druhej Chichocem sa Takže sama aj nie sama... Ale asi by som nemala problém ísť úplne sama do kina. Už som bola aj v reštaurácii na obed sama, hlad je sviňa Pohoda aj víno si sama nalejem (vraj to len alkoholici robia)... Však koľko vecí robíš sama, o ktorých by sa pred sto rokmi žene ani nesnívalo! Tak prečo nie kino?

balalajka, Po, 02. 07. 2018 - 06:45

Ja si hovorím, že víno si aj Francúzi nalievajú sami. Žime ako oni!

Pome do štrajku Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

lastovička, St, 11. 07. 2018 - 08:15

Áno

 

doma mám aj ja samoobsluhu. Mimo domu som sama ešte nebola nikde, okrem zmzky, ktorú som si kúpila cestou domov ale sadnúť si sama so sebou to ešte nie. A pritom si predstavujem, že som niekde v Taliansku, v Toskánsku, niekde uprostred prírody v peknom penzione, pijem kávu vonku na terase a obdivujem krásny výhľad. a sedím sama, mám kľud, užívam si to a relaxujem. Teraz som v štádiu, že rozmýšlam, že pôjdem niekde sama. Vlakom. Na 2-3 dni. Alebo možno len na 1 do Viedne, vychutnať si leto, dovolenkovú a turistickú atmosféru. Zamotať sa do toho ruchu turistického, medzi turistov, posedieť s kávou niekde na terase kaviarne a pozorovať okolie. Dať si Sacherku, pozrieť nejaké atrakcie, pamiatky a večer domov. Milujem ten pocit, keď nemám nikoho na starosti a možem si robiť čo chcem, kedy chcem, ísť kam chcem. ale na druhej strane mi je aj ľúto, že to nimôžem prežiť s niekým, podeliť sa o zážitok,  že budem sama. Ale čo už, keď doma nikto neprejavil záujem.

balalajka, St, 11. 07. 2018 - 08:29

My ženy sa často potrebujeme baviť o prežitom. Zdieľať to, čo žijeme, vidíme - diskutovať o tom práve vtedy, keď sa to deje. Nenecháme často doznieť tú krásu okolia, vlastné myšlienky v hlave. Však sama som taká Chichocem sa.

Uvažujem nad tým, čo si popísala. A aplikujem si to sama na seba.

Trápilo ma, že chodím sama na bicykli. Predsa len - nielen o bezpečnosti, ale potom zdieľať tie zážitky.... A nakoniec také vysvitlo, že ono je to super samej ísť a až po návrate o tých zážitkoch rozprávať. Mám rada, keď stretnem nových ľudí, sem tam sa niekto pripojí na ceste. Prehodíme slovko, dve. Málo. A potom si všímaš to okolie a ak sa dá, tak sa zastavíš na kávu, zmrzlinu. Sedíš, počúvaš a vnímaš seba aj druhých. Alebo sa dáš s niekým do reči. Je to super.

A potom raz za uhorský rok, keď sa niekto pridá na celú cestu je to úplne o niečom inom zistíš, je to také výnimočné a super. Niečo ako šampanské. Ale to by si každý deň nemohla piť a vlastne by si to nedocenila.

Ísť takto niekde sama aj ako chlieb každodenný. Len vedieť byť sama so sebou Mrkám.

lastovička, St, 11. 07. 2018 - 08:47

Tiež mám rada, keď stretám nových ľudí. Porozprávame sa, niečo mi dajú do života a idem ďalej. To, čo zažijem, už mi nikto nevezme. Asi budem chodiť sama. Len u mňa je niekedy problém aj taká MENŠIA lenivosť. Keď sa  s niekým dohodnem, tak idem. A keď sa sama rozhodujem, tak zostanem doma. Ale zase ten pocit, keď človek niekam vypadne, niečo zažije, je SUPER.

Myslím, že nemám problém byť sama so sebou. A tu sa mi natíska otázka, ako vo vlastne vyzerá, keď má človek problém byť sám so sebou. Čo cíti, ako sa chová? Možno sa nakoniec dozviem aj niečo nové o sebe.

balalajka, St, 11. 07. 2018 - 08:55

No že vyhľadávaš spoločnosť, aby si nemusela rozmýšľať nad sebou. To je pre mňa byť sám so sebou. Napríklad keď varíš, alebo žehlíš ... nezapneš si TV či rozhlas ale necháš "šrotovať" hlavu. Vtedy si sama so sebou. A keď zapínaš ten TV či rádio presne aby si prehlušila svoje myšlienky, tak to je ono Mrkám .

A ešte sám so sebou byť je také, že idem a viem, že si stačím ako spoločnosť. Nepotrebujem niekoho na tú kávu, kino. Nepotrebujem sa deliť a zdieľať to, čo prežívam v danom okamihu.

 

O MENŠEJ lenivosti by som mohla písať slohové práce na 10 A4 strán. Chichocem sa

lastovička, St, 11. 07. 2018 - 09:01

jáj tak  u nás by sa dalo ticho aj krájať. Ja niekedy nezapnem TV ako je deň dlhý a pritom žehlím, varím, upratuje. Nejako mi ten kľud vyhovuje. Rádio , odkedy mi ho znárodnila dcéra tak ani nemám. A to som kedysi pri varení počúvala rádio Slovensko. V sobotu potulky po Slovensku a v nedeľu tie humorikony. Ale roky už nepočúvam. Ale v sobotu si ho asi zoberiem. Už mi to normálne chýba.

Tak ja som teda dosť sama so sebou. A rozmýšľam potom aj nad tým, na čím by som nemusela. Chichocem sa

Tak som si dala záväzok , že keď bude vhodné počasie, vyberiem sa sama do BA a potúlam sa po Starom meste. Minulý rok som všetko nestihla a nebola som sama, tak to tak aj vyzeralo. A kam ešte? Čo? A treba to? Už sa teším, ako budem sama brázdiť ulice.

 

balalajka, St, 11. 07. 2018 - 08:58

K tej lenivosti ešte - ak sa mi nechce, lebo som lenivá, tak sa sama seba spýtam "na čo čakáš?" to tie hviezdy v nás Chichocem sa. Ale sú chvíle, keď to nie je lenivosť - vtedy je to OSUD - proste niekam nemám ísť. Vyplazený jazyk A časom sa ukáže presne PREČO.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama