reklama

Pásový opar

Kamila , 19. 06. 2018 - 16:09

reklama

Niečo ma dobieha, teoriu mám naštudovanú, na výsledok si asi počkám najblizšie dni, teda ako sa to vlastne vyvinie, len sa mi to vôbec nepáči....

Dievčatá, máte s pásovým oparom skúsenosti priame či sprostredkované? Ako záčínal a aký mal priebeh? Ďakujem.

 


reklama


reklama

púpavienka, Ut, 19. 06. 2018 - 16:53

Mala som 3x, echt bolestivé ale nikdy som nevedela že to mám až ked lekárka povedala vyhrňte si tričko a ja v takých horúčavach a hned som vedela čo mám.

2x som ho mala nad pásom na chrbte a tretí krát na nezvyčajnom mieste ale neviem si spomenúť. Mňa veľmi bolela chrbtica vtedy, ledva som chodila, bolelo ma aj hrdlo a ako ked ide chrípka, nakoniec som mala aj teploty a tie vyrážky sú také drobné vodnaté ale vždy pri sebe taký pás. Hnusne svrbia aj ked najskôr ma to iba svrbelo a vyrážka zrejme bola trochu neskôr. No bola u mňa mama vtedy a do týždňa pásový opar dostala aj ona, vraj je to chytľavé.

Poctivo vybrať ATB a odležať či odpočívať.

Kamila, Ut, 19. 06. 2018 - 17:28

Ďakujem za skúsenosť, uzila ssi si a celkom dost ako citam. Antibiotika vraj, nie, skor antivitorika a infekcne to ma byt vraj pre tych, co este neprekonali ovcie kiahne, lebo to su dozvuky ovcich kiahni, sposobuje ich ten isty virus, ktory sa v tele zasil,aj ked po desiatkach rokov. Som mudra ako radiou, bo som si precitala zopar dost clankov. Úsmev

púpavienka, Ut, 19. 06. 2018 - 19:53

No ja by som to netvrdila, lebo aj mama prekonala kiahne a aj ja. Jednoducho ak je oslabená imunita tak vtedy je k tomu blízko. Neviem ja som vždy vyfasovala antibiotika, viem že nejaké iné, prvý krát som ich nebrala ale po roku ked sa to zopakovalo tak už poctivo. Pravda je že je tomu viac ako 25 rokov a veľa sa mohlo zmeniť, ale že je to svinstvo to je pravda.

Kamila, Ut, 19. 06. 2018 - 20:47

Co som citala , tak ano, je to velmi neprijemne. Ja som nahodila vsetky imunopreparaty co mam doma, k tomu tiez prirodne antivirotika, co mam  a velmi dufam, ze sa mylim. Hambím sa

dasa_, Ut, 19. 06. 2018 - 21:44

ach jaaj, telo sa dôrazne dožaduje pozornosti. A oddych. Nutne. Bezodkladne. Lebo pritlačí

Veľa sily

Iwa, Št, 21. 06. 2018 - 15:46

Mala som pásový opar. lekárka mi dala nejaké lieky, antivirotiká (?), po ktorých som vedela celkom normálne fungovať. K tomu megadávky B-komplexu. Ale bolelo to dlho, skoro 2 mesiace taká vlečúca tupá bolesť pri najmenšej námahe. Nemala som horúčky. Ale poriadne som sa vyľakala, že mám niečo so srdcom, lebo som to schytala na ľavú stranu hrudníka a mala som len niečo cez 30 rokov. Je to vírus ovčích kiahní, ktorý prebýva v tele a keď má vhodné podmienky, tak zaútočí. Ja som mala vtedy veľmi stresujúce obdobie, vyčerpaná z práce, teplo, iné zdravotné problémy... Fakt treba spomaliť a oddychovať. Teraz si nadávam, že som vtedy neostala doma, ale - sprostá - chodila som do roboty Mlčím Držím palce, nech máš ľahký priebeh Objímam

Kamila, Št, 21. 06. 2018 - 22:39

Ďakujem za skúsenosť, tiež si si užila. U mňa to začalo podobne ako u teba paliva bolest v lavej casti hrdnika, ale trosku nizsie, preto som srdce neriesila ... druha faza ani neviem, ci zabrali tie konske davky pripravkov a ma to light priebeh, abo je to nieco ine. Telo s neicim bojuje...., snad vitazne Úsmev Par dni som bola ozaj na uspornom rezime.

púpavienka, Pi, 22. 06. 2018 - 07:24

Kamila toto je veľká výstraha pre telo - ono kričí pomoc, pomoc nevládzem, už útočia na mňa zovšadiaľ. Je to už fyzická aj psychická rovina.

dasa_, Pi, 22. 06. 2018 - 08:36

Presne tak, človek chce vyhovieť každému. V rodine, v práci. Niekedy to vydrží dlho. Ale nei sme stroje. A vlastne aj keby sme boli, aj tie potrebujú z času na čas generálku, údržbu, servis.

Nevedela som dlho pochopiť pri lete lietadlom prednášku pred odletom. Vraj rodič si má v prvom rade nasadiť dýchaciu masku sebe. Až potom má zachraňovať svoje dieťa. No je v tom hlboká pravda. A je jedno, či sa jedná o dieťa, o rodinu, o prácu, o priateľov.... Lebo keď sa nedokážeš nadýchnuť, všetko ostatné je nanič...

Iwa, Pi, 22. 06. 2018 - 14:32

Keď som ležala alebo len tak posedávala, tak som mala pocit, že mi skoro nič nie je. Vybrala som sa do obchodu, čo sme mali cez cestu a ledva som došla domov. Pamätám si, že som si ku sporáku dala barovú stoličku a s drahým sme varili spolu - teda ja som len dohliadala, lebo on variť nevie, ale aspoň očistil a nakrájal všetko. Pizzu som nemohla jesťstále, potrebovala som normálne výživné jedlo, tak sme varili.

A rok na to som schytala v jedálni otravu jedlom, podozrenie na salmonelu, z toho zápal žalúdka a horúčky okolo 39°C (ja, čo nemávam horúčky skoro vôbec) Vyplazený jazyk v auguste!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama