reklama

Knihy na prázdniny

dasa_ , 25. 06. 2018 - 23:12

reklama

Cez prázdniny mám vždy pocit, že mám nejak viac času na čítanie. Tak si niektoré knihy odkladám už dopredu. Tento rok ma už dlhší čas na nočnom stolíku čaká kniha od Frances Mayesovej o Toskánsku. Je to taká pomalá kniha, tak verím, že si to budem v horúcich večeroch užívať. Niečo som už od nej prečítala, tak uvidíme.

Prečítala som si rozhovor s etnologičkou Zorou Mintálovou Zubercovou a tak si niečo prečítam od nej. V našej knižnici majú celkom slušný výber, tak som zvedavá. V zime som čítala inú knihu o histórii u nás - Život na šľachtickom dvore od Tunde Lengyelovej. Ak niekoho zaujíma táto časť našej histórie, tak zaujímavé čítanie.

Pevne verím, že ešte na niečo natrafím. Ešte by to chcelo nejakú limonádku, v najhoršom prípade siahnem do domácej knižnice overených titulov Úsmev

Aké sú vaše tipy na prázdninovej čítanie? Či v lete nestíhate?


reklama


reklama

sisasamko, Ut, 26. 06. 2018 - 09:10

Ja sa chystám na knižku Štyri dohody...herec Jaroslav Dušek má na námet tejto knižky divadelné predstavenie...videla som pár ukážok a celkom ma to zaujalo, tak som na knižku veľmi zvedaváÚsmev...Potom sa chystám na knižku Upratané od Marie Kondo...prvú knižku Kúzelné upratovanie mám už prečítanú.Tú som čítala veľmi dlho, lebo po pár stránkach ma hneď bralo na upratovanie Veľký úsmev. Tak uvidím aké účinky na mňa bude mať knižka Upratané Úsmev. A do tretice si vyberiem nejakú oddychovku od Táni Vasilkovej

adris, Ut, 26. 06. 2018 - 14:14

Mňa zaujala Ofélia od Sussanny Kubelka. Dievčatá tu o nej dávnejšie písali a tie detektívne staré dámy, momentálne si nespomeniem na titul. Teraz na leto k bazénu by to mohlo byť fajn čítanie.

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 07:26

Ofélia je super - o lete cez leto Áno. Celá Kubelka je super.

 

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 07:32

Ja som si naplánovala dočítať jednu odbornú anglickú, čo pol roku z nočného stolíku oprašujem. Potom tam mám rozčítaných 5/4 pomaranča. Tak s tou sa teraz tak po kúsku po večeroch realizujem.

Dievčatá tu spomenuli Kubelku - tú by som ešte mohla otočiť a na FB mi eifelovka pripomenula božského Bočeka. Asi sa vrátim k takému ľahkému čítaniu. Minule ako som sa vyvaľovala na gauči a pozerala na knižnicu, uvedomila som si, že tam mám mooore kníh, ktoré som nečítala - dostala som darom a nejak keď ja knihu založim do knižnice, riziko, že tam zostane. Tak mám tam také že Posledná symfónia, Láska je len slovo ... našla som tam klasikov ako Hugo, Remarque ( za trest dostal starší povinne čítať cez prázdniny - ja by som tiež taký trest prijala ... asi sa potrestám Váľam sa od smiechu po podlahe ), Dumas. Juj a nechala som si vyložený Alžbetin dvor - ten som čítala hádam 5 krát a furt ho môžem. Ako celú Zelinovú. To je čítanie, čo neviem pustiť z ruky. Hociktorú knihu.

Ach - ja mám plány ... aj studené pochmúrne jesenné večery môžu prísť Veľký úsmev.

dasa_, St, 27. 06. 2018 - 08:00

Cez Simmela si mi rovno pripomenula Segala a knihu Viera a láska alebo aj Kto nepozná lásku. Vyšla u nás s dvoma názvami. Úžasná kniha, vzdialene pripomína aj Vtáky v tŕní. To pre tých, čo potrebujú k prázdninám aj romantiku. 

 

A pri Simmelovi samozrejme tajného agenta Thomasa Lievena a Nemusí byť vždy kaviar. Zaujímavé, napínavé, preložené receptami :)

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 08:09

K Lievenovi - furt som bola v kuchyni a niečo vyjedala. Napísaná super.

dasa_, St, 27. 06. 2018 - 08:17

Môžem pridať Elizabeth Bard Obed v Paríži. Tiež preložené receptami.

Kamila, St, 27. 06. 2018 - 08:49

Ak by ste chceli typy na čítanie pre mládež píšte. Mladšia deva ma tak široký vekový záber, čo do literatú pre mládež asi aj pre devy a chalanov, väčšinu kníh budú mať v knižniciach.

Za seba môžem doporučiť ságu od Eleny Ferante Priateľky. Nie je to môj štýl, ale minulé leto som to zhltla, za pár večerov a to sú štyri celkom slušné knihy. Nalákala ma staršia dcéra.

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 09:48

Poprosím pre decká niečo. Vyhrozila som sa im 4 knihami a popravde pri staršom siaham do literatúry pre dospelých. Mladšieho viem kam usmerniť - viď povinná literatúra staršieho, ale starší je pre mňa záhadou.

Kamila, St, 27. 06. 2018 - 09:57

počkam na devu, nech doporučí čo je viac vhodné pre chalanov, ale čo som s ňou čítala ešte voľakedy spolu, určite Rick Riordan je skvelý, od Percyho Jaksona, po Bohov Olympu ..... , skvelý štýl, aj vtipný, napínavý dej, kopec akcie a ako bonus voľajaká história k tomu. Inak nech sa na to pozerám z akejkoľvej strany Harry Poter je najsamlešpí základ. Toho čítala veľká deva ah po nemecky, anglicky, Tinka raz so mnou, minulý rok sama,  chcela by anglicky, ale to asi ešte nedá.

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 10:03

Harry Potter nás nebavil ani ako film. Knihou by to bolo jasné mučenie si myslím Váľam sa od smiechu po podlahe ... ale keď ja prídem cez prázdniny domov a nebude sprataný riad!!! Aj Harry Potter bude - a budú mi ho čítať nahlas! Chichocem sa

Kamila, St, 27. 06. 2018 - 10:17

Ani mna Harry Potter nebavil ako film, ani Tinku, ale ked sme zacali spolu citat, uz sa to potom nedalo zastavit ani u jednej ;) Ja som tiez nerozumela, co na tom vidia.... Hambím sa

balalajka, St, 27. 06. 2018 - 10:23

Taaaaak nebudem hejteriť a deti dostanú Harryho za vysvedčenie. Len čul neviem, či to nie je za trest Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ... celkovo kniha u nás toť nástroj na zabíjanie múch a podložka pod pohár dľa mojich detí.

 

Kamila, St, 27. 06. 2018 - 10:36

Harryho skus pozicat, z kniznice, od kamosky na zaciatok, mozno im to ozaj nesadne. Jedine, ze kupis tu ilustrovanu, co kupujem mojej velkej 25 rocnej kazdy rok na vianoce. Hambím sa S Tinkou som tusim, tie zacinala prvu cast ilustrovanou, pozicanou ...

margesimpson, St, 27. 06. 2018 - 16:54

Z takej lahsej literatury ma v poslednej dobe velmi bavil Backmanov Medvedin. Fakt skvela vec,aj ked vcelku vazna.  https://www.databazeknih.cz/knihy/medvedin-medvedin-330756

klasika Ako zabit vtacika si tiez zasluzi svoje miesto v kazdej kniznici https://www.databazeknih.cz/knihy/jako-zabit-ptacka-14499

A absolutne odlahcenie bez zamyslenia je tato seria Dennik nakupnej maniacky (kto sa bavil na Bridget Jones, tak je to velmi obdobne...) https://www.databazeknih.cz/knihy/shopaholic-bajecny-svet-shopaholiku-39694

 

 

balalajka, Št, 28. 06. 2018 - 06:52

Značím si. Marge by zvyčajne ulahodí vkusom na literatúru Mrkám.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama