reklama

Receptové inšpirácie

dasa_ , 02. 07. 2018 - 14:06

reklama

Celkom by ma zaujímalo, kde beriete inšpiráciu na to, čo varíte. Začali prázdniny a tak musím variť ešte častejšie, ako zvyčajne.

Občas niečo zazriem napríklad v telke a chcem niečo vyskúšať. Aj na FB býva kopec zaujímavých inšpirácii. Aj keď teda, nie vždy sa mi recept podarí tak, ako vyzerá na zostrihanom videu. A vlastne, ani tá chuť nie je to, čo som si predstavovala podľa bombastického názvu.

Potom siaham po overenej klasike, pre mňa to je napríklad šošovica. Alebo tekvica. Alebo šalátovka. Alebo palacinky.

Priznám sa, často ale aj tak varím jedlo, ktoré by som nazvala "Upratovanie chladničky".

Veru aj dnes to bolo. Naložené mäso od včera, zvyšné šampiňóny,  trochu kukurice, zabudnuté mascarpone, špenát zo záhrady.... Ako nebolo to zlé, ale na fotku to veru nebolo Veľký úsmevVeľký úsmev A ešte jeden problém je s takýmto jedlom - len málokedy sa mi podarí zopakovať.

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, St, 04. 07. 2018 - 10:48

Joj varenie, ani mi nehovor. Jedine co zavadzam na prazdniny, aspon sa o to idem pokusat, ze maso do mraznicky budem varit v sobotu namiesto nedele, to snad aj polievku volajaku zamrazim a v pondelok, budme varit tradicnu nedelnu polievku, dostnu k tomu aj maso z vyvaru a ....A v nedelu planujem vylety aj s obedom vonku.  A cez tyzden ani neviem, mlete dusene moracie maso asi dnes dam k cukinovemu privarku, dcere so zemiakmi? Ako sa poznam budem tocit to iste zemiakovy privarok, palacinky, zemiakove placky, rizoto. Starsi syn si zvykne vypytat grenadir ..., ked nahodou dojde domov ...

dasa_, St, 04. 07. 2018 - 11:34

Ja som mala kedysi zemiakový prívarok ako jedlo poslednej záchrany, ked som už fakt nevedela, čo. Len som teda musela tesne pred dovarením pridať mrazený hrach. Tak, aby sa iba rozmrazil, už nevaril. Ale nejak to prestalo u nás ísť....

A čo sa týka morčacieho, minule som kúpila vykostené horné stehná. Len som ich rozkrájala na menšie časti, ale nie moc malé, potrela nejakým korením, tuším paprikou a soľou, dala trochu oleja a vložila do dvojitého pekáča, teda takého, čo sa zatvára, úplne obyčajného. Dala som do rúry na asi 100 stupňov a nechala asi hodinu. A bolo to výborné. ničím nepodliate, pustilo vlastnú šťavu. Super. S cibuľou by bolo ešte lepšie, ale to by mi neprešlo výstupnou kontrolou ÚsmevÚsmev ideálne k prívarkom, zvyšok som povýšila na omáčku na cestoviny. Akurát som tam pridala zvyšok mascarpone, čo bol v chladničke.... A bolo to celkom fajn.

Kamila, St, 04. 07. 2018 - 13:08

Morčacie pečené stehno je skvelé, ďakujem z pripomenutie. Zvyknem na začiatku podliať šľahačkovou smotanou. Úsmev To sa dá aj s kuracím. 

púpavienka, St, 04. 07. 2018 - 11:08

" ale na fotku to veru nebolo"

toto je nejväčši problém tejto doby, všetko je fajn ak je na fotku.

Možno pretlak reklamy ale chceme mať najkrajšie odfotené všetko seba, kvietky, jedlo, tortu, nech je nádherný obal čo tam po ostatnom.

Tie tradičné a zbytkové jedla sú naj aj ked pre každú rodinu iné, ja som teda nikdy nemusela šošovicu raz do týždňa, šalatovku nikdy ale predsa mám tradičné . Predtým to bola sviečková ktorá bola aj na dva dni, či segedínská kapusta aj na pol týždňa a medzitým len niečo zeleninové či sladké.

No teraz u mňa už nie je čo hovoriť o stravovaní, možno to tak aj je ako moja dcéra hovorí - mama ale ved ty skoro nič neješ.

dasa_, St, 04. 07. 2018 - 11:28

Jaaj, segedín a sviečková sú dve jedlá, ktorých neviem nikdy uvariť dosť. Napriek najväčším hrncom, ktoré použijem ÚsmevÚsmev Sranda, že vo svojej podstate sú to vlastne zeleninové jedlá, nepoužívam múku a často ani smotanu. Napriek tomu idú veľmi na odbyt.

Kamila, St, 04. 07. 2018 - 14:56

Keď už sme pri fotení Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe testovala som pridanie fotky priamo odfotením z mobilu. Ide to, ale nie je to tak jednoduché ako by malo byť. Hambím sa

púpavienka, St, 04. 07. 2018 - 16:45

Ánosom hladná a toto mi nerobí najlepšie, ale idem si ugrilovať syr.

dasa_, St, 04. 07. 2018 - 17:52

aký syr používaš na grilovanie?

púpavienka, St, 04. 07. 2018 - 20:02

Klasický kravský či ovčí ale čerstvý a nie veľmi kyslý. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama