reklama

Ríbezľový koláčik s kokosovo-orechovou perinkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 07. 2018 - 11:30 - Recepty M.á.r.i.a
Ríbezľový koláčik s kokosovo-orechovou perinkou, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Konečne dozrel aj u nás, tak som rýchlo piekla....síce najprv som sa ich objedla len tak a tie čierne mám veľmi rada. Čo ostalo šlo do mrazáku aby bolo aj v zime načo spomínať.

Ingrediencie
Cesto:
350 gramov polohrubá múka
250 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
6 kusov žĺtok
1⁄2 kus prášok do pečiva
Sneh:
6 kusov bielok
200 gramov cukor
150 gramov kokos
150 gramov orechy
  ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ríbezle (červené aj čierne) očistíme od stopiek a opláchneme vodou, necháme dobre odtiecť. Suroviny spracujeme na cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie  (môže byť aj vymastený a vysypaný múkou) a cesto rukou na ňom roztlačíme.

Na vrch nasypeme v hojnom množstve ríbezle tak aby nebolo vidieť cesto - ja som dala červené aj čierne, tá kombinácia je božská. Môže sa použiť aj iné drobné ovocie ako maliny, ostružiny, čučoriedky a veľmi dobrý je aj egreš.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme 20 min.

Medzitým si pripravíme snehovú perinku - bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom (použila som trstinový jemný). Pridáme kokos a mleté orechy (tiež môžu byť akékoľvek), jemne vmiešame do snehu.

Vyberieme plech z rúry, znížime teplotu na 160 st. Snehovú hmotu natrieme na vrch a dáme dopiecť ešte na 15 min.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

majas, St, 11. 07. 2018 - 15:32

Hm, to musim vyskusat, kedže u nás o ribezle ani orechy nie je núdza. :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama