reklama

Vtáčie kamikadze

Pridal/a adris dňa 18. 07. 2018 - 07:56

reklama

Tak vám neviem, je to vtáctvo pobláznené tohto roku?

Varim si tak v sobotu pred dvomi týždňami v kuchyni, keď počujem šramot. Taký čudesný šelest, že ho aj napriek nadskakujúcim pokrievkam na hrncoch bolo počuť. Chodím po dome načúvam k izbám a  nič, ticho. Zavolám na syna, "poď počúvať, nepočuješ nejaký šramot?". Chvíľu načúva a potom na mňa pozrie s taký výrazom " Choď si oddýchnuť si prepracovaná". Tak si pomyslím, že asi z vonku som niečo počula a nechám to tak. Popoludní som si trochu poplávala v tom našom "pidibazéniku" a pred slniečkom sa skryla vo vnútri. Predsa len na obed páli celkom slušne a nejaký ten úžeh už mám úspešne za sebou, nepotrebujem ďalší. Sadla som si do obývačky, vzala háčkovanie do rúk a zasa ten šramot.Tentokrát to bol skôr iba taký šelest. Maličkú chvíľočku a potom nič. Reku mám vodu v ušoch. Len čo mi tá myšlienka napadla, tak sa šelest opäť ozval. Tento krát som v snahe prísť na zdroj všade chvíľu postála a vypátrala. Do komína sa nám dostalo vtáča. Celkom na spodku komína si sedelo učupené, krídlami občas zamávalo. Komín máme celkom úzky, tak muselo strhlav ako kamikadze letieť. Alebo skôr padať? Syn ho chúďa vybral, no vyšmyklo sa mu a splašene chvíľu lietalo, kým sa nám ho podarilo dostať von. Také bolo od sadzí, že ani nebolo rozoznať, čo je to za operenca.

Tak mu hovorím, choď a povedz ostatným naokolo, že náš komín nie je dobrý na pristávanie. Dá sa do neho poľahky spadnúť. No neviem, buď mu kamaráti nerozumeli, alebo mali zahraničnú návštevu a tá neznalá pomerov... O týždeň opäť počujem ten šramot. Tento krát už nehľadám a viem, že komín má zasa návštevníka. Naháňanie operenca po izbe sa opakuje až kým šťastný a s patričným škrekotavým komentárom nevyletí von. Vtáčieho príbuzného sme vyprevadili a dni šli. Keď som včera opäť začula šramot v komíne, tak som sa už mierne nahnevala. Máme dať na komín ceduľu či čo? Zapchať ho nemôžeme, bo pri našich deravých hlavách a neodbornom upchávaní by sa mohlo stať, že keď bude čas zakúriť, tak dopadneme ako Maťko a Kubko. Akurát my nevytiahneme z komína zabudnutú slaninu, ale nás budú ťahať z domu dobre zaúdených.

A včuľ by bodla nejaká rada. Ako zamedziť vtáctvu kamikadze v našom komíne?

Slnko


reklama

reklama

Kamila, St, 18. 07. 2018 - 08:56

Ach jaj ta to nadelenia. Hambím sa Dobrá správa, že to vtáčkovia prežili, horšie to naháňanie po izbe. Komín je háklivý, to už len voľajaké komínové doplnky sa dajú na vrch naranžovať, aby sa komín neupchal, predsa tamaď ide hodúci dym, aby to vietor neodvial, kominár sa teoreticky ku komínu dostal ...

adris, St, 18. 07. 2018 - 09:55

Veď to. Strašiaka tam postaviť nemôžeme, na takého toho otáčacieho kohúta, či čo to je, si v pohode posadajú a keď je vetrík, tak majú kolotoč.

Kamila, St, 18. 07. 2018 - 11:13

Kolotoč pre vtáčikov, paradzina  Pohoda

M.á.r.i.a, St, 18. 07. 2018 - 09:21
Tak prikryť komín nejakou sieťkou alebo pletivo aby nepredali. Nuž páči sa im ten Váš komín.
adris, St, 18. 07. 2018 - 09:52

Budeme sa musieť spýtať odborníka, či sa to môže. Snáď nám poradí niečo. Lebo lapať vtáčka raz je ešte sranda, ale viackrát už taká veľká nie.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama