reklama

Dezert v zaváraninových pohároch

Pridal/a FanyNM dňa 21. 07. 2018 - 19:44 - Recepty FanyNM
Dezert v zaváraninových pohároch, Poháre, pudingy, recept, FanyNM

reklama

Zaujímavý recept, vhodný aj do kabelky, na piknik, do práce. Môžete si ho zbaliť na raňajky, na desiatu či olovrant.

Ingrediencie
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček práškový cukor
2 kusov vajce
1 balík prášok do pečiva
1 balík vanilkový cukor
1 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček olej
2 polievkové lyžice kakao
500 gramov mascarpone
250 millilitrov šľahačka
3 polievkové lyžice práškový cukor
  ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Plnka: 500 g mascarpone, 250 ml šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, ovocie (jahody...), prípadne trochu rumu na pokvapkanie cesta.

Zo surovín vymiešame mixérom cesto a rozdelíme do 8 ks vymastených a pomúčených pohárov do 2/3. Poháre musia mať široké hrdlo, aby sa dalo upečené cesto neporušené vyklopiť. Poukladáme na plech a pečieme pri 180°C tak 30-40 min. 

Medzitým si vymiešame plnku (smotanu nešľahať). Po upečení vyberieme, vyklopíme z pohárov a každý kus prekrojíme na 4-5 krúžkov hrubých cca 1 cm. Poháre umyjeme, osušíme a začneme plniť.

Na spodok dáme krúžok cesta, môžeme ho pokvapkať rumom a na to poukladáme ovocie (najlepšie sú jahody, maliny... ale môže byť aj zavárané).

Na ovocie navrstvíme časť plnky. Toto zopakujeme ešte 1x a ukončíme tretím krúžkom upečeného cesta a jemne pritlačíme. Zatvoríme viečkom a uložíme do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Miesto piškótového cesta môžme použiť aj okrúhla piškóty. Je to tak omnoho rýchlejšie a rovnako chutné.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ne, 22. 07. 2018 - 09:00

Vyzerá to zaujímavo.

Len teda, nebolo by jednoduchšie upiecť rovno plát cesta a z neho povykrajovať kolieska? Lebo podľa surovín je to plus mínus hrnčekový koláč v mnohých obmenách.

FanyNM, Ne, 22. 07. 2018 - 20:59

Ale áno, treba skúsiť. Len tam bude viac odpadu. Napokon, ja to často robím aj iba s piškotami

 

M.á.r.i.a, Ne, 22. 07. 2018 - 21:36
Prečo odpad, stačí ho pomrviť a dať na vrch. Vždy skôr urobené ako v tých pohároch.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama