reklama

Nízkosacharidový čokoládovo - tvarohový dezert

Pridal/a Kamila dňa 26. 02. 2018 - 20:27 - Recepty Kamila
Nízkosacharidový čokoládovo - tvarohový dezert, Torty, recept, Kamila

reklama

Výborná nízkosacharidová tortička bez múky a s minimom kokosového cukru. Keď to bez sladkého občas nejde. Hambím sa

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov vajce
2 polievkové lyžice kokosový cukor
4 polievkové lyžice kakao
Tvarohová náplň:
250 gramov jemný tvaroh
250 gramov mascarpone
150 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica trstinový cukor
Ganache:
100 millilitrov smotana na šľahanie
100 gramov horká čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao. Pečieme vo forme o priemere cca 24 cm vystalnej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Opatrne rozotrieme na vychladený korpus.

Ganache:

Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť, rozmiešame a dáme krátko stuhnúť do chladničky. Alebo ak chceme tekutejšiu verziu ganache, stači nechať krátko pri izbovej teplote a polejeme ňou naplnenú tortičku.

Doplňujúce poznámky

Výborny korpus je aj s karobom (namiesto kakaa), len ten asi obsahuje viac sacharidov. Úsmev

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

balalajka, Ut, 27. 02. 2018 - 06:29

Slintám. Mňam.

Helena Vlčková, So, 24. 03. 2018 - 10:35

Koláčik je vznikajúci. Robila som ho včera a nechala do rána stuhnúť. Jemne sladký a neuveriteľne svieži. Ten korpus je skutočne geniálny a určite ho využijem aj s inými plnkami :) Ďakujem za receptík. Určite vyskúšam aj ďalšie ;)

Kamila, So, 24. 03. 2018 - 10:41
Som rada, ze sa podaril a chutil ;)
Mirka Chyliková, So, 28. 07. 2018 - 13:46
Moj korpus bol uplne nizky ..nemal do vysky ani 2cm a tiez som pouzivala 24cm formu. Neviem kde sa stala chyba :(
Kamila, So, 28. 07. 2018 - 14:20
Pri korpuse bez muky sa to moze stat, aj cukru je tam malo, pomoze vyladit cas a teplotu pecenia.
Mirka Chyliková, So, 28. 07. 2018 - 17:19
Dakujem za radu :)
Kamila, So, 28. 07. 2018 - 18:08
Skuste nizsiu teplotu a dlhsi cas
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama