reklama

Dovolenka doma?

Pridal/a balalajka dňa 30. 07. 2018 - 08:00

reklama

A prečo nie?

Niekto by mohol povedať, že ak si vezme dovolenku v lete, treba niekam ísť. Rozhodne. Ak máte chuť, tak smelo do toho. Ja som si aj toto leto povedala, že vlastne mi nič doma nechýba, že moje voľné chvíle strávené tak, ako mám rada sú oveľa lepšie, ako zabitý čas na letisku, vybavovaní batožiny, že navštíviť okolitú krajinu sa dá aj cez víkend a netreba mi na to celý týždeň, lebo aj tak sa vrátim akurát unavená a s kopou špinavého prádla a že vlastne ten efekt rýchleho relaxu a ešte rýchlejšie minutých peňazí neprinesie nikdy až tak dokonalé oddychové účinky.

A tak som toho roku na dovolenke doma. Mocem sa manželovi pod nohy, užívam si dlhé prechádzky so šteňuchou, hovkám si v pohodovom tempe a ... po včerajšku celkom seriózne – užívam enormné teploty. No veď povedzte – u nás podvečer včera 34 a v Turecku v rovnakom čase 31. Kto má viac? Chichocem sa

Dnes som si povedala, že keď dovolenka, tak konečne aj po dovolenkársky si to užijem so vším všudy. Stala som ráno o hodinu neskôr. Teda najvyšší čas, lebo šteňucha už bola zúfalá, lebo si myslela, že je sama doma a nik ju nepustil z voliéry a ona je lady a cikať, tam kde spí predsa nebude! Tak sme sa omojkali, pokropili trávičku a ja som sa dala nedovolenkovo žehliť nejaké prádlo. Z linky zaváňali žlté slivky a tak som si povedala – dovolenka nedovolenka, šup s koláčom do rúry. A keď už tak dovolenkovo .... tak som si urobila lievance, kým sa ten koláč piekol, utrela stôl na terase a prestrela na raňajky ako na dovolenke. Pekne pod šírim nebom. No nebolo lepšieho. Z vedľajšieho kresla mi odjedala lievance šteňucha ( spôsobne čakala na každý kúsok, džem nie prosím, to nerobí dobre na figúru) a chytala medzi jednotlivými sústami dotieravé osy.

No povedzte – komu lepšie?

A tak dovolenkujeme pekne doma. A ja si to vychutnávam. Neni síce all inclusive, ale ja tie prachy viem minúť aj inak.

Včera som si dopriala krásny výlet do okolitých kopcov na biku, dnes ma čaká asi kyselka, čosi kdesi sa pomotám a opálim a zajtra .... zajtra sa mi črtá zas výletík s bikermi (uvidíme, čo z toho bude). Hlavné je, že sa dá robiť popri tom čo musíme, to čo nás baví.

A záverom? Fakt netreba sa vzrušovať nad tým, že ste ostali doma. Zážitky si treba urobiť samy. Ono aj v blízkom okolí je stále čo objavovať. Kam sa pozrieť. Netreba cestovať cez pol sveta. A ak vám aj tak chýba exotika, tak si ju doprajte. Ja si večer odtrhnem mätu a spravím mojito. Tak! A dovolenka doma jak má byť. A dovtedy? ... holt čaká na mňa (M)malta.


reklama

reklama

dasa_, Po, 30. 07. 2018 - 09:10

A nemala by si zabudnúť na večernú prechádzku v meste s kofolou alebo vínkom alebo zmrzkou. Alebo len tak poobede kávička a obzeranie tých, čo chodia po uliciach

Alebo večera v podniku s terasou....

Mmch, včera som videla v telke ten Katov dom, čo si minule niekde opisovala. Vraj čajovňa dole. No neviem, neviem, či by som to dala...

balalajka, Po, 30. 07. 2018 - 10:17

To moje bicyklovanie je absolútne skvelá vec. Kofola, nealko pivo, malinovečka alebo kávička je v týchto teplotách absolútna povinnosť, hlavne v tomto teple, lebo to čo nesiem ja so sebou vo fľaši, tak to som včera liala na hlavu cez helmu, aby som úpal nedostala Chichocem sa.

A ako sa mi podarilo v piatok sa vykotúľať s jedným známym, tak potom sme sedeli 3/4 hodinu na kávičke a trkotali. Velice príjemné to bolo. A zaslúžené, lebo asi by som domov nedošla, také kopčeky sme pomotali na bikoch a pritom v rodnom meste a okolo hradu len Prekvapenie.

Takže prudko dodržujem.

V piatok som okolo toho Katovho domu inak šliapala do kopca Úsmev ... ale reštiku som si nevšimla. Viem, že tam niečo charitatívne malo byť, ale ... mali by tým úbohým dušiam pokoj dať. Kvietok

Kamila, Po, 30. 07. 2018 - 10:37

Pekne na to ideš. Úsmev U mňa je to trošku náročnejšie, lebo som doma nepretržite, prelína sa mi práca s domácnosťou, a ešte najmladšou devou tak či tak ..., ak chcem hlavu vyľuftovať, potrebujem na chvíľu odísť z domu, aby som si naplno vedela vychutnať čo vlastne doma mám, ale hlavne občas sa od toho treba odstrihnúť. 

Inak v tých horúčavách mám problém ísť kamkoľvek. ;) Ale večery sú fajn. A áno, výhoda "dovolenky" u nás doma je v tom, že máme relatívne chladnejšiu klími oproti okoliu. Úsmev 

balalajka, Ut, 31. 07. 2018 - 05:46

No veď to prelínanie doma - aj to treba urobiť, aj hento treba spraviť.

Treba si to dať ako úlohu dňa - napr. že dnes budú luxusné dovolenkové raňajky. Alebo večera na terase ako poradila Daška.

adris, Ut, 31. 07. 2018 - 06:35

Balalajka máš moje sympatie. Mne už dovolenka skončila, ale tiež som bola doma. Vyšla som si so segrami do kina, posedieť... Veľa ľudí sa ma pýtalo, že kam idem na dovolenku a ja že nikam, doma budem. Mala si vidieť tie začudované pohľady. To ani do Chorvátska nie? No nie. V mojom okolí pozorujem, že ísť niekam na dovolenku sa stáva akýmsi trendom. Nikam nejdeš, si in. Kedysi, keď boli chalani menší, tak sme chodili, ale teraz sami akosi nie. Jednak mm nechce a povedzme si pravdu pozerať sa na neho ako sa do čohosi nasilu núti nie je zrovna dovolenková nálada a druhak ani mne sa veľmi nechce. Lietadlo vo mne vzbudzuje fóbiu, dlhá cesta autom príšerne unavuje, takže som hneď po príchode ustatá jak po šichte. Doma je tak dobre.

akalenkak67, Ut, 31. 07. 2018 - 22:19

Super. Ja už chcem dovolenku a tým myslím že doslova doma.Vyložiť nohy v altánku a relaxovať...No od pondelka budem relaxovať prerábkov spálne,potom zase kuchyňa a po večeroch budem hľadieť na nádherné kopce s nohami v lavóre,aby mi odpuchliVeľký úsmev

Alena7, Pi, 03. 08. 2018 - 11:07

Tento rok sme to tiez skusili - a pochvalujeme si. Cosi sme porobili, cosi odlenosili... a nas havko sa potesil, ze sme spolu stravili viac casu. A take ranajky/vecera na terase - nieco super.  Slnko Vlatne sme mali aj all-inclusive , uplne bez obmedzeni. Varenie som vacsinou nahradila vytahovanim zasob z mrazaku ... aspon sa uvolnilo miesto pre nove zasoby ovocia.

AKurat by som este prijala tam 2 metre morskej plaze za pltom , to by bol uplny raj Veľký úsmevVeľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama