reklama

prečo ?

púpavienka , 08. 08. 2018 - 06:43

reklama

Prečo voda zahníva na odkvapovači riadu? - takto mal byť celý nadpis ale bol veľmi dlhý. Celé tie roky ma to neskutočne štve, umyjete riad dobre ho oplachnete a bác do večera tam mate smradľavu vodu. Skúsila som ponoriť do sava pri jednej príležitosti a verila že ked tam nebudú baktérie tak je všetko ok, lenže nebolo to savo porušilo aj tu vrchnú vrstvu a bolo to ešte horšie.

Viem moja lenivosť, lebo kým som riad odkladala na utierku a ihned aj utierala a mokrú utierku preplachla a dala usušiť nikdy som to nepoznala - vlastne hej smrdeli vechtiky, ale to som sa poistila lebo mi to vadilo a prala som ich neustale.

Vlastne akoby drez bol naozaj najšpinavšie miesto, ani na záchode sa to tak nedrží. Myslela som že to plast spôsobuje a tak som ukladala iba na nerezový dres, no to čo na plaste to sa deje aj na dreze.

Viem treba ihned riad poutierať a odložiť a aj drez do sucha vyutierať, no zatiaľ to nezvládam ale ta pokazená voda mi vadí a chémiu ja nemôžem.

No čo je pre mňa viac záhadou je ten fakt ako je možné že sa tak rýchlo v tej vode niečo množí? ja sa naozaj snažím riadne všetko oplachovať to znamená že by to predsa mala byť iba čistá voda, alebo je vo vode niečo o čom neviem?


reklama


reklama

dasa_, St, 08. 08. 2018 - 07:05

Smradľavé vechte na umývanie riadu spolu (ospravedlňujem sa, že to takto spojím) s presakujúcimi vložkami, ktoré utekali kade tade patria medzi moje najhoršie spomienky na mladosť....

Ktovie, prečo to s tou vodou takto je. U nás nie je problém s odkvapkávačom, lebo je celý drôtený. Zato je problém so spojmi na linke. Tam, kde linka prechádza do obkladu.

Mmch, veľmi túžim po niečom, čo poznám z dovolenky. Skrinka nad dresom je upravená ako odkvapkávač riadu. Sú v nej dve police drôtených odkvapkávačom a úplne dole je veľká tácka, ktorá tieto kvapky zadržiava. Teda také som našla doma. Z dovolenky poznám iné - tam je aj spodná polička bez dna a voda odkvapkáva rovno do dresu. Len teda, veľkosť dresu a skrinky s odkvapkávočom a ich umiestnenie musia byť koordinované

Evka1223, St, 08. 08. 2018 - 14:40

Je to aj u mňa neustály "boj" - v ovzduší sú baktérie všeho druhu a majú radi teplo a vlhko - to im kuchyňa i kúpeľňa poskytuje. Zvykla som si na ocot. Mám ho na dreze hneď vedľa prostriedku na umývanie riadu. Po skončení vyutieram všetko octom, vechtíky namáčam do octovej vody. Nesmrdia. Komu neprekáža zápach octu - a mne veru nie, tak aj toto je spôsob na zmiernenie útrap zo zápachom, vodným kameňom a i. 

dasa_, St, 08. 08. 2018 - 14:56

Jááj, mne ocot vonia. Ked cítim ocot, tak sa cítim čisto.

Mmch, v minulosti sa výrobne octu stavali vedla miest, kde sa spracovavalo mäso, hlavne na elimináciu nežiadúceho zápachu

púpavienka, St, 08. 08. 2018 - 14:59

Vidiš ako vedeli vtedy ľudia použivať sedliacky rozum? Aj mne ocot celkom vonia len to odkladanie toho riadu po umyti mi už nevonia.

Iwa, Po, 13. 08. 2018 - 14:07

Jedine ocot pomôže. V práci to čistili všetkým možným, dokonca ja liehom, benzínom, tetrachlórom, a nepomáhalo, len ocot. Všade v ovzduší sú spóry plesní a húb, stačí sa pozrieť aké vysoké množstvá sú všade napr. TU a je to takmer celoročne, iba keď je aspoň -5°C, tak sa koncetrácia zníži. Veľmi to vplýva aj na astmu, alergie, intolerancie. Ja to vidím na synovi, keď začne pokašliavať, koncentrácia stúpa (a teraz kašle už asi 2 týždne vkuse).  Aj pokožka má kyslý "obal", ktorý je chráni práve pred takýmto bordelom...

púpavienka, Po, 13. 08. 2018 - 14:10

No vidiš a mne to nešlo do hlavy že čistá voda sa tak rýchlo pokazí.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama