reklama

Čo uvariť cez týždeň? Skúste quiche alebo gratinované zemiaky (od 10.08.2018)

Naničmama.sk , 10. 08. 2018 - 11:16

reklama

Prázdniny sú už za svojou druhou polovicou, dovolenkové obdobie sa pomaly kráti. Namiesto postávania v kuchyni treba čas využiť na oddych a namiesto vymýšľania čo uvariť, treba siahnuť po jednoduchých jedlách, ktoré vybavíte raz dva a môžete sa venovať deťom, koníčkom, alebo leňošeniu na slnku a pri vode. 

Polievky

Mrkvová diétna polievka

S touto polievkou určite neurobíte krok vedľa. Príprava nezaberie ani pol hodinu. 

Čas prípravy: 25 minút

Prejsť na recept

Francúzska cibuľová polievka

Toto je síce časovo trošku náročnejšie, ale výsledok stojí za to. Klasická cibuľačka je vynikajúca, kto nevyskúšal, môže banovať. 

Čas prípravy: 75 minút

Prejsť na recept

Hlavné jedlá

Plnené kuracie prsia s červenou šošovicou s kurkumou

Kuracie prsia nepotrebujú dlhú tepelnú prípravu. Ozvláštnite ich netradičnou plnkou. 

Čas prípravy: 65 minút

Prejsť na recept

Kuracie smaženky so šalátom

Táto rýchlovka sa vám bude páčiť. Ako prílohu môžete podávať ryžu, zemiaky alebo šalát. 

Čas prípravy: 25 minút

Prejsť na recept

Nedeľné menu s tipom na víkend

Ak by ste sa nudili a potrebovali by ste stráviť v kuchyni viac času a pripraviť rodine lukulské hody, tak nech sa páči, tu sú recepty na polievku s milým názvom rajská rýchlovka, domáci chlieb, tmavý jablkový koláč a pečené medové kurča s horčicou a créme fraiche.

Čas prípravy: cca 3 hodiny

Prejsť na recept

Zapekaná bašta

Zapekaná bašta, či slaný koláč bez cesta? Ako len chcete. Ak sa vám žiada v recepte niečo zmeniť, nech sa páči. Inšpirácia je to výborná. 

Čas prípravy: 1 hodina

Prejsť na recept

Vyprážané šampiňóny a zemiakovo-petržlenové pyré

Hlad sa hlási bez ohľadu na to, či sa nám chce alebo nechce variť. Ak máte chuť na vyprážané jedlo, tak prečo nepripraviť šampiňóny a k nim chutný šalát.

Čas prípravy: 1 hodina

Prejsť na recept

Gratinované zemiaky

Na gratinované zemiaky toho veľa nepotrebujete a obstoja nielen ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo. 

Čas prípravy: 75 minút

Prejsť na recept

Quiche so špenátom a rukolou

Klasický francúzsky slaný koláč má mnoho podôb, jednou z nich môže byť aj verzia s rukolou.

Čas prípravy: 90 minút

Prejsť na recept

Dezerty

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik

Chutné slivky urobia z obyčajného koláča neobyčajný zážitok. Za kombináciu sliviek a maku by sme boli ochotné aj kilometre odbehnúť:)

Čas prípravy: 50 minút

Prejsť na recept

Svieži ovocný dezert

Kedy keď nie v lete? Chladivý, svieži, plný ovocia.

Čas prípravy: 30 minút

Prejsť na recept

Konzervovanie a zaváranie

Nevarený sirup

Tento domáci sirup si môžete pripraviť z akéhokoľvek ovocia. Výroba nie je náročná, na výsledok si však musíte pár hodín počkať. 

Čas prípravy: 30 hodín

Prejsť na recept

Slivková nutela z rúry na pečenie

Kombináciu slivky a mak sme už ospievali. Ale kombinácia slivky a kakao, to je tiež dosť veľká závislosť. 

Čas prípravy: 90 minút

Prejsť na recept

Pozrite si aj


reklama


reklama

balalajka, Pi, 10. 08. 2018 - 14:33

AJajaaaaaaj - asi budem musieť urobiť tú slivkovú nátierku. Také nepracné recepty ja rada Mrkám

Kamila, Pi, 10. 08. 2018 - 17:33

Ja už pre zmenu, nchcem variť, dnes som to vyriešila kúpeným grilovaným kurčaťom. Hambím saChichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Stále po dlhých rokoch nerozumiem otázke, čo bude dnes na obed, no ozaj neviem, často ešte hodinu predtým, než konečne okolo pol tretej obedujeme. Hambím sa

dasa_, Pi, 10. 08. 2018 - 18:39

Neviem, či ťa to prekvapí, ale ja tiež ÚsmevÚsmev Kreatívne som to otrhala z kostry, pridala zelený šalát, paradajku a pred každého dala tortilu, nech si každý zabalí podľa svojej chute.... Nikto neprotestoval ....

balalajka, Po, 13. 08. 2018 - 07:55

Poslušne hlásim, že slivková nutela ostala len ako inšpirácia. Išla som krok po kroku až som došla do špajze (akože pre kakao a čokoládu) a našla tam fľašu s rumom. Jamajským. Nuž a keďže detičky neboli príliš nadšené predstavou nutely z ovocia bez orechov a 10 kg cukru, tak som zvolila inú variantu ... tzv. rumovú nutelu a miesto čoko základu som tam uliala rumu. Velice dobrá voľba. Teraz mám trochu problémy, kde ten džem použijem, ale ešte týždeň budem uvažovať a koštovať, že kde by som ho dala a už nebude čo riešiť. Asi ho prehlásim na dezert taký ako je.  Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe 

dasa_, Po, 13. 08. 2018 - 08:49

No však takto to je správne. Pozrela si výber a zariadila si sa. Inšpirovala. Tak to má byť.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama