reklama

Dobrý čajík na všetky dýchacie problémy - zadušník brečtanový

púpavienka , 14. 08. 2018 - 07:33

reklama

Na pokračovanie o bylinkach.

Tak neviem ale odrazu mi idú informácie do ruky a sú pre mňa veľmi dobre . Ešte pred týždňom som si hovorila musím si pozrieť čo je to za bylinu ked nie a nie odo mňa odísť a odrazu niekto dá info a tak som hľadala a našla iba to najpozitívnejšie o tejto burine.

Nemala by chýbať v žiadnej domácnosti počas zimy lebo niet rodine kde by niekto nemal problémy s dýchacími cestami, astmou či inými ochoreniami priedušiek. Veľmi dobrý je aj na ústnu hygienu hlavne tam kde nás trápia staré zápaly ale aj ako prevencia.

No a v neposlednom rade  sú to močové cesty a ochorenia s tým spojené. Nie je záhadou že zápaly priedušiek sa nakoniec prejavia ako zápaly močových ciest.

Nejväčšie pozitívum je to že touto bylinkou sa nemôžte predavkovať.

Ak potrebujete na hnisavé rany čo sa nie a nie vyhojiť či bercové vredy a nemate naloženú v liehu, tak uvarte silný odvar. Lyžička suchej zmesi a zalejeme vodou cca liter a dame variť a varime dovtedy kým neostane iba tretina  a to je silný odvar, nechame vychladnúť a prikladame na boľavé miesta. Môžme priložiť aj na zapareniny či odreniny ale niekto píše že mu to pomáha aj na zapalené klby.


reklama


reklama

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 07:36

Kamila chcela som toto pridávať na záhrade ale viem že tam chodí málo ľudí a tak to budem pridavať aj tu a aj na záhrade. Možno by si mohla urobiť rubriku ľudová lekáreň alebo niečo podobné a pridavali by sa tam iba také overené rady ale aj bylinky a informácie o nich. Neviem či je to dobrý nápad ale možno je čas na zmenu aj pre nás.

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:10

Ach zrejme je to v blogoch, ja som to dala do diskusie a tam som takú rubriku nenašla. Ak tak to zadeľte správne lebo si myslím že toto je fakt teraz potrebné.

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:11

duplikuje mi, prepáčte

balalajka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:03

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie tento kvietok si pamätám od detstva. Som nevedela čo to je a ani ako sa to volá. Teda, mávali sme toho na záhrade kvantá. A kvietky som jedla ako decko ... boli na konci sladké Chichocem sa.

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:08

aj kvietky aj mladé lístky sa použivajú do šalatov sú vraj chutnejšie ako púpava. Kvietky sú hluchavkovité a ako vidite zázrak nad zázrak, ja taká bylinkarka a objavím to teraz,

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama