reklama

Veľkolepo

Pridal/a balalajka dňa 14. 08. 2018 - 07:42

reklama

Poslednou dobou mám pocit, že sa mi nič nepáči. Všetko je nejak veľmi nastajlované, samá kvetinka, samý volánik, obrovské rozmery, materiály, ktoré vyzerajú z diaľky veľmi draho, línie, ktoré vyrážajú dych.  A pritom je to len pozlátka. Akoby sa strácala funkčnosť, jednoduchosť, účelnosť.

Tak také sandálky. Chcela som si na leto kúpiť sandálky. Moja predstava  - opätok do 4cm, okolo nohy zapínanie, vpredu tak cca 5cm hrubý pásik. Farba – od prírodne maslovej, cez všetky odtiene hnedej, čierne, červené .... aj modré by som predýchala. Absolútne jednoduché. Viete ako to dopadlo? Pobehala som x obchodov a všade som narážala buď na platformu, v ktorej sa cítim jak koza, lebo v tom neviem chodiť, alebo mali opätok topánky z obálky o 50 odtieňoch, v ktorých proste ja chodiť nebudem, lebo trpia nielen moje nohy, ale aj chrbtica a k tomu ešte aj okolie pri pohľade na mňa. No a ešte potom tam bola taká tá podrážka z jarmiliek, v ktorej síce vyzeráte keď kráčate v snahe ísť ladne, ako keď sa kačka kníše do potoka a ešte pritom cítite každý jeden kamienok na nohe ... a že tých štrkových pichľavých hnusov na chodníku je stále dosť!

Potom som chcela šaty. Obchody plné, reku nebude problém vybrať. Lenže ja nie som romantický typ – a tak tie kvietky nepripadajú do úvahy, lebo keď také oblečiem, mám pocit, že mám 13, som na prázdninách, zabudla som si pyžamo a starká mi požičala svoju flanelovú nočnú košeľu a la letná lúka. Žiadne volánky prosím, žiadne stužky, mašle, ani odhalené spadnuté ramená, výstrihy cez ktoré nielen je vidieť vykúkať podprsenku, ale pri šatách aj nohavičky  ... hej, som žena, ale vyzerať ako ruža čo ušla z kríka... to nie je môj štýl.

Riešila som synovi tašku do školy. 14 na krku, posledný ročník na základnej. Nuž ... puberta v plnom prúde, decko si konečne začína raziť svoje. Tak ho v tom podporme! Nie? Buď tie tašky vyzerali, že sú pre prvý stupeň, alebo že ich už niekto hodne dlho nosil pred kúpou. Nič medzi tým. Kde sú všetky tie uniformové tašky na plece, ktoré boli za našich mladých čias? Jednoduché a praktické. Žiadne zbatočné polstrovanie, prešívanie, milión detailov.

Pozerala som auto, kým som si krátila chvíľu, čakajúc kedy mi opravia defekt. Také buhaha z diaľky – nablýskané, hentaká oblina, takáto ergo vec ... a pritom z blízka, nič praktické.

Akosi sme si zvykli, že musíme vyraziť dych. Musíme sa vedieť predať. Nejak je trendom nesplynúť s davom. A ak splynúť, tak štýlom baroka. V oblakoch prachu s púdrom na hlave, pozlátkou navrch. A zrazu si v tom všetkom humbuku uvedomíte, že je to všetko len naoko. Vôbec o to nejde. Lebo dôležité podľa mňa nie je na ceste životom vyniknúť, dôležité je sa nestratiť.


reklama

reklama

dasa_, Ut, 14. 08. 2018 - 07:54

my sme mali obrovské šťastie so synovou taškou do školy. Tuším išiel do 5. alebo 6. triedy. V ikea sme natrafili na akýsi batoh. Nebol typicky školský. Nemá žiadne vychytávky typu rozdelený priestor, iba jeden velký vnútorný, jedno predne vrecko a na boku sieťku na fľašu. Ide do 3. na strednej a ja pevne verím, že s touto taškou aj zmaturuje.... Minimalistický dizajn,  modrošedá neutrálna farba. Žiaden obrázok, nič.

A čo sa týka oblečenia - tam asi žiadne nepotrebuješ, tak to ber ako výhodu. Nemusíš chodiť po obchodoch. Respektíve, presne si rozmysli, čo chceš a možno ti to aj ušijú niekde. Ja som tento rok kúpila na oblečenie minimum práve preto, lebo som si presne rozmyslela, čo chcem.

 

Topánky to je ťažšie. Nosila som asi 3 roky baleríny od baťu. Až sa mi rozpadli neopraviteľne na nohe a museli sme ich vyhodiť. Ďalšie som kupila v lidli. Tiež dobre. Len už ich mám tretí rok a chcelo by to nové. Tiež som prešla veľa obchodov a nič. Tak som si povedala, že túto sezónu v nich nejako dorazím :)

balalajka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:00

Tašku som nakoniec našla cez internet - dnes by mohla prísť, tak uvidím kvalitu, či ju vôbec chce Veľký úsmev.

Len s topánkami je to u mňa nadlho - ja mám troje na sezónu a všetky zoderiem Chichocem sa. Máloktoré mi fakt vydržia viac ako rok. Takže je to pokaždé te istý cirkus a to už ROKY hľadám rovnaké sandále. Vlastne som našla cez net, ale za také peniaze, že odmietam a naivne verím, že niekto niečo podobné ušije a dá do obchodu, kde si to môžem skúsiť. Ubíja ma posielanie balíkov naspäť, aj keď mi je jasné, že takto fungujú eshopy - proste stávka na lotériu, či vec sadne kupujúcemu alebo je to lenivý vrátiť Veľký úsmev.

Ale máš úplnú pravdu - asi nič nepotrebujem, keď sa mi nepáči Chichocem sa.

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 08:19

Toto hovorím aj ja, aj ked sme v tom iné ja nižšiu platformu milujem a kvety na oblerčení môžem vždy a stále čo už vodná žienka ala ani ryba ani rak.

No ta megalomia mi neskutočne  kole oči na všetkom na stavbách, na cintorínoch, proste na každom kroku.

 

Evka1223, Ut, 14. 08. 2018 - 09:47

asi chceme tou megalomaniou ako spoločnosť niečo v sebe prehlušiť....mám obavy, že duševné prázdno....akúsi vyprahlosť? neviem...môj pocit. 

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 09:52

To isté aj ja hovorím nenažranosť a pritom je to prázdnota ktorú chcú naplniť.

Alena7, Ut, 14. 08. 2018 - 11:07

Topanky na leto / teda skor slapky do tychto horucav/ som aj ja mala problem vybrat. Naroky boli: podpatok do 3-4 cm (lebo som v tom niekedy takmer cely den), zopar tenkych pasikov na stabilne uchytenie nohy ( tenke aby sa nepotila noha a stabilne aby som v tom kdesi nepodvrtla nohu),  bez kamienkov/kvetiniek/masliciek ( lebo -nast mam uz davno prec a teraz by ma v takom  mali skor za dementnu), podla moznosti aspon kusok prirodneho materialu (umelina poti a robi otlaky). Farbu som radsej vopred ani neobmedzovala, teda okrem jagavej striebornej a zlatej ( lebo sak to staci na vianocnom stromceku Veľký úsmev).  V tretom obchode som nakoniec cosi kupila, ale naroky boli splnene nie vsetky.

A co sa tyka toho "nacancania" - pred Vianocami som chcela vnuckam kupit loptu - obycajnu farebnu , pripadne univerzalne vzorovanu ( rozumej bodky/ pasiky/hviezdicky..) .  Normalne problem - ale zato takych filmovo-rozpravkovych (od Star wars, cez Cars, Frozen, Shreka, Medveda a Masu az po Mickey Mousa) boli plne regale.  Ked sme sa na taku obycajnu pytali predavacky, tak sa na nas pozrela, ze ci  sme  nezaspali dobu. Ale nakoneic sme taku peknu zltu s modrymi hviezdickami kupili. Paci sa vnuckam aj nasmu havkovi Chichocem sa

Kamila, Ut, 14. 08. 2018 - 21:58

Havko má dobrý vkus. Úsmev

Kamila, Ut, 14. 08. 2018 - 11:51

Súhlasím, aj ja mám veľký problém kúpiť topánky, jednoduché, pohodlné ... Leto už dlhé roky u mňa istí značka Weinbrenner , dokonca český výrobca, majú ich aj v roznych obchodoch, strihy sa menia každú sezónu, jasné nízky opätok, viac športovejšie ako elegantné, ale sú neskutočne pohodlné. Sandále mi vydržia dlhé roky a soms chpná v nich chodiť od rána do večera, ak sme  voľakde na výlete a neotlačia, ani nohy nebolia (jasné okrem tradičnej únavy) No len mi došli, že pri sezóne jar, jeseň, zima, ma asi zastaví cena. Hambím sa

Inak súhlasím, aj čo sa týka oblečenia, už len minimálne pre 12 ročnú slečnu, ja neviem, kto to navrhuje, skončili sme pri nejakých jednofarebných XS tričkách, ktoré už vie nakombinovať. Taký Reservd pre dievčatá, jedna veľká katastrófa C&A to isté, H&M, česť malým výnimkám. Volániky, na mikinách , bundách, flitre a iné koniny ...

Pre mňa, neviem mám špecifický vkus a postavu, ale je fakt, že len ťažko hľadám ... a nachádzam.

Lea, Ut, 14. 08. 2018 - 12:36

Už druhý rok hľadám jednoduché elegantné čierne sandálky, aj vyšší opätok môže byť, len nie ihličkový. Mala som také nádherné príležitostné, kožené, boli by mi aj nadosmrti vydržali, len psica, keď bola mláďa, mi zožrala pracky, však moja chyba, že ich mala v dosahu Veľký úsmev .Prebrúsila som všetky dostupné obuvi aj éšopy, konečne som na jedny nekresťansky drahé narazila, zas nemajú moje číslo. Asi ich nepotrebujem Pohoda

Oblečenie veľmi neriešim, myslím, že mám skôr taký jednoduchý nadčasový šatník aj s pár farebnými výstrelkami.

púpavienka, Ut, 14. 08. 2018 - 14:24

No tak aspoň na jeden rok mám vystarané a topánky zháňať nebudem. Prišli predávať a fakt su to topánky šite v Partizanskom iba skončila predajňa a tak kus 5 euro. Takže mám dvoje sandalkov a jedny aj v čiernom a čierne mokasíny a ešte zateplené gumaky, nákup ako hrom stačí ak to vydrží jednú sezonu ale verím že viac.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama