reklama

odťať ruky arogantným..

Pridal/a dan-cula dňa 15. 08. 2018 - 19:40

reklama

..šoférom od pleca aby sa nevedeli najesť a utrieť si riť.Taká som nabrúsená až hroza!Dnes v meste ma na priechode púšťa vodič ešte aj rukou ukazuje,že môžem -a ked som v polovici ten za ním ani nespomalí a len ma tak "lizol"!ludia z chodníka kričali či mi nič nie je,žial nikto si značku ani nevšimol..a teraz čitam,že ďalší debil zabil takto dieťa v Michalovciach.

Je to normálne?

Alebo cez vikend som išla na bike-v kopci taká zákruta,ja na svojej strane,naproti mne auto,za nim druhé  a on debil to prvé  začal obiehať(neverím ,že ma nevidel ked ja jeho ano)-musela som bleskovo zoskočiť z bike na samý krajiček lebo vedla cesty hlboká priekopa(garad)no aby ma nezrazil alebo sa ja sama nedochrámala..mal otvorené okno tak som mu normalne ukázala neslušné gesto a do okna zakričala "ty chuj".

To už máme nosiť pernametne kamery či čo?

aký ja naštvaný smajlík?


reklama

reklama

dasa_, St, 15. 08. 2018 - 20:05

Uff, to sa aj ťažko číta, nieto zažíva.

Niektorí sú fakt blbci. A nepoučiteľní.

Evka1223, St, 15. 08. 2018 - 22:17
Zrkadlo. Čo robím/e inak akoby som/sme mali, že mi/nám prichádzajú do cesty takéto udalosti. Hm?
Kamila, Št, 16. 08. 2018 - 00:08

Verím, že si nahnevaná, aj vydesená si riadne musela byť pri oboch situáciach, aj arogantnosť niektorých ľudí je miestami nedozierná, rozumiem aj nadávaniu, v tom šoku .... a následnej zlosti, ale nadpis, jeho zmysel je pre mňa priveľa ...

balalajka, Št, 16. 08. 2018 - 06:45

Pome sa vyprávať o šoféroch a bikeroch! Som za. Biker aj šofér sa hlási. Úsmev

Vyhláška o cestnej premávke nám hovorí, že cyklisti jazdia vpravo pri krajnici. Po krajnici len v prípade, že neohrozuje chodcov po nej idúcich. Nebicykluje sa za krajnicou a vôbec NIE PO CHODNÍKU. Používanie cyklo chodníkov, ak sú súbežné s cestou vraj nie je prikázané. Využívanie prechodu pre CHODCOV s tým, že sedím na bicykli a prebicyklujem si to na druhú stranu sa taktiež nesmie. Ak si sedela na tom biku, sorry, ale v očiach zákona si spravila prvá ty chybu. Neviem, ako by sa na to polícia pri kolízií dívala.

Ďalej - šofér obchádza cyklistu vo vzdialenosti 1,5m od neho.

Cyklisti smú jazdiť za sebou, nikdy nie dvaja.

Toho roku mám najazdených cez 2500km ako cyklista. Takých 80% je to cestná cyklistika. Takže o vytláčaní na ceste pri obiehaní viem svoje. Už som pre to aj sa strepala Chichocem sa. Ako nie je jazda, kedy by som povedala, že super, dnes všetci jazdíme ako máme, aj šoféri, aj bikeri, nikomu nedvihlo tlak. Vlastne je - v nedeľu ráno o takej 6,30 - 8,30 sa jazdí veľmi dobre aj po rušnejších cestách. Lebo väčšina ľudí ešte spí a tí, čo idú v tom čase do kostola majú svätú trpezlivosť a sú to poväčšmi "nedeľní" šoféri a dávajú veľký pozor.

Kamila, Št, 16. 08. 2018 - 08:57

Len tu si vobec nie som ista, ci cez prechod sla dancula na bicykli, mne to skor pride, ze ako chodec. Az druhu situaciu som pochopila ako cyklisticku?

balalajka, Št, 16. 08. 2018 - 09:26

S odvolaním sa na tú druhú príhodu, jasne cyklistickú, som to vyhodnotila a pochopila, že aj tá prvá je. Ak nie, tak sa jej tá moja poznámka netýka. U nás v meste je to bežné, že zrazu cyklista to stočí na prechode a myslí si, že sa na neho vzťahujú pravidlá ako na chodca. Alebo sa vezie veselo po chodníku (ohrozuje chodcov) a vyberie sa tým štýlom aj cez prechod. Veliké diskusie sú na FB ohľadom toho - dokonca ani cyklochodník na jednej ulici sa niektorým nezdá bezpečný a radšej idú na chodník a tam vyvolávajú paniku medzi kočiarmi a pešími. Pritom po chodníku smie jazdiť len dieťa do 10 rokov.

Robí to zle v očiach chodcov aj šoférov takýto cyklisti. Potom chápem nadávanie aj jedných aj druhých.

Ak ju zachytil šofér auta ako chodca na prechode ... fuuu, tak to môže byť asi fakt rada, že je to bez úrazu.

dasa_, Št, 16. 08. 2018 - 09:45

poznám ženu, ktorá si tiež myslela, že po prechode môže veselo ísť na bicykli. Zrazilo ju auto. Súd o náhradu škody prehrala, lebo bola ona vinná. Naozaj keď sedí na bicykli, nevzťahujú sa na ňu pravidlá pre chodcov.

púpavienka, Št, 16. 08. 2018 - 06:45

Bolo to pred takým 15 rokmi a stavalo sa mi dennodenne. Nechápala som a už som sa začala báť prejsť cez cestu - ja nie som ta čo choli krížom krážom snažím sa ísť vždy cez prechod.

No čím viac som mala strach tým častejšie to bolo až jeden deň som bola na prehľadnej aj ked dosť zlej krížovatke a pozerala som sa tak ako každý raz na všetky smery a nevidela som nič a odrazu hrozné zvuky brzd a pri mne stali všetci anjeli. Ja som to svetlomodré auto naozaj nevidela, aj vodič povedal že som sa predsa pozerala aj z prava a bol presvedčený že ho vidím. Ospravedlňovala som sa no vlastne sa nikomu nič nestalo a ja som si odrazu uvedomila že na vine som ja že sa mi toto deje, mám taký strach že ma niekto prejde až sa mi to ukazuje. To ja som ta nerozhodná a privolávam to.

Od toho dňa sa mi to už nikdy nestalo, v tu chvíľu som sa zmenila odrazu som si už na prechode oveľa istejšia a odrazu som zistila o koľko je to jednoduchšie a ľahšie.

Muselo prísť k ohlušujúcemu stavu aby som sa spamätala. Takže ak sa nám také veci deju zrkadlia naozaj niečo v nás ak to poviem astrologický Saturn či Uran sa rozhodli na prísnu výchovu lebo všetko iné zlyhalo a ak sa k tomu prida Merkur je nešťastie aj rýchlo na svete. Proste tie akože náhody sú signalmi že niečo vnímame zle a preto sa nám to aj deje.

Naozaj som podobné zažila na vlastnej koži u mňa to bol podvedomý strach ako sa rozhodnúť a kedy už vykročiť na prechod. Teraz ked už ten problém nemám pozerám ako mnoho ľudí ten istý problém ma a aj ked vidí že som vykročila na prechod oni stoja a tak aj dlhšie stoja auta.

Pre mňa najhoršia nadávka na vodiča bola somár.

dan-cula, Št, 16. 08. 2018 - 12:28

v mesta na prechode som bola ako chodec!..to druhé na biku..cesta medzi dvoma obcami pomerne úzka..

inak na prechodoch sa neprechádzam doslova sa snažim prebehnúť čo mi neraz je vytknuté ak idem napr.s niekým"vraj čo bežim-sme na prechode"

tá uzka cesta nemá ani stredovú čiaru nieto vyznačené krajnice..

je to o ohladuplnosti a všimavosti...

dasa_, Št, 16. 08. 2018 - 12:42

priznám sa, že ja ako chodec mám práve opačné pocity - asi som už stará Veľký úsmevVeľký úsmev, lebo sledujem posledný rok, čo viac chodím po meste, že šoféri zastavia, aj keď nemám problém ich nechať prejsť. Až mi je občas blbé, že veď kľudne počkám, vidím, že za nim nič nejde. Zhruba to mám spočítané, že nezastaví jeden z 10, keď stojím na kraji. A ani tomu to nevyčítam, lebo ma vôbec neobmedzil.

dasa_, Št, 16. 08. 2018 - 12:43

vlastne si uvedomujem, že je to aj naopak, 1 z 10 rozov sa mi stane, že ako vodička si neskoro všimnem chodca a nezastavím. Takého, čo stojí na kraji cesty a chce prejsť

Kamila, Št, 16. 08. 2018 - 12:52

Aj ja sa snazim zastavit, ale stane sa mi, ze ked sa volakde ponahlam, ale som menej pozorna, tak nezastavim. Inak ked uz stojim, som prekvapena, ze mnohí chodci maju tendenciu utekat cez prechod, aby nahodou nezdrzovali. vsak ked zu stojim, tak nemusia. U nas zdaleka nie je taka "kultura" ako napríklad v Londýne. Tam sme ešte len prichádzali k ceste a už stáli.

púpavienka, Št, 16. 08. 2018 - 13:38

Súhlasím aj moje poznatky sú skôr teraz oveľa lepšie. koľkokrát sa neponahľam a už je to posledné auto a ono zastane. Pred týždňom sme to so susedou rozoberali aj ked viem že sa nájde stále nejaký blbec ktorý sa veeeľmi niekam ponahľa, lenže to bude vždy. No jednoznačne prevlada už to lepšie pri prechode. Stále je ešte zlé to nešťastné predbiehanie trebars hore Donovalmi, ak by im človek neuhol tak je v nich tirak v plnej sile, toto nepochopím ale to nie je o chodcoch.

dasa_, Št, 16. 08. 2018 - 14:13

no, sú situácie, keď zvolávam všetkých policajtov pod slnkom  aj 5x za hodinu .... Teda, keby sa to dalo PohodaPohoda. Fakt su miesta, kde by som ich nasadila stabilne.

Cesta je cesta, tam sa musí človek vždy správať obozretne. Dávať pozor. Aj na okolie, aj na seba.

dan-cula, Št, 16. 08. 2018 - 12:51

stojiš na chodníku pred prechodom-ani len nohu nemáš na prechode!!

!!zastane jeden vodič ukazuje rukou-prejdi!!za ním prifrčí debil a TEN nezastane!!

A takmer ťa zrazí-NIE TEN ČO STOJI ALE TEN DRUHÝ!!

Evka..-vraj nastaviť zrkadlo-prečo?asi pojdem k veštici..Slnko

lienka, Pi, 17. 08. 2018 - 07:24

dancula a veru aj mne sa to prave včera stalo,

na dvojprúdovke, v bližšom prúde mi zastavil, prechádzam a na druhom páse ma ten druhý skoro prevalcoval

Amalka, Ne, 19. 08. 2018 - 21:46

mne sa toto stalo v RK. Ja za volantom som dala prednosť chodcovi a autá idúce v protismere si fičali ďalej... Dobrých 5 minút som tam stála a už som aj rukami mávala na nich či sú normálni... neúcta vládne medzi nami, chvátame a chvátame až raz dochvátame... auto je zbraň.

 

Ja-tereza, Ut, 21. 08. 2018 - 17:28

Mne sa presne toto stalo pred dvadsiatimi rokmi, mňa však to auto nelízlo, mňa rovno zrazilo.  V jednom pruhu nám na prechode zastala policajná dodávka a za ňou sanitka, tak sme vykročili a v druhom pruhu ma zrámovala škodovka - ujo si myslel, že to ešte stihne, ale nešiel už rýchlo. A ja som bola zo skupinky chodcov najšikovnejšiaÚsmev. Tak ho tí ostatní takmer ukameňovali, mňa hneď naložila sanitka, jeho polícia. Aj keď som mu hlavou rozbila čelné sklo, tak sa mi našťastie nič nestalo, len som bola doudieraná. Akurát mi zničil biele sandálky, v ktorých som sa chcela vydávať. /aspoň som mala dôvod kúpiť si nové/. Keď ma po ošetrení pustili z nemocnice, opäť som musela prejsť cez prechod, ja som to najskôr nedokázala, dlho som tam stála, kým som sa odvážila stúpiť na cestu.  Mohlo to mať však aj horší koniec - našťastie pre mňa nemalo.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama