reklama

Jablkové lupienky

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 27. 05. 2014 - 08:20 - Recepty Un Chien Andalou
Jablkové lupienky, Iné recepty, recept, Un Chien Andalou

reklama

Jablká na iný spôsob

Ingrediencie
1 kilogram jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. Jablká umyjeme, zbavíme šupky a jadrovníka.

2. Rozmixujeme dohladka a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 80°C na 7hodín.

3. Keď uplynie čas a plech vychladne, z papiera odlupijeme jablkové lupienky.

Skladujeme vo vzduchotesnej dóze.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
8 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
7 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

púpavienka, Ne, 19. 08. 2018 - 20:49

Zaujímavý názov lebo ja to robím z akéhokoľvek ovocia a je to pre mňa ovocná koža.

dasa_, Ne, 19. 08. 2018 - 21:08

ja som robila kedysi dávno ovocnú kožu, ale to som nerobila do chrumkava, to sa mi najviac páčilo, keď sa dalo zvinúť do rolády a nakrájať na slimáčikov. K tomu mi fakt názov koža pasoval.

Toto je do chrumkava, tak tu zase celkom pasujú tie lupienky. Aj ked si myslím, že tu bude najväčšie umenie odhadnúť ten správny moment, kedy to je usušené.

púpavienka, Po, 20. 08. 2018 - 09:13

No vieš ono je to o tom že aj ked urobiš kožu do chrumkava lebo si ju pridlho sušil tak som ju z papiera zbierala presne po takých kúskoch a dala som do pohára a ostala vlačna, chrumkavá bola iba kým bola ma vzduchu, síce mne oveľa viac chutí taká vláčnejšia ako suchá a aj mojím deťom.

dasa_, Po, 20. 08. 2018 - 09:19

ja som to robila iba raz, lebo po pravde, u nás to chutilo iba mne. A to mne ovocie nerobí dobre. V akejkolvek podobe.

Myslím, že toto názvoslovie vôbec nie je nejak štndardizované, takže či tomu povieš tak, či onak, furt je to sušené ovocie. Pred sušením upravené, napríklad mixovaním.

To máš jak s guľášom, každý robí podla svojho, aj vlastné suroviny používa, aj svoj postup. Nakoniec aj každý inak chutí. Ale základ je rovnaký - cibuľa, veľa cibule. A paprika.  A či je tam mäso, fazuľa alebo špekáčky....  Stále to nazve guľášom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama