reklama

Ruský slivkový koláč

Pridal/a Axecco dňa 20. 08. 2018 - 07:52 - Recepty Axecco
Ruský slivkový koláč, Koláče, recept, Axecco

reklama

Recept je vhodný pre mužov ako ja, ktorí majú na pečenie obe ruky ľavé. Robieval som ho, keď som pracoval v zahraničí a dostal som chuť na sladké.

Ingrediencie
100 gramov hladká múka
50 gramov maslo
50 gramov cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica mletá
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 deciliter rum
600 gramov slivky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ilustračné foto: NoName_13Pixabay

Do vymastenej misy s rozmermi 20x30 cm poukladáme vykôstkované a na štvrtiny pokrájané slivky. 

Z ostatných surovín urobíme jemnú drobivú posýpku, ktorou posypeme slivky.

Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.  

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

balalajka, Po, 20. 08. 2018 - 08:23

No - mne ostalo vo fľaši vari deci rumu od posledného slivkového džemu s rumom. Aj som vyhutovala kam s ním ... tak snáď vyskúšam. Lebo toto vyzerá fakt jednoduché a ingrediencie sú super.

Axecco, Po, 20. 08. 2018 - 08:47

...ten rum podla chuti, len som nevedel najst vhodnejsiu mierku a 1 liter sa mi uz zdalo trochu vela. Problem je s porcovanim, ale ja som to jedol z misy. Ked sa da do chladnicky tak mozno sa to vyriesi.

Dobru chut

púpavienka, Po, 20. 08. 2018 - 12:39

No mne sa zdá že keby bolo len pol deci rumu tak by sa to až tak nedrobilo, ale neviem. Ja vyskúšam aj ked rum musím nahradiť niečim iným ale milujem jednoduché recepty.

Axecco, Po, 20. 08. 2018 - 12:43

Nechaj ho na noc v chladnicke. Trochu spevnie a slivky pustia vybornu stavu.

Dobru chut

M.á.r.i.a, Ut, 21. 08. 2018 - 16:25

Toto je veľká dobrota, keď sa dá viac tej drobenky a šťava do nej nasiakne....výborné Áno

Axecco, Ut, 21. 08. 2018 - 16:27

len musi postat v chladnicke , kym slivky pustia stavu do posypky

M.á.r.i.a, Ut, 21. 08. 2018 - 16:32

Veľký úsmev tú šťavu pustia už pri pečení a posýka chrumkavá, máme ho radi taký vlažný a aj z iného ovocia, aj keď slivky sú také špecifické Chichocem sa

balalajka, Št, 23. 08. 2018 - 08:20

U nás to ráno voňalo. Rumu bolo menej, sliviek asi dvakrát viac Chichocem sa. Keď bude viac času, tak urobím originál podľa receptu - takto to bolo narýchlo a viac menej ako inšpirácia.

Voňal nádherne, snáď do večera vychladne ako má Mrkám

M.á.r.i.a, Št, 23. 08. 2018 - 09:09

Vonia až sem Chichocem sa, daj viac posýpky je to výborné a chrumkavé. Ja robím do malých zapekacích misiek a má každý svoje

balalajka, Št, 23. 08. 2018 - 20:39

No Axeco ... jaky ty si labuznik. Sup este nejaky recept, ak mas v talone.

Toto bolo mnam. Kludne dam aj menej cukru nabuduce ... moje slivky uz boli z tych prezretych. Studene z chladnicky ... to vam je uplne lahodka. Aj teple ci vlazne to moze mat svoje caro, ale po 4 hodinach chladenia som sa nevedela zastavit, kedy mam dost.

ÁnoÁnoÁno

Axecco, Pi, 24. 08. 2018 - 05:50

....... nedam, vy by ste mi vsetko pojedli

Tymto jednoduchym receptom som chcel poslat odkaz vsetkym zenam. V jednoduchosti je krasa. Nemusite byt dokonale, kludne aj chrumkave baculky. Pre nas ste aj tak najkrajsie. Staci par jednoduchych milych slov a dobre srdce - a ste chutnucke.

Na druhy den odlezany v chladnicke chuti lepsie. Ked sme robili v zahranici, tak pravdupovediac sme ani netusili ako chuti prvy den. Pretoze ja a moj kamos sme sa hanbili ist kupit menej ako liter rumu. Takze ani neviem kolko rumu islo do kolaca. Teda ani najlacnejsi veru nebol  

balalajka, Pi, 24. 08. 2018 - 06:06

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ... škoda tých receptov.

A ďakujem za seba za pekné slová o ženách.

Ja som ho piekla skoro ráno a pred 5tou som obťažovala už v správach priateľov, že čo pekné mi doma vonia a ja to ochutnať nemôžem, lebo idem do práce. Nechala som chladnúť na linke. A keď som prišla domov, tak som ho šupla ešte na 4 hodiny do chladničky. No a keď som sa potom vrátila, že dám si len za lyžičku ... ľudia, to sa nešlo zastaviť. Chichocem sa Skoro som manželovi nenechala. Prekvapenie Ale ten rum som cítila statočne, to som bola prekvapená. Čakala som, že sa teplotou odparí. Odparilo ma to do postele. Neviem, či tá kombinácia teda cukru a únavy, či aj stopy alkoholu tam boli ... neviem. Ale ľutujem, že už nemám slivky. A to sme ich mali teda DOSŤ. Musím kúpiť rum. Toho môjho bolo max pol deci - deci. Hambím sa

Axecco, Pi, 24. 08. 2018 - 08:03

...ten poldeci si dala do posypky, alebo na slivky ?

balalajka, Pi, 24. 08. 2018 - 08:05

Na slivky.

Malo to ísť do posýpky? Prekvapenie

Axecco, Pi, 24. 08. 2018 - 08:07

ja to davam vsade, este aj na vrch  pokropujem

balalajka, Pi, 24. 08. 2018 - 08:09

Chichocem saChichocem saChichocem sa ... tak v tom prípade je to fakt drahý koláč.

 

Axecco, Pi, 24. 08. 2018 - 08:49

..........ved nevylejem snad liter rumu do kanala Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

S tym rumom to samozrejme nemyslim vazne, alkohol nie je moj kamarat. Pol deci rumu premiesavam s vykostenymi slivkami, kym urobim posypku

balalajka, Pi, 24. 08. 2018 - 09:43

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev .... ja som čakala, kto tu koho obviní z alkoholizmu. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Popravde, ja rum ako samotný ani neviem ako chutí. Do koláčov si ho pamätám odjakživa - tú vôňu. Aj ho držím v skrinke s vanilínovým cukrom a spol. Že ako surovina na pečenie.

Evka1223, Pi, 24. 08. 2018 - 12:09

Navnadili ste ma ten koláč.....musím vyskúšať. Akurát slivky nevykostím ale vykôstkujem/odkôstkujem Veľký úsmevVeľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama