reklama

Sušienky z ražného chleba podľa Jamieho

Pridal/a dasa_ dňa 11. 09. 2018 - 08:50 - Recepty dasa_
Sušienky z ražného chleba podľa Jamieho, Drobné pečivo, recept, dasa_

reklama

Určite nie som sama, kto sleduje program Jamieho Olivera. Mám rada hlavne také rýchle recepty s minimom surovín. Keď ukazoval sušienky vyrobené z ražného chleba, nechcelo sa mi veriť. Našla som recept a vyskúšala som.

Ingrediencie
100 gramov ražný chlieb
100 gramov horká čokoláda
100 gramov maslo
50 gramov trstinový cukor
1 štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlavne, keď ten chlieb je bežne dostupný u nás v obchodoch a podľa zloženia obsahuje samé prospešné veci a nič naviac. To znamená žiadne ďalšie konzervanty ani prídavné látky. V obchodoch ho najdete s označením rye bread

Čokoládu rozpustite nad parou a zmiešajte s maslom.

Ražný chlieb pomocou mixéra (ponorného) nasekajte na drobno. Pridajte cukor, dve vajíčka a dobre premixujte. Pridajte rozpustenú čokoládu s maslom a ďalej spolu mixujte.

Na plech dajte papier na pečenie a potrite olejom (možno ani nie je treba)

Hmotu dajte do vrecka, odstrihnite roh a nanášajte na plech kolieska v priemere asi 4 cm. Z dávky to bude asi 20 až 24 kúskov.

Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 8-10 minút, prípadne podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vytiahnutí môžete posypať pár kryštálikmi morskej soli.

 

Doplňujúce poznámky

Cesto sa mi zdalo riedke, tak som pridala ešte trocha chleba, ale myslím, že to nebolo potrebné, treba sa držať originál receptu.

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

Kamila, Ut, 11. 09. 2018 - 11:28

To znie ozaj zaujímavo. Ako chutili?

dasa_, Ut, 11. 09. 2018 - 11:31

ako chleba s čokoládou ÚsmevÚsmev . Teda hodne celozrnný chlaba s výraznou chuťou.

A uvažujme, či sa pustiť do ďalšieho experimentálneho receptu, kde cesto na koláč robí z kukuričnej polenty Pohoda

M.á.r.i.a, Ut, 11. 09. 2018 - 12:52

Toho sa vôbec neboj, len nepouži instantnú polentu ale na jemno mletú...podľa toho aký koláčik to má byť. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama