reklama

Kuracie kúsky so zeleninou a arašidmi

Pridal/a dasa_ dňa 11. 09. 2018 - 19:23 - Recepty dasa_
Kuracie kúsky so zeleninou a arašidmi, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Netuším, ako chutí naozaj čínske jedlo, ale predstavujem si, že nejak takto. Aj keď teda, v originále je to zrejme oveľa, oveľa štipľavejšie.

Ingrediencie
500 gramov kuracie prsia
1 kus vajce
2 polievkové lyžice Solamyl
2 polievkové lyžice sójová omáčka
400 gramov zelenina
50 gramov arašidy
1 zväzok jarná cibuľka
2 polievkové lyžice sójová omáčka
1 polievková lyžica Solamyl
150 millilitrov voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie prsia nakrájame cez svalové vlákna na plátky hrubé asi 1-2 mm. V miske ich zmiešame s celým vajíčkom, 1 PL sójovej omáčky a 1 PL solamylu a necháme v chlade uležať aspoň 1 hodinu.

Vhodnú zeleninu nakrájame na rovnako veľké plátky, prípadne pásiky. Ja som  použila mrkvu, cuketu, hokkaido, papriku bielu aj červenú, cibuľu. Na troche oleja sa postupne opečie zelenina podľa jednotlivých druhov. Vždy po opečení sa odloží mimo panvice. Posledné sa ľahko opečú arašidy. Nakoniec sa do panvice pridá olej a postupne sa opečie mäso. Opekať treba postupne po častiach, aby sa mäso naozaj opekalo a nedusilo. Stačí krátko, cca 2-3 minúty. Pri opekaní treba mäso intenzívne miešať, aby sa oddeľovalo na jednotlivé kúsky. Nakoniec všetko spolu so zeleninou a rašidmi vložíme do jednej panvice a premiešame.

Do misy, v ktorej bolo mäso naložené pridáme solamyl, sójovú omáčku a asi 1,5 dcl vody. Vlejeme do panvice a miešame, kým omáčka nezačne vrieť a nezhustne. Nakoniec posypeme cibuľovou vňaťou.

Podávame s varenou ryžou

Doplňujúce poznámky

Kto má rád ostrejšie jedlo, môže použiť ostrú papriku, prípadne chilli alebo plátky zázvoru

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ut, 11. 09. 2018 - 19:41

Teda Ty máš super nože doma tak na tenko nakrájať mäsko Váľam sa od smiechu po podlahe, nie je to náhodou cm ?

dasa_, Ut, 11. 09. 2018 - 19:43

Nie, určite to nie je v cm, je to v mm. A čo sa týka nožov, mám iba jeden. Ale kvalitný a brúsim si sama. Kuracie prsia nie je problém takto krájať. Obzvlášť v tej zhrubnutej časti

 

M.á.r.i.a, Ut, 11. 09. 2018 - 19:48

Skláňam sa pred Tvojím umením, prídem na kurz. Dáška nechcem byť protivná ani dôležitá ale 1 mm mäso si neviem predstaviť. Si lepšia ako Olivier

dasa_, Ut, 11. 09. 2018 - 19:56

Krájanie ma veľmi baví, doslova si to užívam. Ja krájam aj to, čo sa môže strúhať. Ale je pravda, že mám veľmi kvalitný nôž, ktorý strážim jak oko v hlave.

Krájať kuracie prsia krížom cez vlákno v najširšej časti naozaj nie je problém. S dobrým nožom kedykoľvek.

 

Si mi pripomenula, že kedysi dávno pradávno som posielala do Receptára recept Přemkovi na cuketu a napísala som rovnako, že sa krája na kolieska hrubé 1-2mm a tiež mi neveril. A vo svojej knihe ten recept uverejnil so svojou opravou, že 1-2 cm. Čo bol už samozrejme úplne iný recept. Bolo to ešte v časoch korešpodenčných lístkov.

M.á.r.i.a, Ut, 11. 09. 2018 - 20:03

Nepochybujem, že to vieš tak nakrájať ale koliesko dobre odkrojenej maďarskej salámy alebo prossuto má 1 mm, tak si neviem predstaviť čo z toho mäsa ostane keď sa uvarí. Asi ako koliesko salámy ...

M.á.r.i.a, Ut, 11. 09. 2018 - 20:06

...prídem ale ja rada mäsko aj cítim pod zubami Vyplazený jazyk

balalajka, St, 12. 09. 2018 - 06:14

Toto vyzerá báječne a aj to dnes vyriešilo môj problém čo na večeru. Ďakujem.

Inak, ja krájak tie mäsko na veľmi jemno. Ale mám na to trik. Mäsko používam len mierne rozmrazené a vtedy krásne drží tvar - v podstate je to akoby som krájala jabĺčko a nie je s tým žiaden problém Úsmev.

Normálne sa na toto dnes teším. Mám aj otvorenú konzervu s kukuricou - snáď to tým veľmi nepokazím.

balalajka, Št, 13. 09. 2018 - 05:58

Poslušne hlásim, že som včera robila a bolo to .... mňaaaaaam. Chlapi sa tak divne dívali (prehnala som to asi so zeleninou oproti receptu), že čo to na nich v stredu večer skúšam, ale dali to.

Horšie som bola na tom ja - ja som mala potrebu vyžrať celý zvyšok hrnca. Nedokázala som to. Chichocem sa ... jáj a dala som aj chilli nakoniec. Pol lyžičky. Áno

dasa_, Št, 13. 09. 2018 - 06:54

Keď je doma synátor, tak to robím v dvoch panviciach. V jednej mäso, v v druhej zelenina. Lebo on zo zeleniny toleruje iba mrkvu v primeranom množstve. A tak keď potrebujem minúť viac zeleniny a nechcem sa pozerať na vyzdobený okraj taniera, riešim to takto.

balalajka, Št, 13. 09. 2018 - 07:18

Nabudúce asi budem musieť aj ja takto Chichocem sa. Resp. si spravím len zeleninu samotnú pre seba keď bude chuť. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama