Popis
Zase jedn z receptov, ku ktorým ma inšpirovalo sledovanie telky. Len teda, bol to blízkovýchodný recept, v ktorom bolo použité množstvo korenín a baranie mäso. Takže som použila to, čo je pre mňa dostupnejšie.
Celé jedlo, t.j. 8 porcii obsahuje 1961 kcal - 107g bielkovín, 102g sacharidov, 123g tukov a 25g vlákniny

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | televízia |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | mleté mäso podľa vlastného výberu |
1 | hlávka | menšia kapusta |
1 | kus | väčšia cibuľa |
2 | plechovky | sekaných rajčín |
1 | kus | menší pretlak |
100 | millilitrov | vody |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | cukor |
1 | štipka | rámsky kmín, koriander, mleté čierne korenie, chilly |
2 | polievkové lyžice | olej |
Inštrukcie
Kapustu nakrájame na štvorčeky cca 1x1 cm, cibuľu na kocky.
Na panvici rozpálime olej, pridáme kmín a koriander a chvíľu opekáme. Ak toto korenie nemáme, tak proste vynecháme
Na rozpálený olej dáme mleté mäso a intenzívne miešame, aby sa opieklo a rozpadlo na jednotlivé kúsky.
Pridáme nasekanú cibuľu, zamiešame a chvíľu opekáme spolu.
Pridáme nakrájanú kapustu, zamiešame a zase spolu opekáme.
Pridáme paradajky (kto má, môže samozrejme aj čerstvé), pretlak, vodu, cukor, soľ, mleté korenie a ak niekto chce ostrejšie, tak aj chilly korenie. Dobre premiešame a prikryté dusíme cca 1 hodinu.
Podávať môžeme samostatne alebo s ľubovoľnou prílohou.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
No vidíš. Taká jednoduchá vec a aké fajnové jedlo. Super inšpirácia:)
Inak, pekný tanier!:)