reklama

Rýchla prevrátená jablková roláda

Pridal/a Kamila dňa 02. 10. 2018 - 18:06 - Recepty Kamila
Rýchla prevrátená jablková roláda, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Jednoduchšie to už ozaj nejde a výsledok je ozaj fantastický. Časť múky v piškótovom korpuse som nahradila orechmi. Ak by ste robili klasickú piškótu bez orechov odporúčam 7PL múky, inak rozmýšľam, že aj s kakaom môže byť výborná, robila som už podobnú len inak.

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice trstinový cukor
4 polievkové lyžice múka
4 polievkové lyžice orechy
Jablková náplň:
1 kilogram jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jablková náplň:

Jablká očistíme, gramáž je uvedená v očisteom stave. 

Nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadierok a necháme čakať vo vode. Úsmev Rúru zapneme na cca 185 °C.

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtky a už len zľahka ručne primiešame múku zmiešanú s mletými orechmi (kvôli histamínovej deve som použila mandle a kvôli sebe bezlepkovú múku, inak by som použila špaldovú celozrnú)

Jablká nastúhame, čiastočne vyžmýkame  a rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká rozotrieme hmotu na korpus, zarovnáme a pečieme cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení ešte teplé preklopíme na druhý plech vystlaný papierom na pečenie a opatrne zrolujeme, tak aby sme mali jablká vo vnútri rolády. Necháme vychladnúť.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, St, 03. 10. 2018 - 07:00

No nádhera! Určite vyskúšam. Absolútne skvelý nápad. Tie jablká musia to cesto od samého začiatku robiť takým mokrejším a tým pádom roláda nepraskne. ÁnoÁnoÁno

Kamila, St, 03. 10. 2018 - 08:51

Však toto, aj ja som bola z tej rolády absolútne nadšená, lebo som sa obávala toho rolovania a ono to šlo ozaj nádherne. Úsmev

balalajka, St, 03. 10. 2018 - 08:54

Už sa teším cez víkend na jablká Tlieskam

dasa_, St, 03. 10. 2018 - 09:17

uvažujem o tom aj ja, len som rozmýšľala, či by nebolo dobré ku tým jablkám primiešať lyžicu, dve zlatého klasu

balalajka, St, 03. 10. 2018 - 09:33

No keď to vyžmýkaš, hádam netreba.

Ja tam plesknem škoricu - už to cítim. Chichocem sa

dasa_, St, 03. 10. 2018 - 09:40

ja som nemyslala ani tak  pre šťavu z jabĺk, že vadí ale skôr že by s tým mohla byť tá plnka taká trochu pudingová.

Kamila, St, 03. 10. 2018 - 09:44

Práveže tá roláda ja fantastická tým, že máš tam minimum ingrediencii a dáva vyniknúť práve tej božskej chuti jablčok ..., ja až tak škoricová nie som, Tinka veľmi nemôže, takže u nás bez škorice. Aj orechy budú mať výraznejšiu chuť ako mandle. A jasné, že skvelá bude aj s klasickou piškótou bez orechov, akurát by som dala o PL múky viac.

balalajka, St, 03. 10. 2018 - 09:54

Ja zas som prudko škoricová, takže ju tam pchám preto. Aj badián a koriander by som dala, ale to by bola úplne iná roláda už Veľký úsmev. A keby sme ju chceli urobiť už že absolútne inak, tak by som ten zlatý klas uvarila a natrela na roládu za horúca. To by bol pokus! Váľam sa od smiechu po podlahe

Skvelá je takto originál určite - bude sa piecť Mrkám.

Kamila, St, 03. 10. 2018 - 09:40

Práveže vôbec nebolo treba, zľahka som ich vyžmýkala, samozrejme, tu šťavu milujem a mala som dosť načistených jablk.  Jedine žeby si nežmýkala, tak možno vtedy by to malo zmysel.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama