reklama

Je florbal lacnejší ako hokej?

corious , 12. 10. 2018 - 14:43

reklama

Ahojte mamičky, mám takú otázku na vás, mám 9 ročného syna, viem, že už je starší na to, aby začínal s hokejom, ale aj tak. Sme bežná slovenská rodina a nemáme peniaze na rozdávanie. Počula som, že florbal je niečo podobné ako hokej, netreba k tomu takú drahú výstroj a ani ľad. Dá sa to hrať aj na ulici. Je to naozaj tak? Máte niektorá syna, ktorý hrá florbal a koľko vás mesačne stojí výstroj. 

Ďakujem. Ocením aj nejaké tipy, kde sa dá niečo lacnejšie kúpiť. 


reklama


reklama

corious, Pi, 12. 10. 2018 - 15:12

Keď som si tak zbežne niečo pozerala, tak mi vyšlo, že sú najlacnejšie len loptičky :-)), takže  to asi ani nebude lacnejšie ako hokekj....ale aspoň lad nemusí byť..

dasa_, Pi, 12. 10. 2018 - 15:19

Myslím, že ešte lacnejšie sú korčule. Pri florbale sú žiadne :) 

corious, Pi, 12. 10. 2018 - 15:29

To je pravda, aspoň na tom sa dá ušetriť...a asi aj hokejky..síce sú drahé.ale predsa len lacnejšie ako na hokej (neviem, ale myslím si :-).

Máte s tým skúsenosti?

M.á.r.i.a, Pi, 12. 10. 2018 - 16:57
Myslím, že na ten florbal bude musieť niekde chodiť. U nás napr. CVČ a tam ten základ majú zakúpený. Tam sa platí mesačne poplatok, ktorý nie je vysoký. Treba sa najprv skúsiť opýtať tam alebo v športovom klube. No a potom kupovať čo je treba. Na florbal hokejka...oblečenie ako na telocvik.
crystall, Pi, 12. 10. 2018 - 17:15

Ahoj, ahojte,

nuž, prierez florbalom.

Syn hral za školu florbal, nebol v registrovaný v klube, tiež vo veku Tvojho syna 8-9-10 rokov? Tak nejako. Celá naša starosť spočívala v tom, že potrebuje hokejku. Oukej. Tak som išla do Tesca a kúpila prvú hokeju na florbal aká ma napadla, nech stála 6,99 € plus – mínus a loptičky.   Loptičky na tréningy nenosil.  Len tú hokejku. Najprv super, potom ticho a potom nič. Som sa pýtala, že čo je, že sa mu deti posmievajú, že hrá s trúbkou.  Až potom som zaregistrovala, že vo florbale je aj nejaká „veda“, hokejka fakt mala tvar čiernej trúbky a na nej bol nasadený ten spodok. Tak sme kúpili „profesionálnejšiu hokejku“ nech stála kolo 17 €, možno viac trošku nepamätám si, je to dávnejšie a druhá investícia bolo puzdro na tú hokejku.  Obe hokejky zdedili dcéry.  V 9 rokoch začala hrať za školu dcéra florbal ako jediné dievča v tíme, tak zdedila hokejku aj s puzdrom. Botasky nosila svoje a na zápasy jej dali dres alebo tričko, žeby boli rovnakí.

Momentálne florbal aktívne nehrá, chodia ju pýtať iba na zápasy, lebo neviem, je nejaká podmienka, že musí byť určité % dievčat. To sa už nestarám vôbec, len mi oznámi, že ju tréner prišiel pýtať, či môže, vypýta ju aj zo školy, niekde sa dostaví, ja neviem na stanicu alebo  k autobusu, oni zabezpečia odvoz aj dovoz, dajú jej výstroj aj oblečenie.  Neriešim oblečenie, neriešim pranie.

V jedenástich ju pýtali do Juventy? Neviem, či to dobre píšem, ale vybrala si futbal klub FA –united, kde je registrovaný hráč.

Prečo toto spomínam. Chcem tým povedať, že nie je klub ako klub. Ak nechceš platiť drahý manažment a značku klubu, v prvej lige sú aj iné dostupné kluby. Sú kluby, kde ľudia fičia na fondoch, dotáciách.  Ja neplatím nič, len 10 € mesačne a na tréningy som jej kúpila veci kus po 2,79 € v Decat..lone (lebo stále tomu akosi nemôžem uveriť, že fakt hrá futbal).  Najbližšie budem  maximálne zháňať halovky.   Deti v prvej lige, neplatia absolútne nič. (moja v prvej nie je, lebo máme deficit v letných prípravkách, preto 10 € mesačne) . Minule došla so repre-čojaviem teplákovou? Súpravou. Sánka mi spadla, že to zadarmo? Dresy na zápasy im dajú, klub sa stará aj o pranie.

Keď bola predtým registrovaná v inom klube, pod 200 € súpravy neboli a museli sme ich kúpiť, lebo boli ešte s klubovou zľavou a museli byť rovnakí. A to bola „len“ súprava... to nehovorím o iných veciach.

Jediná moja starosť je, aby chodila na tréningy + ju dopraviť na zápas.  Nie sú tam ani pokuty, ak sa dieťa nedostaví. A o tom to je, robiť šport dostupnejším.

Netráp sa teraz kvôli výdavkom, pozisťuj si dopredu aké má klub možnosti, čo budete hradiť, čo oni zabezpečia  a tak.  Niekde zabezpečia odvoz dieťaťa, niekde si zabezpečuješ sama, alebo sa vieš rozhodnúť, že stačia tréningy, nemusíš lietať soboty-nedele kade tade.

prúser je že 17:15 končí tréning a ja doma na pc ... Pohoda utekám.

crystall, Pi, 12. 10. 2018 - 18:09

Opýtala som sa, aké sú výdavky na florbal. Z pohľadu 11 ročného dievčaťa. Najdrahšia je hokejka, tá by mala byť vlastná na tréningy, na zápasy hokejky poskytnú. Niektorí hrajú tréningy vo výstroji, keď som žiadala upresnenie, tak mi bolo povedané,  že tričko, šortky a štucne. A prilby, netreba??? Čo si! Loptička má ísť po zemi, nie po hlavách.  (vidím, že viem o florbale..h....houby som myslela).

Ale, že niektoré deti majú zabandážované zápästia, lebo náraz a jeden dostal monokel z hokejky, tak že mu v Prahe rodičia v špecializovanom obchode kúpili florbalové okuliare.  Ligu nejakú hrajú.  Tréner hradí odvoz aj dovoz, lebo je super... Na zápasy im rozdajú tričká.

Mňa ako mamu, nestojí florbal momentálne vlastne nič.

Držím palce, aby vám to vyšlo.

-sara, So, 13. 10. 2018 - 05:42

florbal je lacnejší.potrebuješ-hokejku,loptičku,šport.obuv,tričko,krátke nohavice,ruksak(potítko,okuliare)

hokej-ribano,prilba,chránič krku,vesta,nohavice,lakťačky,kolenačky,suspenzor,štucne,korčule,hokejka,hokejová taška

corious, So, 13. 10. 2018 - 21:21

Super :-) ďakujem, veľmi ste ma potešili, že to nemusí byť až tak drahá záležitosť. Pozisťujem teda viac o tom klube. Čo všetko vedia dať a čo treba dokúpiť. O tých hokejkách, no je to pravda, deti sú kruté. Záleží často na značke a pod. a potom sa jeden druhému vysmievajú.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama