reklama

Mäkkučké wrapy

Pridal/a balalajka dňa 19. 10. 2018 - 08:05 - Recepty balalajka
Mäkkučké wrapy, Chlieb, pečivo, recept, balalajka

balalajka


reklama

Tortila alebo wrap. Neviem, ako to voláte. Môj manžel tomu hovorí - "sused volal hasičov, čo zas horí?" Veľký úsmev... lebo prvá mi zvyčajne prihorí. Tá je moja Mrkám

Ingrediencie
360 gramov hladká múka
285 milligramov voda
45 gramov zemiakový škrob
25 millilitrov olej
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička sušené droždie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

260 gr múky zabaríme vriacou vodou. Premiešame veľmi husté cesto a necháme vychladnúť na cca 40 stupňov - trvá to tak cca 30 minút. Proste, aby sa vám dalo rukami dobre pracovať. V miske zmiešame soľ, droždie, olej, zvyšnú múku a škrob. Na pracovnú dosku nasypeme trochu tento zmesi a začneme zapracovávať do teplej zmesi múky a vody. Prisýpame sypkú zmes a hnetieme cesto. Ide to krásne, veľmi sa to nelepí. Keď máme cestíčko pokope, prikryjeme a necháme hodinku kysnúť. Rozdelíme na 8-12 kusov ( podľa toho ako veľké a hrubé wrapy chcete) a po jednej rozvaľkávate slabo posypané múkou. Fakt len jemne. Dáme piecť na suchú panvicu s teflonovým alebo kamenným povrchom na stredný plameň z každej strany 1 minútu. Ja stíham kým sa mi placka pečie vyvaľkať druhú.

Vraj v plastovom vrecku vydržia 4 dni a zmrazené mesiac.

Neviem - u nás sa minú do hodiny. Veľký úsmev

Doplňujúce poznámky

Servírujeme plenené zeleninou, mäsom, syrom, čo chladnička a špajza dá. Skvelé sú na slano aj na sladko.

Doplňujúce obrázky
Mäkkučké wrapy, Chlieb, pečivo, recept, balalajka, 1

balalajka

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

dasa_, Pi, 19. 10. 2018 - 08:32

no super, ja zvyčajne lenivo kupim hotové

 

K tomu servírovaniu - super vec, ako napríklad zlikvidovať posledny rezen, ktorý už nikto nechce - proste sa pokraja a zabalí :) Ja obyčajne z chladničky nakrájam všetko, čo potrebuje zlikvidovať a každý si balí svoju na tanieri.

balalajka, Pi, 19. 10. 2018 - 08:36

Aj ja občas kupujem. Lenže! Naša spotreba pri dvoch puberťákoch je 2 balíky denne. Kto by to stíhal kupovať? PrekvapenieVeľký úsmev

Kamila, Pi, 19. 10. 2018 - 09:07

Vyzerajú skvele, ja som pre Tinku objavila recept na špaldové neviem čo to je, nie je to až také mäkkulinké ako tvoje, ale dieťa ma zážitok. Úsmev

balalajka, Pi, 19. 10. 2018 - 09:18

Ono najviac asi spraví to zabarenie vodúcou vodou. Urobíš taký maglajz skoro ako kašu. Možno bude to možné aj do tvojho receptu dať. Inak, celkovo tangzhong - to je tá "kaša" sa dá použiť aj v kysnutom ceste - tu sa dokonca varí "kaša" až 3-5 minút. Neviem, čo sa tam stane v ceste aký proces, ale cesto je potom vláčnejšie a mäkšie. To som nevymyslela, to vymysleli na stránke pre pekárov Úsmev

Kamila, Pi, 19. 10. 2018 - 09:34

Vyskúšam, dávala som už aj mlieko aj vodu, skúsim ich pridať najbližšie horúce .

balalajka, Pi, 19. 10. 2018 - 09:50

Si ma inšpirovala trochu pozrieť teóriu - tak treba odobrať 10% zo sypkej zmesi a zaliať cca 5 násobkom tekutiny do 60st (tento môj recept je originál s vriacou). Od 60st vraj lepok gelovatie a viaže omnoho viac vody, preto je cesto mäkšie.

Zajtra sa robia briošky! Tak!  Benátske. Chichocem sa

dasa_, Pi, 19. 10. 2018 - 11:06

tento postup sa používa aj pri niektorých druhoch chlebov. Niečo sa mi marí, že v Japonsku, ale nechce sa mi teraz presne hľadať

balalajka, Pi, 19. 10. 2018 - 11:11

Presne tak. Pôvod v Japonsku a rozšírili Číňania.

Ja som skúšala aj kysnuté cesto takto robiť - s tým zgelovatelým základom. Nuž, ale keď u nás to 24 hodín nevydrží, tak neviem posúdiť. Chichocem sa

Musím urobiť vianočku s hrozienkami - hrozienka okrem mňa nik doma neje. Tak snáď to vydrží. Veľký úsmev

dasa_, St, 24. 10. 2018 - 12:21

vyskúšala som toto cesto na pečenie slaného pohostenia. Dobré bolo. Aj by som ti povedala, či vydržalo dlhšie vláčne, ak ti stačí časový úsek cca 6 hodín :)

dasa_, St, 17. 04. 2019 - 19:37

som dnes vytiahla tento recept a keď junior zistil, čo chystám na večeru, rýchlo zmenil plány. Žiadna večera vonku sa nekoná Veľký úsmevVeľký úsmev Mám s ním počítať...

balalajka, Št, 18. 04. 2019 - 15:17

Juj, to ma veeelmi tesi. Ja som dnes upiekla masko napomaly a uvazujem, ze na veceru nedovarim ryzu, ale by som mohla wrapy dorobit. Nech sa to doje. Este aj zelene tam mozu dat, nech maju zeleny stvrtok ako sa patri.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama