reklama

Pusinky

Pridal/a Kamila dňa 01. 11. 2018 - 21:13 - Recepty Kamila
Pusinky, Drobné pečivo, recept, Kamila

Kamila | Pusinky


reklama

Od mladšej dcéry som dostala darček, nadstavce k zdobiacim vreckám. Musela som ich vyskúšať na pusinkách, aj novom recepte, celkom sa vydarili. Úsmev

Ingrediencie
3 kusov bielok
1 hrnček cukor krupica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ingrediencie som uviedla orientačne, riadila som sa pomerom objemu. Cukru som použila dvojnásobok objemu bielok. Bielka by mali mať izbovú teplotu. Orientačne je to 70 g krupicového cukru na jedno bielko.

Bielka s cukrom miešame s metličkou v miske nad parou do úplného rozpustenia cukru cca do 70°C. Potom hmotu prelejeme do šľahacej misy. Šľaháme rovno na vysokých otáčkach cca 10 minút, kým nemáme tuhý a lesklý sneh, špičky držia tvar.

Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s nadstavcom a robíme pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte mi chýba zručnosť. Úsmev

Pusinky som sušila cca 75 minút pri teplote cca 110°C a nechala ich ešte chvíľu vo vypnutej pootvorenej rúre. Niektoré trošku popraskali, ale inak boli božské ...

Výnos
50 Porcie
Celkový čas
1 hod, 35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 15 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Pi, 02. 11. 2018 - 11:27

 Máš ich krásne Áno. Zaujímavý recept, isto vyskúšam tento postup... stále sa mám čo učiť Mrkám.

Kamila, Pi, 02. 11. 2018 - 13:04

Aj ja ešte mám čo vylaďovať, asi som dala hmotu z tepla skôr, ako sa úplne rozpustil cukor ... a potrebujem zistiť, prečo niektoré trošku popraskali, (možmo len teplotu a čas treba ešte doladiť, však každá rúra je iná) ale vnútornou "štruktúrou" boli ozaj dobré  aj na pohľad.... Ono tých receptov a postupov je tak véééľa. Úsmev

M.á.r.i.a, Pi, 02. 11. 2018 - 13:13

Máš pravdu receptov je veľa ale v podstate rovnaké, tu ma upútalo to rozpustenie cukru, to som postreha do makróniek. Ja som zatiaľ vždy len šľahala nad parou a cukor pol na pol s práškovým + škrob .... učím sa aj na staré kolená Chichocem sa. To praskanie sneh urobí asi ako sa mu chce, hlavne že cukor je rozpustený vtedy by sa urobila slzička na vrchu a boli by lepkavé.

Kamila, Pi, 02. 11. 2018 - 13:19

Tiež som robila nad parou, len je s tým viac zábavy, lebo to len s ručným šľahačom a treba stáť pri sporáku ....Úsmev Takýmto spôsobom som robila druhýkrát. Akúrát mám ten problém, že mám cesta viac ako na jedne plech, nemám odvahu piecť naraz, tak zvyšok snehu musí čakať skoro 1,5 hodiny, kým dám piecť druhú várku, ale v podstate, aj druhá várka bola ok.  Zatiaľ som nenabrala odvahu piecť dva plechy naraz aj keď mám rúre ventilátor, neviem nastaviť teplotu ... Inak sa už chystám znova na makrónky, zatial ani raz neboli celkom vydarené a skúšala som už párkrát.

M.á.r.i.a, Pi, 02. 11. 2018 - 13:33

Tak na makrónky som sa ešte nedala...možno keď mi dcéra donesie originál materiál z Belgicka ja hlavne ružový olejček Váľam sa od smiechu po podlahe.... a s dvoma plecmi som tiež ľavá, zas som tak zvyknutá roky (plakala som za svojou rúrou ešte po mamine) a aj keď šporák moderný som klasikaHambím sa. Tiež sa mi smeje dcéra, že nemám odvahu skúšať...

Dzeny, St, 07. 11. 2018 - 08:47

Kamila, veľmi pekné pusinky. Ja sa už musím zmobilizovať a vytiahnuť zdobiace vrecko. Pociťujem k tomuto druhu pečenia obzvlášť veľký rešpekt, asi by som sa mala trošku osmeliť:)))

lienka, Po, 16. 12. 2019 - 09:14

výborne sa vydarili, piekla som dva plechy naraz

ďakujem

Kamila, Po, 16. 12. 2019 - 09:57

Ta ty si aká šikovná TlieskamÁnoTlieskam Mne sa dva plechy nijak nepodarili, akú máš rúru? 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama