reklama

čakať ako Mamka Pôstková

Pridal/a púpavienka dňa 10. 11. 2018 - 16:34

reklama

Pár dní mi toto nedá spať. V meste sa mi zmienila známa ako zle skončila jej kolegyňa ktorú obidve poznáme. Prišla o deti, jednoducho klamstvami a podvádzaním ju dostal tam kde ju chcel mať - do blázinca a jemu prisúdili deti.

Robila hlúposti ale chcela iba to aby mohla byť s deťmi aspoň striedavu starostlivosť a nakoniec môže byť s nimi pár hodín ale v jeho prítomnosti.

Deti sa k nej zle chovajú vysmievajú sa jej do tváre že je hlupaňa a za všetko si môže sama a oni s ňou nechcú byť.

Ta žena nebola ani labilná ani nemala psychické problémy, ale to nebola vydatá.

Nakoniec ta moja znama povedala - vieš čo je najhoršie na tom? - musí tak predlho ešte čakať kým deti prídu za ňou lebo ju konečne pochopia.

 

Musela som ísť a teda neodpovedala som jej ale ja vnútorne s tým nesúhlasím. Možno pred rokmi by som si myslela to isté, ale teraz si myslím že ak by sa spamätala a našla si nejakého partnera a mala s ním deti, môže začať nový život bez každodenného čakania, teda nemyslím si že vymaže deti z pamäti ale oni sa k nej zachovali zle a je jedno kým su na to navedené tie deti. Už nie sú škôlkari a tie deti po 2 rokoch mamu vymazali.

Ja stále nemám jednoznačný názor a bije sa to vo mne, takže budem rada za vaše názory.

Nespomínam matky ktoré dali deti do domova a s radosťou ich vítaju doma v dospelosti lebo majú príjem, myslím tým také veci ktoré sú právnou stránkou ošetrené ale nikto nedá ruku do ohňa za to že to je naozaj tak.


reklama

reklama

dan-cula, Ne, 11. 11. 2018 - 09:03

velmi ťažké a smutné-bohužial nie jediné!!pred rokmi robola jedna pani u nás-manžel ako vojak vo svete,klebety o nej atd.ked sa vrátil zobral deti k materi roky ich chodila pozerať ku plotu do školy a ako hovorila na vianoce sedávala naproti domu svokrovcom a pozerala do okien aby ich zahliadla.

potom si našla partnera a v tom roku zomrela aj svokra a viete čo sa stalo?už tie vianoce boli deti u nej a aj ostali a s bývalým konečne komunikujú ako ľudia-aj ked každý už má nových partnerov.s nimi deti nemajú.

dalšie-u nas si postavili domec matka so synom každý svoj vchod a pod.bohužial spoločný dvor-situácia sa tak vyostrila,že matka potom kapitulovala nechala mladých samých vnučka dostala zákaz stretávať sa so st.mamou.potom sa syn druhý krát oženil prišla na svet druhá vnučka a aj druhá nevesta sa vraj vyjadrila že tu jej časť potrebujú ked príde návšteva a rozvetvená rodina.takže st.mať sa nestretávala ani s vnučkami ani s jediným synom.žial tragická udalosť synátora prefackala,vnučka podrástla..Staršia pochopila,že st.mama nie je taká ako jej opisovali a zakazovali je u nej každý druhý deň,mladšiu dokonca opatruje lebo synátor musí chodiť do roboty a st.mať je už na dochodku.

prečo sa musí stať tragédia,dieťa príde o matku ,synátor nájde zas cestu k svojej matke,prejsť roky aby díeťa vyrástlo utvorilo si svoj názor a situácia bola aspon znesitelná??

dasa_, Ne, 11. 11. 2018 - 10:55

toto sú veľmi ťažké situácie. na prvý pohľad je problém s partnerom dieťaťa, respektíve jeho rodinou. V druhom náhľade vo výchove vlastného dieťaťa, keď toto dopustí. A potom množstvo vplyvom, mnohé aj zdedené, mnohé historicky, keď sa nenávidí horný koniec obce s dolným, dedina so susediacou dedinou cez kopec....

chvíľami mám pocit, že toto je neriešiteľné.

púpavienka, Ne, 11. 11. 2018 - 14:56

Ďakujem za komentáre len predsa to sú starí rodičia ale mne ide o matku ktorá dieťa porodila.

Poznám jeden prípad ktorý skončil dobre aj ked na začiatok túto ženu veľa ľudí odsudilo.

Manžel jej dal podmienku bud podpíše rozvod ale dcéru budú vychovávať jeho rodičia kde on teraz býval. Nakoniec  to podpísala. Bola som mladá a mala malé deti a nechápala ako to môže jedna matka urobiť, mala som ešte mnoho ideálov čo sa týka manželstva a mladícku zatienenosť.

No ako to už býva život dáva aj vysvetlenie - po rokoch sme sa raz stretli v čakárni kde sa hodne dlho čakalo a ona začala hovoriť o tom kde bývala a ja tiež že aj ja som tam bývala a tak nakoniec mi povedala celý príbeh.

prišli za ňou rodičia manžela a dali jej peniaze za to že im prenecha dieťa. Povedala že nemala na výber, boli právnici a ona vedela že s nimi bojovať nechce ale tiež vedela že oni nie sú zlí ľudia tak ako ich povedený synáčik. Nikdy jej neobmedzili stretnitua ale mohla byť s dcérou ako sa dohodli. Po pár rokoch už rodičia pochopili že kto je príčinou a odrazu zistili že ma ešte 2 dalšie deti na ktoré ani neplatí. Zomkli sa s exnevestou ešte viac. Dokonca ako prví poznali aj jej budúceho manžela, milovali aj deti z tohto manželstva a dcéra bola šťastná.

len takto končí zrejme menej takých veci.

Tiež poznám ešte jednu ktorá sa nedobrovoľne musela vzdať svojej dcéry v prospech rodičov ex, lenže tu boli aktéri starí rodičia a po 5 rokoch kontakt teda pokusy o kontakt aj z matkinej strany skončili. Vzdala to.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama