reklama

Povolebný

Pridal/a balalajka dňa 12. 11. 2018 - 12:51

reklama

Chvála Bohu máme za tým. Je po voľbách. Niekto spokojný, niekto vôbec nie a niekomu je to srdečne jedno, lebo si hovorí, že ten či onen ... aj tak nikto nehľadí na druhých záujmy, len na svoje vlastné. Na FB je skupina, do ktorej som sa pridala v nádeji, že sa budú uverejňovať príspevky ohľadom mesta. Aj sa riešili, ale ako sa zvolebnievalo, tak evidentne nič iné riešiť nebolo, len kandidátov. Tak som to  v tej skupine vzdala. Niežeby ma to nezaujímalo, ale keď niektorí sa snažili vyhrať nevyhlásenú súťaž, kto viac urazí nejakého kandidáta.

No a konečne je po voľbách a ja čakám, čo sa zmení.

Lebo vedenie mesta sa u nás nezmenilo. Vidím, že niektorí ľudia ťažko prijímajú porážku ich favorita. Akoby samotné šťastie mesta, ale najmä ich osobné záviselo len od jedného človeka.

Však dobre -  bolo to búrlivé. A mám dojem, že búrlivé to ešte len bude.

Včera ráno ma na moste pri plavárni prekvapila fľaša a plný pohár. Neviem, či to niekto zapíjal volebnú noc, alebo oslavoval niečo iné, či to malo byť na privítanie nového dňa? Rozhodne to bolo zaujímavé, lebo to bolo zrovna na trase, kade sa ráno prejde nemálo ľudí a nikto to neriešil. Dokonca aj policajná hliadka sa nejak nepristavila, neriešila.

Dali sme so Zet novú venčiacu trasu blízko Váhu, tam kde nechodia rybári, ale sú haus bóty. Nikde nikoho, akurát neskutočný bodrel sme našli v tých skrytých zákutiach. Smetisko. Rozbité stoličky, nábytok, fľaše od pálenky, oblečenie. Akoby verejné skládky nestačili. Ľudia vyhádžu a čakajú, že asi niekto uprace, alebo že príroda si nejak s tým poradí, či čo ....

Preto ma večer zaujal aj príspevok na FB, kde komentovali voľby a niekto napísal „zas bude len bodrel po meste“. Hmmmm .... akoby ten primátor mesta mal úlohu smetiara. My si rozhádžeme, povysýpame smeti kade tade a milý primátor by asik mal zobrať metličku, lopatičku a poďho upratovať. Mám dojem, že je mnoho vecí, ktoré očakávame, že spraví niekto „z mesta“. Že zametie chodníky pred domom, že odprace lístie okolo zaparkovaných áut pre bytovkou, že uprace okolie Váhu. Mešťania akoby tým, že však to nie je ICH pozemok okolo bytovky, hádzali povinnosť na mesto. Však niekto zametie, však niekto uprace.

Neviem kde sa stratilo staré dobré „najprv si zameť pred svojím prahom“, ale v meste tuším už nezametá nikto. Zvláštne je to na dedinách. Tam teda nikto nečaká a každý sa chopí metly. Však by sa asi aj načakali, keby mal nejaký miestny zriadenec pobehať po celej dedine a zamiesť všetky cesty. Zvláštne je, že v meste to nikomu zvláštne nepríde to očakávať.

A tak niektorí zas a znovu budú čakať, že sa niečo vyrieši samo.

Asi rovnako ako pri tom Váhu.

Pritom to nie je o tom, kto sedí na horných stoličkách. Je to o nás. Vo všetkom. Ako sa nám tu bude páčiť v tom neporiadku žiť.


reklama

reklama

M.á.r.i.a, Po, 12. 11. 2018 - 13:06
... slovo bordel nemá len význam neporiadok... pisateľ mohol myslieť chaos, intrigy, zmätok, na ten verejný dom asi nemyslel... Ale s tým neporiadkom s Tebou plne súhlasím, sme rôzny ľudia a hlavne veľa neohladuplných ku svojmu okoliu.
dasa_, Po, 12. 11. 2018 - 13:07

no, ja som ráno išla v aute a v duchu som konštatovala - konečne zas chvíľu nebude rozkopané celé mesto naraz :)

Problém je, že tá správa asi nikde nefunguje ideálne. Otázka je, čo je to ideálne. Lebo čo sa páči mne (napríklad zeleň na každom kroku, kontajnery na bioodpad...) to vadí iným. Lebo im to napríklad tieni do bytovky, smrdí pod oknami....

Čím som staršia, tým menej je mi jasné, čo je a čo nie je dobré...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama