reklama

Falafel

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 13. 11. 2018 - 12:21 - Recepty M.á.r.i.a
Falafel, Medzinárodná kuchyňa, recept, M.á.r.i.a

reklama

Kto má rád humus príde na chuť aj tomuto jedlu.Je to tradičné arabské jedlo, ktorého základnou surovinou je cícer. Na dovolenke sa s ním stretnete na ulici podávaný v pite chlebe, ktoré slúži ako vrecúško. Doma si ho môžete spraviť ako občerstvenie so šalátom.

Ingrediencie
300 gramov cícer suchý
1 zväzok jarná cibuľka
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice sezam
2 polievkové lyžice petržlenová vňať
1 čajová lyžička rímska rasca
1⁄2 čajová lyžička koriander
1⁄2 čajová lyžička kajenské korenie
2 polievkové lyžice hladká múka
2 polievkové lyžice jemná strúhanka
250 millilitrov grécky jogurt
1⁄2 čajová lyžička kajenské korenie
  mleté čierne korenie
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cícer si deň predtým namočíme do studenej vody, pár krát môžeme vdu vymeniť. Namočný nech je aspoň 12 hodín.

Cícer scedíme a rozmixujeme v mixéri, pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak, vňať a spolu trochu premixujeme. Na záver pridáme všetky koreniny, zamiešame. Dáme do misky, pridáme múku, strhanku prípadne dochutíme soľou a korením, Necháme v chladničke aspoň 2 hod. odstáť. Keď si to nachystáme doobeda, poobede môžeme pokračovať a podávať.

Do hrnca si nalejeme olej aspoň 2 cm aby ho bolo od dna. Lyžicami vytvarujeme šišky, ktoré vysmážame do hneda - moc s nim nehýbeme aby sa nerozopadli. Ked vidíme, že sú hnedé opatrne obrátime a opekáme do hneda. Vyberáme na papierovú utierku, necháme vsiaknúť olej.

Jogurt rozmiešame so všetkými koreninami, dochutíme podľa seba či viac alebo menej pikantné.

 

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 40 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 13. 11. 2018 - 14:07
Tak toto som len raz jedla, ale ake dobro bolo, zislo by sa naucit aj varit. ;)
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama