reklama

Digitálny detox

Pridal/a dasa_ dňa 28. 11. 2018 - 07:42

reklama

Mám svoje obľúbené blogy, ktoré viacmenej pravidelne sledujem. Jeden je aj o minimalizme.  Sem tam sa inšpirujem, aj keď viem, že až tak ďaleko to nedotiahnem. Hlavne, že ma tešia aj malé čiastkové úspechy v boji s presilou vecí okolo mňa.

V poslednej dobe táto moja obľúbvená autorka rieši detox. Digitálny detox. Odpojenie sa od sveta online.

Vlastne, podobná téma aj tu padla tento týždeň.

Zaujali ma slová, že miesto toho, aby visela na sieti, štrikuje.

Ten, kto sa kamaráti s ihlicami, háčikom.... vie, že tá práca dokáže pohltiť. Vlastne, aj keď sa pozrieme do histórie, ženy si svoje chvíle často krátili, respektíve vyplňali roznymi druhmi ručných prác.

Ja som kedysi neveriacky krútila hlavami nad zahraničnými časopismi plnými hačkovaných a pletených prehozov na postele, veľkých obrusov. Zdalo sa mi, že to je nekonečná práca. Dnes sa na to už pozerám skôr ako na istý druh psychohygieny. Aspoň niečo viditeľné po nás ostáva.

Mám známeho, ktorý kedysi veľmi, veľmi dávno drogoval. Bol naozaj silne závislý, už sa tam hralo o tú poslednú dávku. Nakoniec sa z toho dostal a teraz je cca 20 rokov čistý. Venuje sa okrem iného protidrogovej prevencii. Často hovorí, že je veľmi dôležité nahradiť to prázdne miesto, ktoré po drogách ostane. Nájsť nejaký zmysel. Lebo ten, čo ho nenájde, zvyčajne skočí do iného druhu závislosti.

Tak toto všetko mi chodí po rozume. Naviac, vytiahla som jednu veľmi starú knihu ručných prác a obdivujem jemné pleteniny. Dnes letia hlavne hrubé vlny. Také, čo človek dokončí prácu za jeden, dva večery. Vtedy tuším plietli aj z nití. Vlastne, z nití som kedysi skpšala pliesť aj ja :) Lebo nie vždy ide pri pletení o výsledok. Možno ešte dôležitejšia je cesta.

 

Myslím, že už viem, čo tiež vyplní môj advent ÚsmevÚsmev


reklama

reklama

balalajka, St, 28. 11. 2018 - 14:13

Hlásim sa na detoxikačnú kúru. Vypínam dátovky. Lebo to, čo bola prednosť a výsada sa stáva nedobrým pánom. Takže dátové služby počas dňa v telefóne vypnuté na dobu, kedy si k nim sadám a cielene niečo zisťujem. To si dávam za úlohu ja tento advent.

Nie je in už byť furt on line. Chichocem sa

Buďme trendy! Úsmev

No tie ručné práce máš pravdu. Len keď ja sa vždy niekde do slova a do písmena zamotám. A kým to nie je 100% tak to furt páram. A veru také cverničky sa párajú neľahko.

Takže ak je to fakt o ceste, tak som spokojná. Ja sa tuším špacírujem aj na tomto úseku - pri háčkovaní a štrikovaní Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, St, 28. 11. 2018 - 14:23

Ja som zistila, že keď chcem do Vianoc stihnúť uštrikovať a uháčkovať všetko, čo som si naplánovala, tak normálne potrebujem rozpis. Lebo napríklad veľká šatka, čo plánujem pre mamu (svokre som už) mi trvá minimálne 4 dni.... A to je len jeden z projektov. Už potichu kalkulujem aj s tým, ze k našim pojdeme až na Štefana Veľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, St, 28. 11. 2018 - 14:29

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Vieš čo asi sa budem musieť uchýliť k tvojím rozpisom. Advent sa nám blíži, nejak chaoticky na to ide a ono sa to dá pekne krásne všetko urobiť. Len, ja potrebujem termíny a tak asi, aby som bola motivovaná. Úsmev

Kamila, St, 28. 11. 2018 - 14:27

Ako som už písala inde, u mňa to istí vianočné puzzle. Zistila som ti emačky sú rozkošné, al epodľa čoho skladám tých 127 mačičiek sú vianočné dekorácie okolo nich, kt omu nejaká pesenka vianočná ... A z knižnice som si doniesla 5 hnoh, ktoré po Vianociach treba vrátiť, to cez vianoce určite nedám, takže pri knižkách budem hlavu vypínať aj šatku mám rozháčkovaná, aj Tinke by sa šál zišilo uháčkovať .... Koľko že to má deň hodín? Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Práve mi slnko svieti na jedno veľmi špinavé okno. PrekvapenieHambím saChichocem sa Jedno som minulú sobotu umyla, doteraz som z neho unesená, aký mám zrazu krásny výhľad. Pohoda

dasa_, St, 28. 11. 2018 - 14:38

mne sa nechce upratovať, ale milujem, keď je upratané. A takým čistým oknám a voňavým záclonám sa len tak niečo nevyrovná Veľký úsmevVeľký úsmev

Kamila, Št, 29. 11. 2018 - 12:06

Ako tiež som prešťastná, keď je upratané, ale od počítača, ma predstava procesu ako s k poriadku dopracovať, čítaj upratovanie, nijak neodláka, skôr naopak, priklincuje. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama