reklama

Zet

Pridal/a balalajka dňa 11. 12. 2018 - 10:03

reklama

Od predposledného júna máme Zet. Dovliekla som ju hlavne na svoju vlastnú radosť a potechu, lebo od začiatku mi bolo jasné, že 95% starostlivosti bude na mňa. Preto sme nemali úplne malilinké rozkošné šteniatko, ale volila som vlastne „menšie zlo“  ... Zet mala už cca pol roka, keď som ju doviezla. Síce kúsala všetko možné (záhradný nábytok bol najsamvác cool), ale už sme to ospravedlňovali zúbkami, čo sa menili. Cikacie návyky mala ako lady – žiadne cvrkanie pod seba – pišťala strašne, že „rýchlo rýchlo, lebo bude mláčka“ ale nepustila. Bola rozkošná. Už je u nás cez 5 mesiacov a tuším už je konečne DOMA.

Je to presne ten pes z dediny, kedy „susedovie pes zabehol za našou fenou a toto sa narodilo. Ale obaja sú vlčiaci, je to čistokrvné!“Váľam sa od smiechu po podlahe . Zet bola od malička malinká. Ostala posledná z vrhu pri mame, za ktorou sa opätovne zabehol susedovie pes  a tak nejak Pohoda ... asi sa jej veľa žrádla a pozornosti nedostávalo, lebo keď sme ju priviezli, tak nás skoro prvé dni zožrala. Po mojom odbornom pohľade – mali sme keď som mala 10 rokov foxteriéra, tak hádam sa psom rozumiem! Vyplazený jazyk 

Som zhodnotila, že ak tata bol fakt ovčiak, tak dede asi až tak úplne čisto ovčiak nebol. Jednak bol z nej naozaj drobec oproti papierovým NO z cvičáku s rovnakým termínom narodenia (ozaj, aj ten ako u správnej dámy len matne hádame, lebo nejak ... kto by to na dedine značil – nejak z jari to bolo ... február, marec ... tuším už sneh nebol), druhák na labe som našla nejakú bielu škvrnu - srsť, čo podľa mňa tam nemala byť.  Zet teóriu o pôvode to prijala s frfľaním ( čítaj niečo na to mrnčala, keď som vydala doma oficiálnu správu a do očkovacieho preukazu dala zapísať „kríženec NO“ – ozaj veterinár tiež váhal, ale keďže ovčiaci sú vraj hysterky pri očkovaní a Zet len niečo žalostivo vysvetľovala a snažila sa zdrhnúť cez okno, uznal, že to nebude až tak čistokrvné, lebo jeho každý ovčiak pri očkovaní hryzne.).

Časom sa s tým faktom Zet asi zmierila a povedala si, že fajn, ak je s niečím krížená, tak evidentne s niečím vznešeným, alebo aspoň s  niečím bytovým. Čivava jej docela vyhovovala. A tak začala uplatňovať svoje rodové právo na interiérové potulky a nazeračky. Podľa nej je absolútne nádherná ako dekorácia na gauč či sedačky- a pritom to začalo tak nenápadne na záhradnom nábytku, kde nocovala. Zet je mojkadlo. Miluje svojho pána, ale pani je alfa smečky a keďže vie, kto ju kŕmi a venčí tak sa odo mňa ani nepohne.

Najnovšie si vydupala odo mňa, aby som konečne pohla zadkom, a keďže cvičiť chodím už 3,5 roku a na bike je už teraz dosť štrkovo na cestách, mala by som pridať beh. A tak beháme. No nie denne, ale na to, že som mala ešte 2 roky dozadu problém odbehnúť 800m, dnes dávam v pohode bez zastavenia a kráčania cez 3 kilometre čo máme našu trasu. Len keby boli už dlhšie dni, lebo takto beháme po tme. A neni to bohviečo. Aj trasy sa nám zužujú na prepletanie sa po uličkách, kým my obe by sme skôr privítali pole a Zet aj vypnutie z vôdzky. A tak sa tešíme, že budúci týždeň konečne sa to zmení a deň sa začne predlžovať.  A zatiaľ, zatiaľ nám zostáva svetielko na krku, reflex na bunde a štekajúci borci za plotom.

Psíčkari nazdar!


reklama

reklama

dasa_, Ut, 11. 12. 2018 - 10:22

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev Najviac ma uchvacuje to skríženie s kabelkovým Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Ut, 11. 12. 2018 - 14:38
No ... prevzala hlavne to gaučenie. Nosenie na rukach prudko odmieta.
Kamila, Ut, 11. 12. 2018 - 12:24

Krásna škola života, toľko zábavy a výziev, čo ti do života priniesla. Áno Prosím si foto.Úsmev A blahoželám k behaniu. Tlieskam

balalajka, Ut, 11. 12. 2018 - 14:23
Pridala som ... a pridam, len tusim mam velky format
lienka, Ut, 11. 12. 2018 - 14:33

PARADA

užívaj si ju, určite vám donesie do života veľa radosti

 

balalajka, Ut, 11. 12. 2018 - 14:40
Momentalne doniesla len blchy, asi 4 mysi co chytila a nekobecny zdroj chlpov. :D ... ale nie. Ona je zlaticko. Ja neviem, kto od nas ju lubi najviac. Ale kujeme spolu pikle, co jej Jezisko donesie.
Pepka, St, 12. 12. 2018 - 00:54
Krasny pes ako môžeš povedať že je mix, nádhera. Hovorí sa že pes sa podobá po čase na svojho majiteľa. Na koho je vašej rodine?
balalajka, St, 12. 12. 2018 - 07:35

Ja mám dojem, že my sa začíname podobať na ňu skôr. Všade samý jej chlp Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Inak je moja se vším všudy - odplakali sme odlúčenie od mamy, tri háravé týždne sme nespali, a poslúcha v zásade na druhý pokus mňa - na prvý len keď je motivátor Váľam sa od smiechu po podlahe.

Ale však celá ja je Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ... symetrická, nádherná, len maličká - ona je tak o cca 1/4 menšia v kohútku ako má fena NO byť a aj váhu zatiaľ má menej, ako by mala mať, pritom je guľatučká, žiadna vychrtlina, ale zas ani tučko - tie behacie kilometríky robia svoje Úsmev .

Tak ale manžel pôvodne nechcel veľkého psa - NO je už akože veľký.

A to s tým podobaním inak ... ja som to chápala, že pán si vyberá psa, ktorý mu sedí - preto tá podobnosť. Ale fakt je, že je tam aj fyzická podoba. Však kukni, aj farbu vlasom mám jak ona srsť Chichocem sa

Amalka, St, 12. 12. 2018 - 08:33

 Juj Leni, krásne! My máme doma túto poľovníčku Zuzku, ktorá zmenila môj pohľad na celé zvieracie stvorenie. Na papieroch je to oficiálne Clea z Pištovho dvora (nemecký prepeličiar), ale časom sa z nej stala tak verná kamarátka, že musela nafasovať ľudské meno (toľko vysvetlenie majiteľa Chichocem sa). Kým je pánko v práci, Zuzuliena obšťastňuje celú veselú bandu, ale najviac miluje mňa Srdce. Popravde ja som sa najskôr zaľúbila do nej až potom do jej pána Chichocem sa. Nemám také zážitky ako Ty, lebo k nám prišla super extrémne vycvičená, titulovaná neviem koľkými medailami a poslúcha ukážkovo. Až pri nej zisťujem koľko výchovných chýb som sa dopustila na vlastných deťoch. A som neskutočne šťastná, že ju máme. Tiež sú všade chlpy, úplne všade, čo ja rozhodne nemusím. U kamošky som si sadala len na štvrť zadku, lebo mali v byte mačky a chlpy a chlpy a chlpy... no, ale Ježiško nám priniesol nový vysávač, tak to snáď pomôže a s ostatným sa vysporiadam. Ráno o 4tej sa túlať po vonku by ma bez nej nenapadlo. Nuž a venčiť poľovníckeho psa je tiež zážitok. Nikdy nevieš, čo ti prinesie v papuli. Či líšku, zajaca alebo susedovie mačku Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev našťastie máme horu hneď pod oknami, tak sa má kde vybehať i keď sme už dávno nikde neboli, lebo akosi nevydáva. Zuza s nami poctivo chodí na akcie, nafasovala skladaciu búdu a tam si spokojne lebedí. Je ako ďalšie dieťa. No a v marci nám má pribudnúť šteniatko. Opäť to bude fenka a som zvedavá, čo za zážitky nás čakajú. Zuzka už má 10 rokov a keďže je to pracovný pes a už v pokročilom veku, chceme stihnúť s jej pomocou vychovať nové pokolenie. V mnohom budem musieť zastúpiť gazdu, ktorý cestuje za prácou a dovrzať jej výchovu by bola katastrofa. Dobrodružstvo nečaká Chichocem sa

Kamila, St, 12. 12. 2018 - 09:02

Joj, ako tak čítam, u vás nie tak veselo, málo detí máš, dobrodružstva ... Ale krásny bonus máš k drahej polovičke, či ku psovi. Mrkám

No ta naša výchova, moje deti sú s ňou spokojné. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Amalka, St, 12. 12. 2018 - 09:08

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe jaj Kami, si trafila klinec po hlavičke!!! aj tie moje sú spokojné, ale ja som vrcholne nespokojná Chichocem saChichocem saChichocem sa

balalajka, Št, 13. 12. 2018 - 06:11

Zuza je nááádherná. Raz by som aj ja chcela, aby tá naša mrňa poslúchala tak aspoň z 1/3 ako tá vaša. Nuž ale ja som mäkká na výchovu - tiež sú moje deti spokojné Pohoda a chlapi majú Zet za ďalšiu ženu v rodine. Už aj minule išli niekam a ona celá natešená do auta nastupovať a zavreli jej bránku pred nosom, že "nie moja, ženy dnes sú doma". Chichocem sa

Naša je z nových priestorov ešte veľmi rozrušená. Má potrebu všetko najprv skontrolovať, popozerať, či tam niečo nie je zaujímavé pre ňu. Po takej hodine a pol ma to prestane baviť a musím sa jej venovať miesto, aby som niečo vyprodukovala. Akurát doma už má svoje miesto a tam je ako tak spokojná sama so sebou Úsmev. A však to možno aj príde časom.

Inak - včera sme boli behať (zdvihli sme laťku na 5km Veľký úsmev) a stretli sme pána s labíkom a ten tak "moja malinká, aké rozkošné šteniatko z nej je. Pol roku má?" Zet sa zdula a išli sme od labradorky preč, lebo evidentne ona už je podľa nej veľká slečna Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Aj tak dobre - aspoň sa mi priemerná rýchlosť na km moc nepokazilaChichocem sa.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama