reklama

6 nocí do Vianoc

Pridal/a balalajka dňa 18. 12. 2018 - 14:44

reklama

Čerstvé infošky z Trenčína.

Furt je stromček na povale.

Ozdoby naň už síce zavadzajú 3tím dňom v obývačke a mali by provokovať k zneseniu stromčeka, ale evidentne zavadzajú len mne, lebo viem, čo v tých krabiciach je. Na budúci rok tam zabalím asi darčeky a nemusím ich skrývať kade tade. Fakt platí to staré známe „pod sviečkou je najväčšia tma“.

Včera som konečne urobila krinkles. A mala som možno počkať do nedele večera s nimi, lebo z dvoch plechov zostalo len 6 koláčikov. Možno už aj tie nie sú, ktovie aký je stav u nás v kuchyni. Na druhej strane, boli vraj „historicky top“ ... top bol aj to, že prvý plech sa mi neviem prečo slabo upiekol a tak trochu pripomínali lávový koláč a toľko som ich testovala, že mi bolo z nich zle. Áno  -  v pol zjedenom plechu som nenašla ani jeden jediný koláčik, ktorý by prešiel výstupnou kontrolou a bol uznaný za schopný prežiť bez pokazenia sa do Vianoc, prípadne nejaké hodiny po štedrom dni.

Vaječný koňak nejak mizne záhadne z fľaše a hoci mi mama radila doliať do neho rum, lebo ho spravila dosť hustý, mne chutí. Len neviem, čím budeme pripíjať, ak budem dodržiavať tento trend spotreby.

Pohľadnice nám ešte domov žiadne neprišli. Asi to bude mať niečo s tým, že nemáme namontovanú schránku, ale veľkodušne to manželovi odpúšťam a čakám na ten stromček.

Miesto riešenia darčekov, upratovania a pečenia som sa rozhodla radšej vycvičiť Zet. Predsa len to má dlho trvalejšie možné výhody, ako moje pribraté kilá z testovania nových receptov. Zet je z toho nadšená, už zistila ako sa dostať do krabice s pamlskami. Došla som k poznatku, že polystyrenová guľa na decoupage sa dá považovať za aportovaciu loptičku len obmedzene, nakoľko sa vie napichnúť ľahko na zuby Zet a tá ju potom nevie vypľuť. Taktiež má hodne obmedzenú životnosť s tým napichávaním sa na zuby spojenú.

Zisťujem, že balíky nechodia tak ako majú. Ten čo mal byť dnes u mňa je ešte stále niekde v Nemecku a ten čo má dôjsť až v poobedných hodinách mi doručili včera večer. Tiež dať si poslať v chlade čistiace antialergénne prostriedky cez kuriéra je sranda – čakám až rozmrznú a verím, že nezmenili chemické vlastnosti.

Uvažujem silne nad tým, že zavediem staro novú tradíciu ohľadom balenia darčekov. Žiadny obalový materiál je eko – logický, lebo odbúrame odpad i eko – nomický. Po tom, čo mi milá slečna na pokladni za 1,5m baliaceho papiera s úsmevom oznámila, že stojí 3 eurá aj 89 centov som si povedala, že tá rolka by docela slušne mohla byť totiž darček sám o sebe. Asi dokúpim papier na pečenie a prinútim deti darčeky odbaliť opatrne, aby sme mohli na nový rok na nich piecť slané tyčinky.

Kúpila som docela vkusné pohľadnice. 10 kusov aj s obálkou v balení. Pani na pokladni sa mi vyhrážala, že dnu si textík budem musieť napísať sama. Odhodlane som si k tomu sadla, vygooglila verš o horiacom stromčeku a zožraných salonkách, otvorila karetku a tam anglický text. Tak ak dostane niekto pozdrav s textom počmáraným „na Slovensku po slovensky!“ a nebude vedieť zbytok prečítať, tak je odo mňa.

Dnes večer sme mali ísť na vianočné trhy na punč s kamarátom. Zatiaľ to vyzerá však tak, že pôjdem do obchodov zháňať darček pre spolužiačku. Nie moju. Môjho syna. Ale inak všade vládne krásne vianočná atmosféra.

Kreditka sa chveje, peňaženka je plná bločkov, deti už majú Vianoce asi 2 týždne no a v robote to vyzerá ako pred nástupom na 2 týždňovú dovolenku. Všetci sú nervózni a potrebujú mať všetko poriešené.

Takže Vianoce určite budú. A podľa nervozity naokolo, budú zapár.

Hou hou hou! Ja to kašlem, asi si pôjdem zabehať.


reklama

reklama

dasa_, Ut, 18. 12. 2018 - 15:17

O krinkles, dobre že hovoríš. Chystám sa na ne. A našla som niečo podobne, len citronove, tak možno ešte to.

Dnes, len syn otvoril dvere zo školy, okamžite zahlásil: Mama, ty si upratovala!!!! No dobre, Savo.... Ale dnes som použila iba pol vrchnáčika.

V sobotu som upratovala v špajzi policu s fľašami a okrem iného som vyhrabala dve fľaše domácej griotky - vobec nič sa jej nestalo, hoci je tam už aspoň dva roky

lienka, St, 19. 12. 2018 - 07:43

Gruiotka..to si dostala ako bonus za upratovanie

....na zdravie Áno

balalajka, St, 19. 12. 2018 - 07:57
Ja som objavila recept na pomarancovo kokosove. Kokos nejak dosiel. Tak som kombinovala a variovala a permutovala a boli z toho kolaciky vykrajovane s pomarancovou prichutou. V ramci hesla " kazdy ma mat na Vianoce vlastny druh kolacov" tieto som pisudila Zet. :D
Kamila, Ut, 18. 12. 2018 - 15:55

Ozaj Vianoce budú? Ja som dnes chytila hysterický záchvat v nemocnici, pri prevaze synatora, co ho vcera prepustili z nemocnice, po piatkovej operaciie. Na 5 minutový prevaz cakal 3 hodiny a cakal by aj dalsiu, len ta moja panika ... Nevedela som, či mám kontrolovať aby som sa tam nerozrevala ako malé decko, alebo nezačala jačať na celú čakáreň. Len som synovi nechcela hanbu robit, má svojich starostí dosť. Ale fakt, že sa nepoznávam ...

Inak GDPR v praxi u lekára je zážitok. kebyže začnú  kričať ako v tom vtipe  pri volaní k lekrárovi "Ten pán so syfilisom" ta by to možno bolo lepšie, ako pri čísle 18, počúvate pri voláni k lekárovi č. 9., 17, 2, 24. ... a namiesto bežného chirurgického prevazu, ktore sa robia rano, skončíte v poradni, kde sa riešia ťažšie  stavy, ta jasné, že ste na konci v poradí ... Zoznam bol ozaj lepší.

Doma mám ďalšieho maroda, dieťa hladovku rdží, bo mama je mimo a všade bordel. Ale stromček svieti, do centra mam dvoje kolacky ... pre nas synator zahlasil, ze mam kupit marlenku ...Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe ta tak, s nami dievčatami. Idems i pustiť niečo vianočné. Bo včera mi pri tlačení cesat do formičiek na ružky pustili folm Warcraft, ta bodaj by som dnes nebola za vrcholovú hysterku. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

lienka, St, 19. 12. 2018 - 07:44

..to chce kľud a nohy v teple...

drž sa ObjímamObjímam

balalajka, St, 19. 12. 2018 - 08:01
Veru veru ... drzim palce aj ja
adris, St, 19. 12. 2018 - 08:24

No nepríjemností aj za troch. Čím to, že väčšinou keď to najmenej potrebujeme, tak sa problémy kopia? Drž sa. Objímam

Kamila, St, 19. 12. 2018 - 15:18

Ďakujem dievčatá, dnes som si naordinovala konečne jogu a kino s drahým. Bo mi doslo, ze je zo mna dost zufaly, ta ked sa dam ja dokopy bude to 2v1 ci 6v1 ..., ked budeme pocas sviatkov vsetci. Z ustvanej mamy nebude ziaden uzitok.

adris, St, 19. 12. 2018 - 08:20

S tým pečením to u nás včera nedopadlo práve podľa mojich predstáv. Robila som také ovsené sušienky a tiež bol prvý plech ako láva. I pobrala som sa ja recepis skontrolovať, že ako to, robím ich už po x-tý krát a vždy boli dobré. Ovsené vločky v poriadku, orechy v poriadku, múka... ja hlava deravá však som múku vynechala. Aj sa mi zdali voľajaké riedke, ale nevedela som kam skôr, tak som iba automaticky vločiek prisypala. Do várky na druhom plechu som múku len tak od oka fúkla a tak sú všelijaké, len ako majú byť nie. Synátor konštatoval, že nech nestresujem aj tak ich do Štedrého dňa zjedia. Úsmev. A vidiac moje zúfalstvo, tak aj riady po mne popratal, aj na povalu odniesol, čo bolo treba a aj nášho havina obriadil. Zlaté dieťa. Celkom mi to zlepšilo náladu. Takže nepodliehať panike ono sa to nejako udeje.

dasa_, St, 19. 12. 2018 - 08:59

Ešte že tie deti máme ÚsmevÚsmev U nás letí heslo: Mama nerieš

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama