reklama

Ako vznikne nový recept

Pridal/a púpavienka dňa 19. 12. 2018 - 18:05

reklama

Ja som konečne objavila Ameriku a prišla na to čo môžem upiecť a aj zjesť. Tiež som konečne našla tu formičku do mlynčeka a tak skoro všetko je strojčekové lebo toto je moje detstvo. Robím veľké esička z hviezdičky, či podkovičky zo širokej ozdoby na štangličky či kvietkové venčeky.

Ono totiž to sme si vymysleli ako deti, mama tvrdila že to sa zle z toho robí a ona chcela hlavne iba rožteky a štangličky. je pravda srdiečko a hviezdička sa trhajú, ale pre deti dobrodružstvo.

Mala som pocit že som tam so svojimi súrodencami, každý sme si museli vydobiť pozíciu toho čo robí tvary už na plechu.

No a ja v tej euforií som išla vysypať zo sáčku škoricu do nádoby no chyba lávky, lebo to nebola škorica ale zázvor. Nakoniec som ich spolu premiešala a rozhodla sa vyrobiť úplne nový recept a je úžasný ale musím odfotiť a potom pridám. Tento rok pečiem každý deň po troche, lebo chrbtica viac nedovolí, ale všetky moje vymyslené recepty dopadli na jednotku, len niektoré neviem urobiť znova lebo neviem čo som tam dala.

Tento rok som si v Lídli kúpila také vianočné vône do pečiva a tak mletý aníz, mleté klinčeky, super vanilka a zázvor som skúšala v mojich pokusoch.

Tie posledné som urobila s masťou a teda spoločná chuť škorice a zázvoru  s carobom je božská, masť prepožičala jemnosť a sú chrumkavo mäkkučké ihned. Idem upiecť aj s maslom.

To že neklamem, len neporiadok na stole si nevšímajte lebo moja chrbtica povedala dosť.

Tiež sa mi páči chuť kokosu, vanilky a anízu, samozrejme že znovu v strojčekových venčekoch.

Ostatné ešte nie je upečené a niečo som už stihla zjesť.

Zázvorníky som robila pred týždňom a podarilo sa mi ich pripaliť takže som ani nedávala, ale vraj boli chutné ale mne salajka nerobí dobre a tak som teraz zamiesila zázvorniky také obyčajné a tak uvidím čo z toho bude.

Takže trochu radosti v mojom veľmi ťažkom poslednom mesiaci roka, stále chodím po lekároch aj dnes som absolvovala dvoch. No tiež som sa rozhodla riešiť svoju zložitú vykurovaciu schopnosť domu a tak som si namontovala infračervené panely, na skúšku zatiaľ iba v jednej izbe.

No tiež musím zabezpečiť dom ale aj zvierata na január a teda na 28 dní lebo 4.1. idem do kúpeľov. Preto aj viac pečiem aby som si mohla zobrať aj niečo také zo sebou.

No už v sobotu som si urobila stromček, ale veci sú stále ešte nespratané zo sťahovania nábytku kvôli panelom. No utešujem sa že to až tak super nevadí, tak ako moje okno umyté iba zvnútra, lebo tento rok mám stromček v okne tak ako sme to doma vždy robili a večer chodím vysypať smeti aby som sa pokochala aký je pekný, vtedy nevidím ostatné nedostatky domu.

No a ešte niečo? - panbožko sa musí riadne na mne smiať ked mi toto pripravil: - mám celkom fajn účes a kaderníčka povedala že tak krásne šedivejúce vlasy nemá nikto okrem mňa, vraj na ľavej strane teda na cestičke veľmi šedivý úplne striebro, potom len sem tam a vzadu čierne, no ale odpadli mi moje predražené zuby - oni sa nedajú nasadiť lebo sú odlomené a nie je ich na čo momentálne zachytiť. Idú sviatky a už nikto nerobí a ja beriem lieky na riedenie krvi a tak musím najskôr vysadiť a až v januári môžu začať či už trhať alebo niečo iné, ale to zas nemôžem lebo idem na X-ku do Bojníc do kúpeľov .

Takže idem byť prekrásna a viete prečo sa ten hore smeje na tom čo mi vyviedol, - nikdy som nevedela pochopiť ako niekto chodí zo zhnitými zubami či bez nich - tak už si to viem predstaviť.

Preto sa radšej  upnem na tie koláčiky, lebo to je teraz najsladšie a najlepšie pohladenie pre mňa.


reklama

reklama

dan-cula, St, 19. 12. 2018 - 18:41

po dlhej dobe ide z tvojho príspevku také nedefinovatelné pozitívum...napriek všetkému čo ťa kvári na tele aj na duši.robí to predvianočná atmosféra čo máme každá v sebe alebo už kúpelná horúčka?ale to nie je podstatné..KvietokKvietokKvietok

púpavienka, St, 19. 12. 2018 - 19:05

Dobre si to odhadla, nerozumiem sama sebe ale v tej mizerií čo sa mi deje som vlastne šťastná a veľmi pokojná. Je to opak toho čo sa deje, dnes som v lekárni zaplatila viac ako 30 eur a tak som si povedala - no a čo, mám to ako Ježiška už nič iné si kúpiť nemusím. Som nesmierne boľavá a pritom vyrehotaná, aj ked v spoločnosti iných sa smiať nemôžem.

balalajka, Št, 20. 12. 2018 - 05:54
Gitka, krasne sa to citalo. Cakam recepty, lebo vcera dom urobila zaver, ze vsetko sa do Vianoc pojest a napiect nemusi, ze aj potom mozem. Tak som zvedava. A som stastna, ze si nasla kombinacie, ktore mozes a aj ti chutia. Mast mam, a koreniny original dnes dokupim. Tak krasny advent aj so spomienkami.
púpavienka, Št, 20. 12. 2018 - 06:42

Lenka dakujem a veru zabudnutá krabica so suchými vo februári nájdena je to naj a nevyrovná sa jej nič.

lienka, Št, 20. 12. 2018 - 07:54

rada číam, že si si našla čo môžeš jest

pokojné krásne sviatky želám

púpavienka, Št, 20. 12. 2018 - 09:42

Ďakujem, veru pre nás je to sviatok nájsť vhodnú potravinu a hlavne z nej aj niečo urobiť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama