reklama

Jedna noc do Vianoc

Pridal/a balalajka dňa 23. 12. 2018 - 04:27

reklama

Dalo by sa polemizovať, či to nie sú ešte dve noci, lebo však čože je to za deň pred brieždením, ale pre mňa už je to len jedna noc. Vstávam takto už asi 3/4 roku. Sviatok, piatok ... zobudím sa pred svitaním a idem. Najnovšie teraz, tesne pred sviatkami je to výhoda. Môžem postíhať porobiť všeličo možné, kým rodina ešte spí. Akurát najnovšia novinka - vysadila som kofein, teda prišlo na rad moje bezkávové obdobie, tak uvidím, ako mi to nabúra harmonogram.

Čo nového v Trenčíne?

Nooo, bola som v meste na trhy. Priznám sa, že nejak ma to tam ako každoročne neoslovilo. Dala som punč, spravila selfí so spoločnosťou, dopila bezalkoholický punč, ochutnala bazové varené víno (ako nič moc, respektíve nie moja šálka kávy, teda momentálne už čaju) a radšej som mastila domov. Ale ľudia vyzerali spokojní.

Ešte uvažujem, žeby sme tomu so starším dali dnes ešte jednu šancu a skúsim iný stánok, možno tam bude lepší punč, ale tuším prší. Aj to - docela som sa tešila na to, ako na kometu budem pozerať v noci, lenže také počasie, že ani spln nebolo vidieť, nieto nejakú vianočnú kométu. Tak mi neostáva nič iné, ako dosúšať prádlo dnuka na radiátore a žeraviť sušičku.

Povedala som si, že už stačilo toho vianočného nervačenia a prepínam do módu ako nejak bolo, nejak bude a už ani koláčiky, čo som chcela nepečiem. Moja mamina ma včera vybavila asi 5kg koláčkov čo ona popiekla. Že na koštovku. Janko Koleník sa vraj vyjadril pre najväčší klebetník na Slovensku v tlačenej forme, že zje len jeden koláčik za deň počas sviatkov. Čul som si nie istá, či tam bolo napísané za deň, či cez deň. Teda lebo to by sa dalo aj u mňa povedať, lenže večer pri telke som odjedla z tej misy od mamy hodný kus. A to len vlastne preto, lebo ešte stále som nevidela Lásku nebeskú a mne teda stále k tej previanočnej pravej atmosfére niečo chýba. Jasné, už boli aj slzy u mňa, aj smiech, aj som si pozrela včera neplánovane Fakjú pán profesor, už som aj trsala ráno pri "ol aj vant from krismas iz juuuuuu uuuuu uuuuuuu u bejbe!" ale furt mi chýba Billy Mack a Hugh Grant a Ema Thompsom a tak. Však viete. Nuž ale toto bude na programe dnes v noci a to je presne ten filmíček, ktorý pozerám, keď sa hrabem posledným baliacim papierom a dobalujem darčeky.

Toho roku výýýnimočne ani nenervačím ohľade nich. Akosi som si nie istá, či je to OK, lebo však ja mám podarúnky nakúpené a ešte ani posledný celý deň neskončil. A docela som s nimi spokojná. Ktohovie, či aj v utorok ráno budem spokojná, ale snáď hej.

Upratané nemám ani zďaleka tak, ako som chcela, ale fejs búk ma ukľudnil, že nechodí kontrola z hygieny ale Ježiško, čo sa narodil v maštali, takže mám byť v kľude. A keď tak čítam, ako u Dašky netečie voda, ako Iwa rieši teploty ... nejak bolo, nejak bude.

Dnes už nie, dnes si uvarím ďalší čaj, pustím Bayern 1, lebo to je presne to pravé rádio, ktoré potrebujem. Rozumiem 100% len dopravné správy a keď si predstavím, ako včera o 4.00 ráno hlásili 21 km kolónu pred neviem akým mestom, hneď som rada, že sedím doma.

Dnes uvarím zemiaky na šalát a kapustnicu. Dobalím darčeky a už tie Vianoce nechám nech sa rozplynú v šťastí a pohode. Nejak sa nastavím na mód detstva, kedy išlo všetko nejak samo a v kľude.

Tak všetkým šťastné a veselé.

A hlavne v zdraví.

A ak to tak toho roku nevydá ... nuž ... o rok snáď bude príležitosť zas na reparát Mrkám.

Krásne ráno štvrtej adventnej nedele praje balalajka Bozkávam

PS  stromek je už znesený z povaly, ale má do Štedrého dňa zákaz vstupu do obývačky. Tak poslušne čaká.


reklama

reklama

dasa_, Ne, 23. 12. 2018 - 08:05

Boli sme včera v obchode. Však čo robiť, keď vody nieto a doma nemáme čajové sviečky, ba ani žiadne iné. Teda, keď nepočítam tie hrobové. A už ma to zas skúšalo PohodaPohoda. Taký ten červíček v hlave: dosť som toho kúpila? Vybrala som vhodné darčeky? A nevybrala som toho v duchu minimalizmu príliš málo? A čo keď príde návšteva a ja nebudem mať to či tamto???

Zatiaľ som to úspešne potlačila. Upiekla som iba dvojaké keksíky, urobila nepečenú ponášku na šuhajdy. A ešte dám možno dnes jeden, taký ten tanierikový. Sviatočné menu varím až zajtra. Verím, že dnes stihneme vyzdobiť stromček a letný venček na dverách zmením na nejaký vianočnejší. Možno anjela.

No a konečne idem zapošiť konce na čapici a šále... Furt sa mi nechce.

crystall, Ne, 23. 12. 2018 - 13:51

hej, jeden koláč denne, tiež som čítala. Mne dosť pomohlo, že som na včera robila čokoládovú tortu. Podarila sa, čo sa mne nestáva. Takže ešte Štedrý deň nie je a už mám sladkého dosť. Aká paráda.

Vianocujem už od včera večera vlastne. Všade tma, len svetielka svietia, moja lampa na čítanie a asi 15 knih pri gauči. Do toho došla prostredná, že karty maminka, nezahráš si so mnou. Nechcelo sa mi, ale ako na potvoru mi šli karty dobre, prehrala za sebou 8x, tak ju to prestalo baviť a ja som začala ďalšiu knihu.

Teraz neviem, čo s časom. Všetko je. Je to fajn pocit.

 

Kamila, Ne, 23. 12. 2018 - 15:34

Aj ja si plánujem lásku nebeskú, k robeni šuhájd o polnoci, ešte som nezačala s dnešným pečení, tuším ešte potrebujem šlofíka. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Ale zvládla so naákupy s idťeťom, čo dorazilo z Holandska, bo topánky pod stromček treba skúšať. Naše Vianoce, sú búdú šialene, lebo veľké kone objavili klavír,  a keď s Tinkou na ňom traja hrajú. pomóc. Na zajtar s au nás plánuje vianočný kocert, s vlastnoručne vyrobenými nástrojmi. najstarší syn je metalista, takže to bude zaručené pokojné a sviatočné, Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe ale apsoň som ich vyhostila z doshau kuchyne. Hambím sa

Kamila, Po, 24. 12. 2018 - 02:32

Šuhajdy som síce stihla do pol noci, ale Lásku nebeskús me si dali nahrať, tú až do pol tretej rána. ;)

Prajem vám krásne Vianoce. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama