reklama

Aký bol rok 2018?

Kamila , 28. 12. 2018 - 20:31

reklama

Pri vianočnom stole sme prekvapivo a celkom dôkladne rozoberali vlastnosti betónu, (staršia dcéra robí datovú analýzu pre jedného z najväčších výrobcov cementu a betónu). Keď sme už zistili o betóne všetko, čo sme potrebovali Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, mladší synátor, nadhodil otázku, "Aký bol váš uplynulý rok?"

Pre tri staršie "deti" to bol rok výrazných zmien, študijných, dcéra skončila výšku, hľadala si prácu, mladší syn skončil strednú, začal výšku v háji zelenom,  pracovných, starší synátor v podstate menil prácu začiatkom roka a mení aj teraz, pomedzi to krátka škola, mali sme 3x sťahovanie národov v štýle "go west", pokračovali dozvuky riešení zdravotných problémov. ..

A keď otázka smerovala na mňa, ta sa len zasmiali, že rok 2018 začal operáciou staršej dcéry, skončil synovou ... Hambím sa, ale asi to bolo menej dramatické ako záver roka 2017. V každom prípade  bol pre mňa rokom výrazných zmien, pre mamu to asi iinak nejde, aj keď tuším, u mňa ostalo všetko po starom. "Jedináčika" máme doma už tretí rok, zvykli sme si všetci, puberta sa hlási stále viac a viac o slovo a ja zisťujem, že na také som už stará. Hambím sa A už som konečne spokojná s obývačkou, a malou perestrojkou v nej, vymaľovala som ... A odhodlala som sa zapúšťať sivé vlasy, uvidíme čo to bude až to bude, lebo ten prechod vyzerá byť celkom dobrodružný. A inak sa mám dobre, tak mi treba. 

Tuším si dám aj záväzok na rok nasledujúci, že skúsim trochu hlavu vyskladať, len si chvíľu,a si pol roka, počkám na voľné termíny. A hlavne, čas na relax si musim nájsť sama

Dievčatá, aký bol váš rok 2018? Bol niečim výnimočný? 

Foto: Pixabay.com


reklama


reklama

apple, Ut, 01. 01. 2019 - 18:15

Kamilka, ja si úúúúplne z celého srdca prajem, aby rok 2019 priniesol hlavne zdravie pre všetkých, bo v tomto roku, to bol u nás jediný nedostatok Srdce

Kamila, Po, 31. 12. 2018 - 11:54
Dakujem, Aj vam prajem stastny novy rok a hlavne vela zdravia celej rodinke.
apple, Ut, 01. 01. 2019 - 18:16

z celého Srdce ďakujem

vierča, So, 29. 12. 2018 - 11:50

Nam sa narodilo prve vnucatko-vnucik.

Kamila, Po, 31. 12. 2018 - 11:55
Blahozelam k vnucikovi. ;)
Amalka, So, 29. 12. 2018 - 12:12

ta šaľeny Veľký úsmev. Bol to prvý rok v mojom živote s PARTNEROM Chichocem sa. Takto na staré kolená som počas celého roka mala nadostač objatí, pomocnej ruky, smiechu a smiechu a smiechu a milovaného dobrodružstva. Nachodila som najviac kilometrov po horách, zažila som vysnívané túlanie nočnou horou, sledovanie zveri, kopu nových záležitostí, o ktorých viem, že moje srdce miluje, ale na ktoré som sama nikdy nemala odvahu. Pracovne to bol rok nabitý akciami, cestovaním, upevňovaním starej spolupráce a nadväzovaním novej. Zrazu nebol čas sedieť pred PC a to ani keď bolo treba. Ešte tu mám nedotiahnuté nafotené veci z leta ku ktorým sa neviem dostať. Ale inak paráda SrdceSrdceSrdce Čo sa ratolestí týka, prežila som aj slzavé údolie keď sa najstarší odsťahoval k otcovi, aby mu pomáhal (tiger má za sebou vážnu operáciu), ale vrátil sa späť. Daniel začal študovať v LM. A po troche si zvykám, že mi deti vylietajú z hniezda. Ranné vstávania o 4tej ráno zvláda geniálne. Vyrástli z nich celkom životaschopné jedince. Áno

Kamila, Po, 31. 12. 2018 - 11:57
To zne nadherne, najvyssi cas dopriat si radosti..., prajem este vela takych krasnych rokov, a toho pracovneho pretlaku, tak akurat. ;)
Amalka, St, 02. 01. 2019 - 15:08

Kamka ďakujem, aj Tebe tak! Roboty akurát, aby sa naše hlavy nenudili Chichocem sa

lienka, Ne, 30. 12. 2018 - 21:03

aj sa trochu bojim napisat, ze celkom to slo boli lepsie aj horsie dni

...stale ma bavi snivat ☺️

dakujem za moju rodinku

prajem vesely silvester a nech sa nam dari v zdravi v roku 2019

 

Kamila, Po, 31. 12. 2018 - 12:00
Aj vam prajem vesely Silvester a stastny novy rok, aby bolo co najviac tych dobrych dni a aj zopar snov sa ti splnilo. ;)
alioska, Po, 31. 12. 2018 - 18:58

Jooooooj Kamilko...tento rok?....úúúplne iný,plný zmien,plný nových zážitkov,plný..no plný...ako inak..Chichocem saVáľam sa od smiechu po podlahe Ked v marci dcera zahlásila,že hladá podnájom s mužom a so psom,bolo mi jasné,že nakoniec skončí u mna v byte..a tak do dvoch týždnov sa stahovali ku mne,ja vzala babi pod pazuchu,objednala sanitku a stahovali sme sa k bratovi na dedinu..tri dni pred Velkou nocou...Jedna krabica oblečenia,dve krabice pre babi a desat škatul pomocok na pečenie...čo ti budem hovorit..Nasáčkovala som sa im do kuchyne a teraz ma nevedia odtial dostat...Syn si nasiel konečne druhú robotu v BA ...aby vyžil a maminka neplatila podnájomChichocem sa..Učili sme sa so švagrinkou spolunažívat a myslím si,že sme to bravúrne zvládli...volá ma "manželka"..Váľam sa od smiechu po podlahe Znova som musela začat kerovat,bo nebolo inej možnosti ako si chodit do dediny nakupit muku,cukor a vajcia..hahaaaaa..ta mi brat obstaral Pežota Veľký úsmev Celé letné prázdniny som strážila babku a dvoch synovcov 17 a 9 ročných...paráda...Dcerenka s mužom postavili dom pod strechu od augusta a tak buduci rok sa budu stahovat do nového. Dúfam.../A ani som sa nenazdala je tu zima,Silvester a aby som neporušila tradíciu,dneska znova skončím v posteli a prespím aj petardy pod oknom..Takže veliké zmeny..BozkávamMrkámObjímam Želám šťasný,krásny Nový rok. 

Kamila, Ut, 01. 01. 2019 - 17:37
Veru rok plny zmien, vyzerá to, ze pozitivnych. Blakozelam k soferovaniu aj k dvom mladencom, aj synovej praci, to zamenil ci pridal dalsiu? Ocuvaj, ako zvladnes raz navrat do bytu, sa tesis, ci obavas, ci volajako bude ako vzdy? Prajem vsetko najlepsie v novom roku, hlavne zdravia tebe aj celej rodinke.
balalajka, Ut, 01. 01. 2019 - 06:11
Tak uz mozem uzavriet, lebo dokonane. Viem, co vsetko som nestihla. Chcela som docitat vsetky knihy, co mam na nocnom stoliku, chcela som sa naucit stojku na rukach, chcela som vratit mame pohare zo zavaranin a dzemov. Nastastie je rano a ja mozem pokracovat, hoci o polnoci ( ja verna tradicii ako Alioska hadzem bobka na polnoc a spim) som sa obudila na cosi cez 60kil ked na mna dopadlo a okolo svistali vybuchy a rachot. A to ma drcal nadseny syn, vsetko dobre do noveho roku prial a za oknom stovky evry luftom lietali. Ale rok to bol dobry si myslim. Priniesol mi supisne cislo domu, uzavrete uradne co sa donu tyka, priniesol Zet, zdolane niektore vyzvy, priniesol i vyzvy nove. Tak sa z neho tesim, ze bol taky dobry a snad v tej linii bude pokracovat i ten rok dalsi. Vsetko dobre na vychod.
alioska, Ut, 01. 01. 2019 - 11:55

SrdceSrdceObjímam..si nepospala kukám..ja som potiahla s dvomi cikaniami skoro 13 hodííín!!!!!!!!!..udre na lepčie časy....cítim v kolene.

balalajka, Ut, 01. 01. 2019 - 12:12
To vies .... o 4tej budik rok den za dnom urobi svoje. Ale este som to potom na dve hodinky zalomila, ked okrem mna len psica buntosila :D
Kamila, Ut, 01. 01. 2019 - 17:39
Dakujem, aj vam len to naj prajem, nech je nasledujuci rok, aspon tak dobry, ako ten predchadzajuci.
púpavienka, Ut, 01. 01. 2019 - 12:55

Je to divné, ja som začala rok  mozgovou príhodou ale napriek tomu to bol dobrý rok a koniec roka som vnútorne nesmierne šťastná a všetci to hovoria že nesmierne šťastie vyžarujem, čo sa mi vraj stalo.

Kamila, Ut, 01. 01. 2019 - 17:40
Ta tak, koniec dobry, vsetko, dobre... Prajem vela zdravia a pokoja v dusi.
púpavienka, Ut, 01. 01. 2019 - 18:42

Ďakujem aj tebe prajem a hlavne ten pokoj duše, lebo ten nabije všetko čo potrebujeme.

Evka1223, Ut, 01. 01. 2019 - 14:45

Rok 2018 bol pre mňa celkovo bohatým i boľavým rokom.....daroval mi veľa prežiť, precítiť, pochopiť, uvedomiť si, pustiť.... 

Plakala, smútila i smiala som sa..... precítila a prijala všetko, čo mi rok 2018 priniesol do cesty.

Daroval mi silu vlastných sĺz vyplaviť všetko zadržané napätie a bolesť,  ktoré mi roky bránili plakať.

Daroval mi konečne precítiť úľavu po dlhoročnom hojení zraneného srdca z rozpadnutého vzťahu.

Daroval mi uvedomiť si svoj vnútorný pokoj, ktorý sa mi usadil v duši po zahojení bolesti z odchodu blízkeho na druhú stranu.

Daroval mi možnosť prežiť dojatie s priateľkou, keď sa vyliečilo "TO" v jej  tele a operácia bola zrušená, lebo už nebolo čo operovať.

Daroval mi radosť zo splnenia dlhoročnej túžby,  

radosť z nečakaného pochopenia nepochopeného,

blaženú chuť odpustenia,

radosť z prísunu ľudí na mojej vlnovej dĺžke, ktorí cestujú celé kilometre kvôli mne, takému malému lístku vo vetre....vážim si to. Veľmi.

Teším sa, že môžem robiť to, čo milujem....čo ma napĺňa a vyrovnať sa s tým, čo ma až tak nenapĺňa, ale čo je treba urobiť. Som za to vďačná.

Prajem sebe i vám v Novom roku veľa dôvodov na radosť a vďačnosť. 
Dôvody si vytvárame sami.

PF 2019 SrdceObjímamKvietokSlnko

Kamila, Ut, 01. 01. 2019 - 17:48
Waw, tomu sa povie život a ked je prijaty s pokorou a laskou, potom je vsetko ako ma byt, alebo občas musí byť. Prajem Ti čo najviac dušehojivych okamikov.
Amalka, St, 02. 01. 2019 - 15:33

ObjímamObjímamObjímam joj moja, požehnane máš toho za sebou a krásne si to popísala Srdce držkaj sa aj ďalej takto pekne statočne

Evka1223, Št, 03. 01. 2019 - 15:41

Ďakujem dievčatá .... SrdceObjímamObjímamObjímamSrdce

de-ni, Ut, 01. 01. 2019 - 22:19
Moj rok 2018 mi presiel celkom hladko...jedno dieta odislo do svojho a druhe sa po piatich rokoch zasa vratilo...dalsie nastupilo na strednu a ja viem, ze teraz to rychlo utecie a mam dalsieho dospelaka, tak sa snazim si ho uzit, kym so mnou chce travit cas :-) Dedka som odprevadila na vecnost, chyba mi, bol tu skoro 97 rokov...Pribudol nam k dvom psom kocur, lebo najmladsia ho dostala od susedov ako darcek... Ich spoluzitie by bolo na dlhy blog...divocina. Myslim, ze mam za sebou celkom fajn rok...som rada, ze bol taky celkom pohodovy.
Kamila, St, 02. 01. 2019 - 14:58

Oj, nevrav, že sa vrátil synátor spoza mláky? Či? No daj zážitky psi a mačka. Chichocem sa

Dedkovi je už dobre, zhora na teba s láskou pozerá. Objímam

de-ni, St, 02. 01. 2019 - 17:22
Veru, veru spoza mlaky...ale oznamil, ze o tyzden odchadza smer Nemecko...
Kamila, St, 02. 01. 2019 - 17:32

však aby sa ti nezunoval Hambím sa

lastovička, St, 02. 01. 2019 - 13:16

myslím, že bol celkom fajn a pestro v niektorých oblastiach. Niektoré veci už beriem s ,,rezervou,, Niektoré cesty sa spojili, niektoré rozišli. Bolo veselo aj smutno. Prišli nové veci, nové situácie, niektoré pokračujú aj v tomto roku, tak uvidím ako to bude pokračovať. V podstate nebol zlý.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama