reklama

Chcem začať vo veľkom

lastovička , 02. 01. 2019 - 09:56

reklama

Už asi tretí rok si nedávam žiadne novoročné predsavzatia, pretože ich nedodržím. Hlavne to, že budem chudnúť a nejesť sladké. Ešte to ani nedopoviem a už mám v ústach čokoládu. A tak som si povedala, že si dám niečo ako želanie pre seba, nie záväzok, predsavzatie ale že niečo pre seba tento rok urobím a aj tie ďalšie roky. Niečo, čo mi robí radosť, čo ma napĺňa.

Spravím si niečo ako to do list, čo teraz strašne letí.

A tak som sa rozhodla, že tento rok začnem:

- viac cestovať, spoznávať nových ľudí, mestá, jedlá, proste všetko, s čím som sa doteraz nestretla, čo ma zaujme

- budem sa viac rozmaznávať a starať o seba - masáže, kozmetička, domáci welness - masky, relax, sledovanie filmov zo zoznamov, ktoré som našla na nete a nevidela - akože najlepšie romantické filmy, dobré komédie, dobré vianočné filmy.

- skúšať nové jedlá, reštiky, rôzne podujatia

- kúpim si niečo pekné netradičné na seba, čo sa mi páči ale nenabrala som na to odvahu (kašlať na ohováranie) vídem trebárs aj s turbanom na hlave, keď sa mi to bude páčiť, nech si druhí myslia, čo chcú

- koniec nízkej sebadôvere a mindrákom, lebo čo povedia ľudia, budem robiť veci spontánne,

- bavia ma cudzie jazyky, cvičenie, skúšanie nových vecí, tak hor sa do toho. Nič ma nezastaví. (len finančné možnosti, ale z času na čas sa dá všetko).

A možno sa mi  nakoniec aj podarí žiť zdravie, schudnem, opekniem , omladnem Chichocem sa

Tak hor sa na net, pozrieť, čo sa deje v okolí, na zľavové portály, čo je kde v akcii čo ma zaujme z každnej oblasti.

Tak sa teším na tento rok, čo všetko nové zažijem, skúsim, čo mi prinesie.

A čo vy? Dávate si nejaké predsavzatia, alebo máte nejaké očakávania od ďalšieho roka?

Ak máte nejaké dobré tipy , sem s nimi. Už sa teším.


reklama


reklama

Kamila, St, 02. 01. 2019 - 10:12

Tak teda ozaj na to ideš vo veľkom, nech sa zadarí, toho čo najviac. ;)

U mňa to je v podobnom duchu, len tak zjednodušene a poskromne, naučiť sa viac relaxovať, minimalne po večeroch nepracovať. Je to tým, že dni mám stále rozhádzané, ale bez oddychu nebudem nijak efektívna, čas po večeroch tomu nepomôže.

lastovička, St, 02. 01. 2019 - 10:28

no moja prvá ,,akcia,, tento rok ktorú už odkladám roky, je zubár, idem si dať vyrovnať 1 zub. Strojček je drahý tak navrhol oveľa lacnejšie riešenie a potom uvidím čo ďalej. Tak sa teším.

dasa_, St, 02. 01. 2019 - 10:53

ja si tak priebežne dávam nejaké výzvy. A potom sa snažím sem tam aj niečo dodržať. Veľa uvažujem o pôstnych piatkoch. Ono to vobec nemusí byť o mäse. Môže to byť napríklad o sladkostiach. Alebo o čítaní bulváru....

 

No teraz práve pred chvíľou som vykladala manželovi, ako som sa prekonala hneď na začiatku roka. Bola som v meste a išla som okolo galantérky. A ten malý pokušiteľ vo mne mi stále šepkal - "... choď a pozri sa, či nemajú správnu ružovú na nákrčník, vieš ku tej taške. To by sa ti hodilo, aj čapica by bodla. A veď aj ružové papučky si chcela skúšať, však len tak jedným očkom mrkneš. Možno ani nekúpiš, nebude ten správny odtieň. Fakt, len nazrieš..." Ale nie, bola som tvrdá na seba. Vystúpilo na povrch to pevné jadro a povedalo - najskôr dokončím ten modrý nákrčník. A vydá aj na čapicu. Potom porozmýšľam, či fakt potrebujem aj ružovú.... :)

Mám niekoľko cieľov pred sebou. Jeden je Nabucco, videla som ho už tuším 3x, naposledy pred necelým rokom. Ale furt sa tam strácam, nerozumiem deju. Tak skúsim tento rok doštudovať, od základov, od biblického príbehu, cez obsah. A dúfam, že niekedy na jeseň nájdem aj vhodné predstavenie.

M.á.r.i.a, St, 02. 01. 2019 - 11:52

Krásna výzva, Nabucco sa dá pozriem aj 100x a vždy si v ňom nájdeš niečo úžasné  Cez vianoce som na Nabucco náhodou natrafila na ČT D/Art .Bolo to predstavenie z Metropolitan opery z roku 2016 v hlavných úlohách Plácido Domingo a Liudmyla Monastyrska a hlavne boli veľké české titulky....fantastický zážitok, keby nebolo neskoro v noci, mám to na "plné pecky". Viem, že v ND v BA ide Nabucco od februára, alebo skús hľadať prenosy v kinách, tam dávajú tituly a si úplne v deji. 

Asi to najkrajšie z opery ... Mlčím a ja viem pri nej aj Plačem

https://www.youtube.com/watch?v=GS6L_9xUT5E&list=PLJ253iXDSHvfCRSPh1epgL4qCyQwv2JFQ

dasa_, St, 02. 01. 2019 - 12:10

Na čt art som to zachytila, poškala som si na zbor a odišla do postele :)

Na jar som toto predstavenie videla v Milane. Teda nei v La Scale, na inom mieste. A celkom ma to pobavilo. U nás platí prísny zákaz používania mobilov počas predstavení. Tam v momente, keď začal Zbor židov, tak všetci natáčali :) Veď je to ich v podstate národná "Va, pensiero, sull'ali dorate". Aj keď som sa dozvedela je inšpirovaná žalmom 137 (sk wikipédia tuším chybne uvádza žalm 136)

No a druhé prekvapenie - doma keď ideš na operu, tak ti bežia zvyčajne  titulky, čiastočne si v obraze. Ale v Taliansku, talianske predstavenie. A len čo doznelo, tak konštatovanie, že to je úplne jedno, či sú taliani, či slováci, slovám aj tak poriadne nerozumejú:) Ostáva iba abstraktná krása hudby a spevu.

SND, konkrétne opera a balet zvykne zverejňovať svoj program na celú sezónu niekedy cez prázdniny. Vtedy sa dá super vybrať, čo chceš vidieť. A kedy.

M.á.r.i.a, St, 02. 01. 2019 - 12:22

Každá opera je spievaná v pôvodnom jazyku ae aj Predanú nevestu je v spuevaní ťažko rozumieť... Úsmev Ono každá opera sa dá aj bez poznania deja ale ak poznáš libreto je to plus a preto milujem Verdiho opery lebo prevažne som čítala romány alebo libretá na základe, ktorých to komponoval... a jeho hudba je ľúbezná, Nabucco a Aidu som videla prvý krát pred viac ako štyridsiatii rokmi.

 

Program SND poznám, už je dávno zverejnený.

dasa_, St, 02. 01. 2019 - 12:30

To Nabucco som plus mínus tiež videla prvý krát pred 40 rokmi. Možno to je 38. Išli sme zo školy na predstavenie vlakom. Dodnes ľutujem, že som toho nášho starého dejepisára, čo nám objasňoval o čom to je, nepočúvala. Toto je presne ten okamžik, keď by som sa rada pozrela do svojej vlastnej histórie znova.

lastovička, St, 02. 01. 2019 - 12:28

ja veľmi na operu nie som. Mám obľúbené piesne-opery, ktoré mi sadnú podľa hudby. Ja pri opere vnímam iba hudbu. Doteraz mi nikdy nenapadlo zistiť o čom to vlastne je, keď sa mi niečo páči. Ďalšia vec, ktorú môžem zmeniť.

Aspoň budem mať väčší prehľad a budem si pripadať inteligentnejšia. Chichocem sa

M.á.r.i.a, St, 02. 01. 2019 - 13:50

Tlieskam , máš pravdu nie každý príde na chuť opere, skôr sú známe z nich tie najlepšie árie. Ver, že si nič nezmeškala aj k láske opere sa musí niekedy dozrieť...never, s iteligenciou to nemá nič spoločné, budeš mať ale väčší všeobecný prehľad a hlavne dobrý pocit Úsmev

púpavienka, St, 02. 01. 2019 - 11:01

Pekné, prajem ti aby ti to aj vydržalo. U mňa to vždy bola protimotivácia už z princípu a preto si nikdy žiadne predsavzatia nedávam. Beriem čo príde a teraz začínam pobytom v kúpeľoch, v piatok odchádzam a uvidíme čo rok dá.

lastovička, St, 02. 01. 2019 - 11:13

ďakujem, toto ani nie sú také predsavziatia, skôr spĺňanie si sna a robenie vecí, ktoré ma bavia, robia mi radosť. 20 rokov skáčem okolo rodiny, záhrady, čo sa patrí a čo nie. Moje záujmy išli bokom, tak som si povedala, že to teraz rozbehnem vo veľkom.

A už som našla aj zľavu na masáž, tak čakám, kedy príde kupón a idem budúci týždeň.

Ale z takých väčších, chcem párkrát navštíviť Viedeň - ZOO, múzeá, pamiatky. Schonbrunn.

Rada by som išla v priebehu roka na víkendový welness pobyt, už sme ale 2 roky nikde neboli, a na nejakú spoznávačku, dámsku jazdu - Paríž alebo čo bude v ponuke.

Na potulky prírodou, bicyklovanie. Tak obnovujem aj staré kamarátska a kontakty. Povedala som si, že sa budem aj častejšie stretávať s rodinou, známymi a chodiť na rôzne akcie.

Ale prvé čo spravím, začnem trošku šetriť. Aj na strave, to si zase vynahradím v rôznych ,,špecializovaných,, reštikách alebo na dovolenkách a ochutnám niečo z miestnej kuchyne.

Len neviem, či mi práca a dve menšie brigády, budú stačiť. Úsmev

A prajem Ti pekný pobyt v kúpeľoch, oddýchni si, uži si to tam. Slnko

dasa_, St, 02. 01. 2019 - 11:13

V dobrom ti tie kupele závidím. Ja som bola raz a dosť mi to pomohlo. Dodnes snívam o bylinkových uhličitých kúpeľoch. Aj keď teda, teplé kúpele sú pre mňa trochu problém, tak ten pocit až takého prázdna, keď je len voda a ja je úžasný

 

púpavienka, St, 02. 01. 2019 - 11:21

Ďakujem, ja som bola 4x a teda toto je piaty pobyt. Už to vyzeralo že to musím odmietnuť lebo imunologička nesúhlasila s kúpeľmi ale nakoniec mi volali z kúpeľov aby sme prebrali všetky potraviny a našli riešenie ako to ustať. Takže neviem, som šťastná a teším sa ale aj cítim obavu z nového kroku a hlavne z toho ako to prežijú moje zvery. No už neriešim nič, bude ako bude.

dasa_, St, 02. 01. 2019 - 11:31

Moja známa išla do kúpeľov po operácii - len čerstvo jej zistili Crohnovu chorobu. Teda naozaj prísna dieta, ktorú ona bez výhrady dodržiava. V kúpeľoch to skončilo tak, že prišla za ňou dietna sestra a kuchár s papierom a presne si spísali, čo môže a čo nie. A varili jej presne podľa toho. Napríklad polievky pre ňu cedili, aby tam nebola ani stopa kmínu, korenia či čohokoľvek. Mäso len také, čo mohla, prílohy vyberali. Takže to zvládla v pohode. Aj keď pôvodne dúfala, že tam sa naučí, ako variť.

 

apple, St, 02. 01. 2019 - 17:55

Nech ti vyjdu veľké plány...ja si každý rok dávam skoro tie isté...ale nedodržím všetky...no ako sa vraví pomaly ďalej zajdeš...takže pred dvomi rokmi som začala chodiť tancovať...minulý rok na angličtinu a do školy...no a tento rok som zrušila to večné predsavzatie, že schudnem a budem sa extra zdravo stravovať...tak si ráno zacvičím, dám si tú úžasnú čokoládu a je mi super, žiadne výčitky svedomia, bo dodržiavam predsavzatie...tak a utekám tancovať, nech sa vám darí dievčatá Srdce

Kamila, Pi, 04. 01. 2019 - 11:01

Očúvaj moja, ty z čoho chceš chudnúť? Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe A stále máš môj obdiv, ako to všetko stíhaš, však už len tanec, angličtina, škola znie úžasne, ale chce svoj čas, okrem toho čo stíhať tvoriť s deťmi aj bez niech, piecť, nerozumiem kedy a ako Úsmev

dasa_, Pi, 04. 01. 2019 - 14:39

Tak na to isté som sa chcela spýtať aj ja ÚsmevÚsmev

apple, Ne, 06. 01. 2019 - 12:52

Ako na postave je veľa tuku, ktorý by tam nemusel byť, ale konečne mám naspäť (po 4rokoch) prsia, takže fakt už žiadna diéta, len cvičenie Mrkám

A čo sa týka práce, to sa vám obom len zdá, to isté ja vidím u vás- veľa krásnych výrobkov a chutných receptov Srdce

Amalka, Po, 07. 01. 2019 - 07:34

takých nás je viac, čo by chceli tento patent aspoň poznať, nieto ešte vlastniť Váľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 06:34

Správne!

Niekde som čítala, že začínať sa má dezertom. Lebo nikdy nevieš, či ti nanň zostane čas, miesto a chuť. Takže aj toto - treba začať od seba.

Predsavzatia si nedávam nejak vedome. Skôr malé výzvy.

Stále trvám na tom, že sa naučím stojku a príťah na hrazde cez chrbát (rukami sa hore dostanem, ale to nie je to, ako to má vyzerať). Asi by som sa mala nejak časovo vylimitovať tuším ... možno by to išlo rýchlejšie.

Ja som zas čítala "to do" - teda čo urobiť zoznam iného človeka a ten ma inšpiroval, lebo ten človek je pre mňa veľká inšpirácia.

A ukážkovo z neho?

*viac pobytu vonku

*menej telefónu ... tak ja sa idem prejsť teda MrkámÚsmev

lastovička, Pi, 04. 01. 2019 - 09:05

mňa tiež inšpiroval ,,to do list,, niekoho iného, lebo boli na ňom veci, ktoré by som chcela stihnúť aj ja. Tak som si vymedzila veľké časové obdobie - tento rok. Samozrejme, niečo musí byť skôr, hlavne niektoré výlety, kým ešte nie sú horúčavy, tak snáď niečo víde. Rada by som sa aj brucha zbavila, len som sa ešte nedonútila robiť cviky na brucho, tie neznášam. Tak uvidím, ako sa vysporiadam s týmto. Ale to som nechala zatiaľ v zozname ,,raz..,,

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 09:19
:) ... cviky na brucho ... najvacsiu svalovicu na bruchu mavam z cvikov, ktore by som primarne za klasicke cviky na brucho nepovazovala Drzim palce.
lastovička, Pi, 04. 01. 2019 - 09:55

no veď práveže nenávidím cviky na brucho a tie ktoré nepovažuješ za klasické cviky na brucho sú ktoré? Možno by ma viac bavili. Ja napr. dosť chodím do kopca, aj vtedy cítim brucho. To ma baví.

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 11:22
A ktore su klasicke? :) Ak niekto povie, ze cvici brucho, tak vidim brusaky. A teda zvycajne to tak je. Ja mam rada plank - dosku, kde precvicujes cele telo. Inak, naposledy taky fest svalovicu som mala z mostiku s fit loptou.
lastovička, Pi, 04. 01. 2019 - 11:35

klasické myslím brušáky, plank, a také to zdvíhanie nôh v ľahu, bicyklovanie, nožnice, a pod. Túto partiu cvikov fakt nemám rada Smútok

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 11:59
Tak z toho jedine ten plank by som robila :D ... a zdvihanie noh do stojky na lopatkach. Ine ee.
Kamila, Pi, 04. 01. 2019 - 12:12

Skusala som plank, ale mna ti take bolesti pod kolenami chytali, nie pocas cvicenia, ale neskor ...

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 12:35
Pod kolenami z planku? Nestretla som sa s takym este. Pamatam, ze na prve razy som vydrzala tak 20 sekund tri kola za sebou.
Kamila, Pi, 04. 01. 2019 - 12:54

Mne to tak doslo spatne, lebo nikdy som ten problem nemala, ale to bude tym, ze ochabnute svalstvo nedrzi telo ako by malo ...

Kamila, Pi, 04. 01. 2019 - 11:15

Jaj bruško, kapitola sama o sebe, jedna vec sú svaly, ktoré chýbajú, no treba cvičiť, myslím, že sú aj fajn cviky na brucho, potom veľa tuku, ten brušný je najhorší , s ktorým pohne skôr výrazná úprava stravy, viac ako cvičenie a potom pevnosť kože ... Budem jačááááť Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Pi, 04. 01. 2019 - 11:26
Jednoznacne ta strava ako si napisala. Ono hodne aj voda spravi, ak upravis stravu a aspon mne to telo uz fajn potom rychlo spolupracuje. No a pevnost koze ako myslis pri tomto? Ono je pravda, ze ak das dolu tuk, ta elasticita casom nieco dokaze, tak ale zazraky asi jedine skalpel ...
Amalka, Po, 07. 01. 2019 - 07:51

uff, ja mám pred očami okamih, keď ma psychologička pravdivo obvinila, že som typický inovátor... neviem nikde vygoogliť jeho definíciu, ale nie je to nič pozitívne. Niečo v zmysle - milión nápadov a skoro nič nedotiahnuté do konca - takže pred podobnými návalmi mám po skúsenostiach so sebou samou veľký rešpekt a dávam si na ne pozor. Napriek tomu cítim, že ma čaká prelomový rok. Potrebujem zamakať, konečne cítim pevnú pôdu pod nohami. Kolieska do seba zapadli, ruku držím na kľučke dverí, už ich len otvoriť dokorán. Čo sa spoza nich vyvalí a či to ustojím... sa uvidí Úsmev. Usúdila som, že bez vedomostí to nejde. V januári začínam vzdelávaciu akadémiu projektu Úspech nám pristane. Síce sa venujem samovzdelávaniu, ale verím, že nejaké nové a použiteľné info sa ku mne dostanú. Tiež mám v pláne sa vrátiť ku copywritingu. A všetky moje aktivity nasmerovať k jedinému cieľu Chichocem sa.  

Kamila, Po, 07. 01. 2019 - 09:07

Držím palce, aby sa všetko zadarilo, tak ako má byť.Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama