reklama

Oblečenie na ples?

Wal PunkPrince… , 07. 01. 2019 - 18:53

reklama

Ahojte, ženičky :) možno moja otázka prekvapí viaceré z vás a budete môj problém považovať za hlúpy :/ ale aj tak sa vás musím spýtať... Túto sobotu ideme s mojím drahým priateľom na ples, ktorý usporadúva náš spoločný zamestnávateľ. Na pozvánke je pri kolónke oblečenie napísané (citujem) :,,slobodne, ako sa kto cíti''. Trochu ma to mätie, pretože v živote som na žiadnom plese nebola, popravde som šialene introvertná, prudko nespoločenská osoba. Vždy som mala pocit, že na plese sa vyžaduje určitý dress code, no priateľ ma ubezpečuje, že sa tým nemám trápiť a že si mám pokojne obliecť, čo len budem chcieť, konieckoncov aj on si chce obliecť slušné, čierne rifle a sako s košeľou. Faktom je, že momentálne máme väčšie a dôležitejšie výdavky ako míňať na šaty a topánky čo si oblečiem len kvôli jednému večeru. Kamarátka mi požičala jedny pekné šaty na ramienka, po kolená, čierne, no teraz netuším, či si k ním obuť lodičky alebo čižmy, keďže je všade plno snehu. Ešte nejaký kabát dokážem zo skrine vyhrabať a kavelu tiež mám, no s tými topánkami a oblečením mám dilemu :/ moja introvertná duša, ktorá neznáša módu a podobné ženské voloviny týmto zbytočne trpí

reklama


reklama

dasa_, Po, 07. 01. 2019 - 20:31

Myslím, že na tomto druhu plesov sa môžeš prezuť, teda pôjdeš v čižmách a v šatni dáš niečo vhodnejšie, v čom sa budeš lepšie cítiť vzhľadom na ramienkové šaty :)

balalajka, Ut, 08. 01. 2019 - 06:53

Presne ako píše Daška. Ak ťa nedovezie a neodvezie limuzína ku dverám, tak treba čižmičky a pekne črievičky do tašky na prezutie. Zvyčajne na takýchto podujatiach býva dosť horúco a sedieť v čižme v prekúrenej miestnosti je utrpenie. O tancovaní radšej ani nehovorím.

Plesy bývajú rôzne - od tých horných 10 tisíc po také "školské". Na takých školských sa stretnú rôzne outfity. Od večerných rób po kombinácia blúzka - sukňa či nohavice. Ja som mávala tiež vždy spoločenské večerné šaty, ale viem si predstaviť seba sa baviť kľudne aj v niečom šik nie príliš večernom. Napr. kamarátka chodievala v krátky koktejlkách. Nejaký strohý dress code sa neriešil.

Príjemnú zábavu prajem.

Dzeny, St, 09. 01. 2019 - 15:11

No, tak ja by som dress code "slobodne, ako sa kto cíti" nebrala ako plesové oblečenie. Ale na ples by som rozhodne nešla neplesovo oblečená. Buď je to ples, alebo to nie je ples.:)) Za toto by som sa tomu, kto skoncipoval takúto pozvánku, pekne poďakovala:))

Inak, asi by som sa normálne v robote opýtala, ako to myslia s tým oblečením a ako ide oblečený ten, kto to organizuje.

Ja na plesy nechodím, nemám to rada, ale keby som na nejaký musela ísť, tak dlhé elegantné šaty, spoločenské lodičky, listová kabelka. Nemusí to byť nič super exkluzívne a drahé, ale tieto podmienky by to spĺňať malo, a bolo by mi dosť jedno, čo je na pozvánke. 

majas, St, 09. 01. 2019 - 16:44

No podľa kolónky oblečenie budú vhodné aj tvoje požičané šatôčky ak sa v nich budeš dobre cítiť  Úsmev a ako píšu dievčatá čižmičky a niečo lodičkovské do taštičky a určite nebude problém sa prezuť. Prajem príjemnú zábavu. Inak je to riadne šalamúnsky napísané lebo ja by som potom prišla asi v teplákoch....Váľam sa od smiechu po podlahe

Wal PunkPrince…, St, 09. 01. 2019 - 20:07
Ďakujem za povzdbudenie, ženičky :D ste ma trošku upokojili. Tiež na podobné akcie nechodím, lebo to nemám rada :D radšej kniha v ruke a teplá deka. Priateľ je už zo mňa vynervovaný a povedal presne to čo majas, že mám ísť v teplákoch a vyťahanom tričku :D a máte pravdu, že by som najvrchnejšiu šéfku za to vyťahala za uši :D nadpis pozvánky znie,, Ples zdravotníkov'' a pritom tam nie je špecifikovaný druh požadovaného oblečenia... A potom že som nervózna :D je to možno maličkosť, ktorú môj chlap nepochopí, lebo je chlap, ale mne to už narobilo kopu vrások :D
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama