reklama

kríza v manželstve

slavodar , 10. 01. 2019 - 11:25

reklama

Prechádzame krízou , ktorá trvá od leta. Ja som si nevšímal manželku, cítila sa prázdna a  sťažovala v práci. Došlo k zblíženiu s kolegom. Zistil som to a bol to šok. Snažil som sa to zachrániť, ale po pár týždňoch sa to pokazilo. Viní stále mňa a čo bolo dozadu. Nevysvetlila  nič bližšie, len chcela stále čas a nevie čo bude. Ja som to stále chcel riešiť. No- márne. Ona sa zaľúbila a teraz tvrdí že ho má len rada. Všetko je bokom. Rodina, rodičia, Ja. Teraz sme sa dohodli , že necháme voľnosť a uvidíme. Nechce kontakt a kontrolu, chce slobodu. Doma sa rozprávame, ale už nie je zodpovednosť o domácnosť taká, aká bola. Chodí neskoršie z práce. Chce žiť. Zveruje sa o našom probléme kolegyni, ktorá je rozvedená od samého začiatku. Povedal som, že stále je nejaká nádej. Ja si to uvedomujem a proste Ľúbim. momentálne sa môžem snažiť odušu, ale to nechápe. Dúfam, že príde čas k pochopeniu z jej strany čo sa stalo.Verím nový život a nádej...


reklama


reklama

Kamila, Št, 10. 01. 2019 - 12:34

Ťažká situácia, tu asi ozaj jedine čas pomôže, možno z nového vzťahu vytriezvie a možno ani nie. Neviem, možno má zmysel manželská poradňa, možno tebe by pomohlo  situáciu prebrať s psychológom, aspoň to dostaneš zo seba vonku, možno poradí ako netlačiť na pílu, ako uhrať vzťah, tak aby sa čo najmenej ublížilo deťom ... Držím palce.

dasa_, Št, 10. 01. 2019 - 12:48

Ja viem, budem sa opakovať. Už som tu o tom písala.

Každý človek má inú potrebu lásky. Pre každého je niečo iné prejavom lásky. A mylne si myslíme, že to, čo je pre nás prejav lásky, vníma tak aj ten druhý. Niekto potrebuje dotyky, niekto slová uistenia. Niekto potrebuje darčeky. ...

Mne veľmi pomohla kniha 5 jazykov lásky. Zrazu som zistila, čo potrebuje ten druhý. A už to chápem a nebránim sa tomu.... Skús pozrieť, kniha obsahuje test, ktorý by ti mohol pomôcť niečo objasniť.

Možno len tvoja manželka hovorí iným jazykom lásky ako ty. A náhodou kolega hovorí rovnakým. Ale keď sa zjednotíte, možno to ešte pôjde. Nehovorím, že je to 100% recept, ale stálo by za to do tej knihy nahliadnuť aspoň v kníhkupectve. Hoci je americká, stojí to za to.

slavodar, Št, 10. 01. 2019 - 13:20

Nerád čítam ,ale dnes si pozriem knihu v predaji.Má dobré srdce.nikdy neublížila,skôr sa vždy naviazala na nejakú spriaz.dušu a to asi je chyba a slabosť.Je citová a má úzkosti.

 

dasa_, Št, 10. 01. 2019 - 13:22

nerieš ju, rieš seba. Čo si jej dal a čo nedal vo vzájomnom vzťahu. Čo hľadala a ty si netušil. Lebo jediné, čo môžeš zmeniť si ty, tvoj postoj, tvoje nazeranie.

slavodar, Št, 10. 01. 2019 - 13:37

Práve to mením.Cením si ju viac.Pomáham v domácností,starám sa o chalanov,snažím sa o jej pohodu a priazeň.Nechcem to len teraz.Robím to preto ,lebo to cítim a chcem.Ťažko prekonávam dní bez jej neprítomností.Neustále na  ňu myslím.Všade kde sa pozriem je ona.- moja Láska.

Olivia13, Ne, 15. 11. 2020 - 18:18

Ahoj,ako sa to u vas postupom casu vyvinulo?Tiez riesim krizu poznacenu neverou ale my chceme obaja zostat spolu,ibaze mna to vsetko co sa udialo hrozne trapi...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama