reklama

vyčitky

slavodar , 29. 01. 2019 - 06:26

reklama

Včera som riešil náš vzťah.Zatiahol som po pol roku už aj deti,lebo sú veľké a cítia čo sa deje. Moju  momentálne ovláda cit a nie rozum.Tvrdí že je to silnejšie než Ona.Chcem jej v tom pomôcť,ale neviem úž ako.Trápim sa, lebo viem že nieje taká a nekoná voči rodine a okoliu správne.Spadla do niečoho čo nieje správne.Naviazala sa na človeka,ktorý má tiež rodinu a nechce o ňu prísť a využíva jej náklonnosť. Ona uháňa a neberie ohľad nato čo koná.Je citlivá,máva úzkosti a preto berie lieky.Neviem či  aj toto je vplýva na jej  konanie.Je tu nejaké riešenie? Riešim to len Ja.Mám ju rád


reklama


reklama

balalajka, Ut, 29. 01. 2019 - 07:03

Ak by som bola v podobnej situácií ako tvoja žena, ja by som sa s manželom o tom všetkom asi nechcela baviť. Nedokázala by som to. A ak by som bola v podobnej situácií a štádiu už ako si ty, tiež by som asi nevedela konať s chladnou hlavou.

Neviem o čom sa zhovárate. Podľa mňa ju zbytočne presviedčaš. Kým ona sama nemá v sebe kľud, pokoj, istotu, nevie nájsť cestu kadiaľ ďalej - tak jej ju nehľadaj ty. Môžeš jej ukázať, že si tu, že ju necháš rozhodnúť, že sa môže o teba oprieť. Kým si ešte nezbalila veci, vždy tam ten rozum je, nie je to len cit - alebo nejaký pud sebazáchovy a máš šancu, že sa dáte ako tak dokopy.

Lenže je to len a len o nej, čo s tým urobí.

Ty si pasívny strom pri jej ceste životom.

Čím viac presviedčaš, tým viac ti to raz bude vyčítať. A ja by som sa bránila. Lenže to je moja vlastnosť. Ja nepotrebujem ukazovať smer, lebo čím viac ma človek spútava, tým viac chcem ujsť. Ale to som ja. Tvoja žena môže reagovať absolútne inak.

Ale vieš čo by som spravila? Zistila by som si, prečo ho ľúbi. Daška tu písala o jazykoch lásky. Žena - ale aj muž nezačne hľadať inde, ak má to, čo potrebuje. Ja viem napríklad, že mne by chýbala pozornosť. A možno jej chýba rozprávanie. A možno by som sa aj stretla s tou kolegyňou - vyložila karty na stôl, že ty manželku miluješ a chceš jej dať maximum, čo vieš. Ak by sa rozhovorila, tak by som len a len počúvala. Počúvala prečo tej mojej žene niečo chýba. Neargulentovala, nediskulovala.

dasa_, Ut, 29. 01. 2019 - 07:26

Skús menej rozprávať a viac počúvať. Aj ticho je forma komunikácie. A hlavne, žiadne výčitky. Ak chceš ešte skúsiť niečo zachrániť.

Lebo opakujem, čo som povedala tuším aj minule. Zmeniť môžeš iba seba

slavodar, Ut, 29. 01. 2019 - 12:35

Ona je v  jazykoch uistenia.To odpovedala mne.No neviem ! Na otázku čo na tom vidí odpovie ,,neviem" . Čo Ti ten človek dáva ? Nedáva my nič-rozumieme si..Máš nejakú istotu a budúcnosť ? Neriešim čo bude... 

Kamila, Ut, 29. 01. 2019 - 13:05

Asi ti neostáva len počkať či po prvom slepom zamilovaní sa vytriezveje  ... a netlačiť na pílu. Viem, že sa to ľahko píše, ťažko realizuje. Ženám zvykneme v podobnom prípade písať, aby si našli čas na seba a venovali sa sebe, svojim záľubam ... 

dasa_, Ut, 29. 01. 2019 - 13:10

nuž, skús si v tej knihe prečítať, čo znamanajú tie uistenia. Lebo slova uistenia určite neznamenajú to, že sa budeš pýtať, čo ti ten človek dáva. To je to posledné, čo by potreboval človek, ktorého primárny jazyk lásky sú slová uistenia potreboval. To mi ver.

Hneď na začiatku tam máš citát - Nepokoj v srdci ubíja človeka, láskavé slovo ho však potešuje. To znamená, že tvoja žena potrebuje láskavé slová. A keď ich nedostáva od teba, lebo pre teba sú nedôležité, ide tam, kde ich dostane.

Samozrejme, pre teba nemusia byť také láskavé slová dôležité, nemusíš to chápať. Ale to si ty.

 

priskaa, Št, 31. 01. 2019 - 06:46
Slavko... odpovedala Ti... " rozumieme si"... Buď trpezlivý a láskavý. Ale to nemôže byť len na chvíľu. Nemôžeš to prekladať s chvíľami výčitiek a tlaku...ak nestratila vieru v Teba, pomôže to.
slavodar, Pi, 01. 02. 2019 - 12:54

Všetko je pekné,ale prečo všetci hľadajú chybu na tom druhom a nepozerajú sa i na svoje zapríčinenia.Tak tiež i Ja pri jej ťažkostiach ,ktoré neustále ako žena mala som zostal.Mal som veľa príležitostí a som Tu...Ťažko písať.Proste teraz nekomunikujem a dávam jej priestor.Venujem sa chalanom a domovu.Nechcem vyčítať.Nemyslíte si že aj Ja mám svoje city a nejakú tu hrdosť ? To musím nechať tomu čas.Vie že ju Ľúbim  !!!

dasa_, Pi, 01. 02. 2019 - 16:07

No presne si to povedal: "Prečo všetci chľadajú chybu na tom druhom a napozerajú sa i na svoje zapríčinenia"

Lenže toto by mal každý v prvom rade aplikovať na seba. Nehľadať smietku v oku brata, keď sám ma v oku brvno

púpavienka, Pi, 01. 02. 2019 - 16:10

Je to ťažké a ver že ti nič iné nezostava, jednoducho musíš sa ponoriť aj ty do seba. Je to ešte láska, či iba zvyk? - muž a žena to vnímajú úplne inak. Nikoho neprinútiš aby s tebou bol, boli by ste obaja nešťastní.

Máš čas aj pre seba, pre svoje ticho a skús prehodnotiť a pochopiť aj svoje emócie či potreby ale aj to čo si ochotný dávať či brať.

Vina nikdy nie je iba na jednej strane a po čase každý rozumný človek na to príde, niekedy jednoducho spoločná cesta končí a veľakrát niet na to ani správnej odpovede.

Nezabudní že vždy to bude matka tvojich deti no človek ma skladať účty hlavne sám sebe lebo každý z nás je v prvom rade zodpovedný sám za seba, nikoho nezmeníš iba ty sám seba.

Veľa pokoja do tvojej duše ti prajem, nech tvoje rozhodnutia raz nemusíš ľutovať.

priskaa, Po, 04. 02. 2019 - 23:13
Prečo píšeš ja s veľkým J?
Táňa8, Ne, 03. 02. 2019 - 20:42

Ak si si istý, že si urobil všetko, tak len počkaj, nemáš čo viac spraviť. Počúvaj čo hovorí a čítaj medzi riadkami. Ak budeš dobre počúvať, prídeš na to čo môžeš spraviť. Prajem Vám veľa spokojnosti a síl.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama