reklama

Dvojfarebné tvarohové donuty

Pridal/a balalajka dňa 29. 01. 2019 - 14:27 - Recepty balalajka
Dvojfarebné tvarohové donuty , Sladké jedlá, recept, balalajka

balalajka | Dvojfarebné tvarohové donuty


reklama

A týmto slávnostne prehlasujem tieto donuty za šišky. A fašiangy môžu pokračovať. 

Ingrediencie
100 gramov jemný tvaroh
1 kus vajce
55 milligramov mlieko
55 millilitrov olej
200 gramov hladká múka
40 gramov práškový cukor
  štipka soľ
1⁄2 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
3 polievkové lyžice mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dlho som si lámala hlavu, ako by som na tie moje zuby vyzrela. Lebo odhryznúť z vysmaženej šišky sa mi ešte veru nedá. Keď som pochopila, že pečené v rúre sa dá namálať a tak zjesť, tak bolo spolovice vyhrané. Už len nájsť nejaký recept, kde po pol hodine nebudem hladná, lebo je to samý sacharid.

  • 100 g nízkotučného krémovitého tvarohu
  • 1 veľké vajce
  • 55 ml mlieka
  • 55ml rastlinného oleja

Vymiešame spolu kvadlačkou, habarkou, či vareškou. Alebo na malé obrátky ručným mixérom.

Pridáme k tomu:

  • 200g hladkej múky
  • 40gr práškového cukru
  • štipku soli
  • pol balíčka prášku do pečiva

Formu na donuty naplním polovicou cesta. Ja som robila že som naplnila pol kruhu. Cesto je husté, vydrží chvíľu bez toho, aby sa vám rozlialo po celej ploche formy.

Do druhej polovice cesta som vmliešala

  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 3 polievkové lyžice mlieka

Mali by ste dostať cesto rovnakej hustoty ako to biele.

Doplníme do druhej polky formičky a dáme piecť na 26 minút na 170 stupňov.

Vyskúšame špáradlom, či je donut upečený aj ku stredu.

Vyberieme z rúry, vyklopené necháme na mriežke vychladnúť.

Bielu a vysokopercentnú tmavú čokoládu rozpustíme nad parou každú zvlášť. Namáčame biele cesto do tmavej polevy a do bielej polevy kakaové. Necháme stuhnúť.

Odfotíme Úsmev, zazdieľame Veľký úsmev a spapáme Mrkám. Alebo len rovno spapáme. Len tak ... aj bez chladnutia Vyplazený jazyk.

Výnos
8 kus
Celkový čas
36 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
26 minút

reklama


reklama

dasa_, Ut, 29. 01. 2019 - 15:20

ja tuším vobec netuším, jak to v tom plechu pečieš... to jak v mafinovom len ma v strede niečo? Či je dvojdielny?

balalajka, Ut, 29. 01. 2019 - 15:23
Take nieco by sa dalo povedat. :D
dasa_, Ut, 29. 01. 2019 - 15:34

cchela som povodne napísať, či je tam taký dzindzík :D

Keď bol náš junior malý, tak všetko, čo nevedel pomenovať, bola pitka. A keď to bolo menšie, tak to bola pitkatka Veľký úsmevVeľký úsmev

Dzeny, St, 30. 01. 2019 - 08:47

ale... no taaak... ja som sa cez zimu kus zaoblila a ty takto:D bože, veď keď to upečiem, tak to zjem a budem musieť 20x obehnúť sídlisko!:D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama