reklama

A som doma - ja a moja histamínová int.

Pridal/a púpavienka dňa 03. 02. 2019 - 10:44

reklama

Tak skončil čas môjho pobytu a ja som prišla domov. Až doma som si uvedomila že som si tie kúpele naozaj užívala a hned včera ráno som sa zľakla  či som nezaspala na procedúru, takže ešte by som vedela aj pokračovať.

Bola som v Bojniciach a bolo skvelo, mala som množstvo procedúr aj ked zrejme najmenej vzhľadom na moje diagnozy - ja som mala 68 iní mali aj 92, no mne to aj stačilo niektoré dni som veru bola už len z nich riadne unavená. Všetko bolo ako malo byť masaže boli naozaj masažami a nie skrátenou kvázi  masažou aké som poznala z minulej doby alebo masaž nech to riadne cítiš len výsledok nebol taký. Takže toto bolo ako exkluzivita v hoteli. Jedlo, - no myslím že robili čo mohli aj ked kuchárov nevie prerobiť ani dietna sestra, ešte že to vždy istili cestoviny s tvarohom a zemiaky ak už bolo zle. No zvládla som to celkom obstojne. Tiež som prišla na to že zbytočne sme kupili Daosin, lebo ak som ho aj zobrala tak mi bolo z jedla zle a tak som to už viac neskúšala. Dokonca som počas pobytu vypila aj čierne pivo, lebo som sa hanbila sedieť iba pri čistej vode v spoločnosti aj to som zvládla.

Takže bola som aj párkrát tancovať aj ked sa mi veľmi nechcelo ísť. Doštrikovala som super sveter ktorý som začala štrikovať po svojej 50-ke. Takže som si zobrala dostatok vlny aby som sa mala s čím zabávať.

Najviac mi vadil televízor - naozaj mi nechýba k šťastiu a nakoľko moja suseda milovala všetky súťaže od inkognita po piati proti piatim tak som sa vzdala a nechala sa viesť životom. Ešte že sme na našej chodbe mali wifi a ja so sebou notbook, no ani tie 4 týždne nestačili na to aby som sa naučila na ňom písať.

Ešte sa vrátim k tej histamínovej intolerancií - poznatky kuchárov či sestry ale aj vedúcej -jedna pani napísala že môže bielu múku a z nej všetky výrobky takže biele pečivo a biely chlieb a tiež že môže udeniny kde je vysoký podiel mäsa- Nakoniec ma navštívila ta pani aj v kúpeľoch lebo jej povedali že ja mám tiež takú a nejem tie veci. Je odniekal od Trenčína a povedala že jej lekár jej to povedal že to môže, no pri tom je na tom stále zle a dokonca v tom čase si pichala nejaké injekcie - nie inzulín.

Stretla som sa tam aj s dalšou pani ktorá je niekde od Martina a ta mi zase povedala že jej lekár povedal že môže piť vodku, gin a víno a tiež môže skoro všetko ale nesmie nič prihrievať ani z mrazaku. Samozrejme že jej pribudli dalšie ochorenia a tak ma všetci prosili aby som napísala knihu o mojom stravovaní a aj o mojom vnímaní tohto problému. Niekedy v začiatkoch mi to povedala aj moja lekárka. Nerozumiem sama odkiaľ aj lekári berú také názory a jednoducho povedia že choré hrubé črevo nesúvisí s ich histamínom.

Snad to všetko pomôže aj v kúpeľoch sa viac priblížiť aj k takým stravníkom.

Ozaj napiekli mi veľmi dobrý chlieb, vraj nejaká bezlepková zmes z Madarska, lenže aj ked bol nesmierne chutný tak nebol pre mňa vhodný. Tiež najväčšiu reakciu  kde som si už musela dať aj prednison som dostala po obede - zapečené zemiaky so sýrom - oni mi kúpili bezlaktozový syr, vlastne najťažšie bolo pochopiť to že ja nepotrebujem iba drahé potraviny ale také čo zvladnem a ja nemám alergiu na žiadnu potravinu, mám iba problém s tým svinstvom čo v tej potravine je - postreky proti burine, hnojíva, postreky aby všetko odrazu dozrelo - v mäsa rastové hormony aby bola hydina  za 2 mesiace už dostatočne veľká a mnoho iného, konzervanty, zvýrazňovače farby, chutí či mnoho iného.

Som nesmierne rada že som do tých kúpeľov išla, aj ked som hľadala ešte v ten piatok ráno vyhovorky ako neísť.

Týmto sa chcem podakovať všetkým ale hlavne mojej rehabilitačnej na individuálnom telocviku, ktorá mi to ukazala ako ma taký telocvik vyzerať - chodila som na toľké rehabilitácie už od roku 1984 a až teraz som pochopila prečo sa aj zdravá strana tela rúcala.

Veľké ďakujem a odporúčam.

 


reklama

reklama

Kamila, Ne, 03. 02. 2019 - 11:29
Nadhera, ako dobre ze si sa na kupele odhodlala a predovsetkym, ze si si to dostatocne uzila. Stravovanie pri hit je samozrejme kapitolou samo o sebe u teba zvlast, ale aj to si dala vramci moznosti. Prajem vela energie a pohody aj doma.
púpavienka, Ne, 03. 02. 2019 - 11:55

Ďakujem, uvedomila som si že toto potrebuje každý z nás takýto reštart.

Táňa8, Ne, 03. 02. 2019 - 20:17

Dobre si  urobila, že si  šla. V Bojniciach je krásne prostredie a už len to musí každého liečiť :) Strava - tá je väčšinou problém, ale zvládla si to perfektne. Prajem veľa zdravia a pohody.

 

Táňa8, Ne, 03. 02. 2019 - 20:17

Dobre si  urobila, že si  šla. V Bojniciach je krásne prostredie a už len to musí každého liečiť :) Strava - tá je väčšinou problém, ale zvládla si to perfektne. Prajem veľa zdravia a pohody.

 

dasa_, Ne, 03. 02. 2019 - 11:58

Áno, presne tak to je, človek musí najskôr porozumieť sebe. Musí to chcieť. Lebo lekár, hoci má k dispozícii mnohé okolo seba, nie je nikdy v tvojej koži. Naviac, ani jemu sa nechce študovať, hľadať. Nechcem im blížiť, ale načo, keď za to nič nemá? Teda možno dobrý pocit, ale za ten nezaplatí hypotéku. Kdežto keď predpíše správne lieky, vyšetrenia......

 

Na jednej strane je to kruté, na druhej strane, čím viac ľudí sa vráti k podstate stravovania, k najzákladnejším surovinám, ktoré sú vypestované v podstate bez vonkajších zásahov, tým lepšie.

 

Lebo my sme v posledných desaťročiach povýšili jedlo na vrchol, na trón, na piedestál. Fotíme ho ako hlavnú hviezdu, premýšľame, čo si kedy dáme, ako to urobíme, kde čo zoženieme, aby to bolo čo najexotickejšie, najkrajšie, najfarebnejšie.  Stalo sa povedala by som našim Bohom. A pritom jedlo slúži  v prapodstate iba na doplnenie energie.

púpavienka, Ne, 03. 02. 2019 - 13:06

Krutosmutné -začali sme totálne zneužívať potraviny a to je dôsledok.

dasa_, Ne, 03. 02. 2019 - 13:27

tak, tak, Už nemusíme doslova v pote tváre každý deň zháňať, čo do hrnca. A akokeby sme boli na druhej strane sinusoidy, alebo kyvadla.

 

mmch, myslíš, že u teba je pomenovanie Histamínová intolerancia v poriadku? Teda, asi najbližšie to objasňuje, o čo ide, ale asi to bude niečo širšie. Nejaká intolerancia prídavných látok, ktoré sú v potravinách nielen dodané pri spracovaní, ale priamo aj pri raste

púpavienka, Ne, 03. 02. 2019 - 13:54

O tomto sme sa už bavili dávnejšie s mojou imunologičkou, ona mi to správne vysvetľovala že ľudstvo ako také samo k tomu smeruje a že v tomto skončime nakoniec všetci. Je to správne pomenovanie aspoň zatiaľ najbližšie aj podľa nej je možné že ten enzym strácame tými nebezpečnými látkami a on nevie odburavať to čo je jeho úlohou. Vlastne telo bojuje s každodennou otravou a potom príde čas a telo už to nevie vykryť a nastanú veľké problémy, začne autoimunita, telo bojuje svojím vlastným spôsobom - kričí hľadaj príčinu! a lekári hľadajú a príde dalšia diagnoza a dalšie lieky , lenže o chvíľu je to další organ a znovu a znovu a dookola.

V tomto si myslím že je niečo pravdy na tom že je to zámer farmakologie a iných skupín.

Mne moja lekárka verí, verí môjmu vysvetleniu a verí tiež že to nie je alergia ale telo chce zdravo žiť.

Na základe toho treba prehodnotiť aj terajšie množstvo poruchy tvorby inzulínu, či cholesterol, lepok či laktóza, zrejme to tiež je iba spôsobené otravou. No je to na veľa vysvetľovania a písania. ja som prišla na to že ľudom viac vyhovuje mať lieky na to všetko ako si priznať že ich jedlo zabíja. Je to jednoduchšie a lepšie prijateľné pre okolie.

Kamila, Ut, 05. 02. 2019 - 12:27

Ďakujem. Zaujímavé video, dáma aj stravovanie. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama