reklama

Pomoc, strácam sa! Upiekla som muffiny alebo cupcake?

dasa_ , 02. 02. 2019 - 09:22

reklama

Jaaj, tuším už neviem, kto som. Kedysi som piekala muffiny. Kúpila som si taký ten "dierkovaný" plech, konečne našla správnu veľkosť košíčkov, lebo však kto by to umýval???

Recept som mala taký základný, hrnčekový. Výborne ide obmienať, nepotrebovala som nič iné. A tu zrazu sa dočítam, že všetci pečú cupcake. Obzerala som to, obzerala a teda, rozdiel ja osobne vidím iba v tom, že je na vrchu veľa krému a ozdoby. Akokeby sa niekomu nechcelo robiť normálnu tortu, respektíve zákusok. Ve´d kto by sa babral s rozriezaním, natieraním, skladaním.... Takto všetko dajú iba na vrch a robia parádu.

Alebo je ešte aj nejaký iný rozdiel? A povýšim moje muffiny na cupcake tým, že na konci pečenia dám na každý kúsok čokolády? Tá sa jemne roztečie a vytvorí polevu.... Ale to je celé inak:

Pozrite si aj


reklama


reklama

M.á.r.i.a, So, 02. 02. 2019 - 12:24

Tých rozdielov je veľa -

v použitých surovinách a ich spracovaní. Muffin je na povrchu chrumkavejší, cupcake je jemný a to je spôsobom miešania - cesto na muffin sa len vymieša a capcake sa šľahá všetko posupným pridávaním surovín.

- muffin sa dáva do hlších košíčkou, capcake do nižších

- muffin je tzv. raňajkové pečivo a capcake je povýšený na zákusok - dezert a to hlavne pre jemnejšie cesto a krém na vrchu

- tvoje muffiny povýšiš ak zmeníš recept 

No a na záver si ja nemyslím, že naplniť a ozdobiť tortu je zložitejšie ako upiecť a ozdobiť capcake, isto mi na to treba viac času, viac paplavej roboty ak ich chcem mať také ako majú byť a to som už upiekla a ozdobila stovky tort. 

Kamila, So, 02. 02. 2019 - 14:03
Dakujem, uz budem aj ja mudrejsia. ;)
balalajka, Ne, 03. 02. 2019 - 21:18
Mafin akceptuje rastlinny olej miesto masla, celozrnnu muku a susene ovocie. Je to pekarensky nie cukrarensky vyrobok. Pomer masla a cukru je nizsi ako pri cupcakes - preto chrumkavy povrch a suchsia konzistencia. A aj preto je aj akceptovany ako ranajkova forma. To miesanie, presne ako pises. Mafin ... len na spojenie ingrediencii, cupcake ... vymiesanie masla a cukru hlavne. Iny pomer vzduchu v ceste, cesto "premiesene", menej sa zdviha. Daska, z mafinu capcake neurobis ako pise Maria. Bude to len mafin s polevou ... ale tak ... komu to vadi?! Aj tak si 90% ludi mysli, ze cupcake je mafin s polevou :D
Evka1223, So, 02. 02. 2019 - 18:21

Torta je torta, mafin je mafin a .........cupcake je kupkéjz (?!)  Nech je to čo chce, hlavne že to mojim zlatíčkam chutí a keďže na slovensku po slovensky kupkéjz nehrozí. Pardón, ale fakt nie.    Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

púpavienka, So, 02. 02. 2019 - 18:41

Dakujem, chcela som to napísať ale viem že sa to tu nepáči a tak som nič nepísala.

Evka1223, So, 02. 02. 2019 - 18:57

Nechcem uraziť, ale mne je akosi jedno, čo sa páči čo nepáči. Ďakujem Gitka SrdceObjímamÁno 

balalajka, Po, 04. 02. 2019 - 13:47

Práve som dostala mail s receptom na cupcake. Tak som si to otvorila a čítam čítam - zmiešame suché ingrediencie, zmiešame mokré ingrediencie - zgygleme všetko dokopy a dáme piecť.

Nuž moja - ja sa nečudujem, že sa nám potom na Slovensku pletú pojmy a neviem čo pečieme, keď devy anglické či americké nevedia čo pečú a ešte o tom blogujú Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Ale inšpirácie z tej stránky mám rada.

dasa_, Po, 04. 02. 2019 - 14:44

nuž, čo ti na to povedať - piekla som tento víkend trojaké. A aj keby som výhražne stála nad mojimi, som si istá, že by rozdiel nepoznali. Maximálne tak povrch, aj to len okrajovo, aby sa to dobre jedlo. A to, či sú alebo nie sú čokoládové.

Vlastne, obávm sa, že rozdiel v ceste by som nepoznala ani ja sama PohodaPohoda

Inak, k tejto úvahe ma inšpiroval nejaký televízny seriál, kde hlavná hrdinka sníva o obchode s cupcakes.... A ešte si spomínam na niečo, čo som tiež videla v telke. Išlo o to, že dievčatá si vymysleli nejaké CC, urobili z toho "franšízu", teda predávali iným možnosť predávať to isté. Veľmi sa im nepáčilo, keď niekto chcel zavádzať niečo, čo nevymysleli oni.... A to som už nechápala vôbec. Ale je pravda, že podmienky toho biznisu som nevidela....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama