reklama

Pomalý hrniec

balalajka , 12. 03. 2019 - 09:50

reklama

Máte? Nemáte? Poznáte?

Už takmer rok mi ide hlava okolo toho. Rozmýšľam, či skutočne neinvestujem do neho, potom to nejak rozchodím a potom zas na mňa vyskočí milión receptov a ja uvažujem, či skutočne by som nechcela mať jeden pomalý hrniec doma.

Recepty sú nenáročné - nakrájaš, dáš dokopy, zavrieš a ... hodiny čakáš. Len teda skúsenosť v najbližšom okolí veškeré žádne, ďalšiu rárohu čo stojí majland tiež sa mi domov nechce ťahať, tak sa pýtam, či niektorá máte a používate. A ak hej, či ste spokojné.

Prosím, nejde mi o konkrétne značky - to ani nepíšte, ja chcem len vedieť, či tento zázrak proste nenahradí rúra a na nej teplota do 100 stupňov.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, Ut, 12. 03. 2019 - 10:21

Nepoznám, to je niečo ako stará "remoska" či nejaký nový zázrak. Idem pokukať.

Kamila, Ut, 12. 03. 2019 - 10:25

No dobre prebehla som základne informácie. Pre mňa asi žiadna výhra, lebo ja často ešte o dvanástej netuším čo budem variť, to by sa naši obeda dlho načakali pri 3-10 hodinovom varení. Na lekvár či džem by to mohlo byť ok. A netuším, čo to robí s histamínom, pri Tinkinej diete, také dlhé varenie....

balalajka, Ut, 12. 03. 2019 - 10:43

Ten histamín netuším ani ja. Mne sa to dlhé varenie páči v rámci toho, že napr. mäso je také rozpadávkové. Ak som dobre pochopila, tak aj energická úspora by mala byť. Ja zvyčajne varím ráno cez víkend a potom chcem vypadnúť von ak sa dá a na obed aby bolo najlepšie čerstvé a teplé - vyhovovalo by mi pomalé varenie teda.

Navrch - milión recept na mňa odvšadiaľ kuká - od polievok cez mäsové a zeleninové jedlá.

V zahraničí si to chvália - u nás neviem, nejak nepoznám v okolí nikoho so skúsenosťami. Naviac - také boomy ako parné hrnce, sušičky potravín či fritézy tu už boli a nejak prešiel čas a rízky vysmážame v panvici a hranolky robím v rúre Veľký úsmev. Keď nám chýba pocit oleja, kúpime si v mekáči.

Tak uvažujem, či aj toto nie je len taký módny opijáš Chichocem sa.

Inak - receptov neúrekom - podľa mňa by to možno aj rímsky hrniec alebo niečo také v rúre na nízke teploty max tuším 90st. docela zvládol. Len ani s tým nemám skúsenosti Hambím sa.

dasa_, Ut, 12. 03. 2019 - 11:33

no len tak na okraj, máš málo rárohov doma? A čo tvoj minimalizmus????

Recepty poznám, pravidelne okukujem. Ale nemám doma.

Lenže prišla som k zaujímavému poznatku - pokazila sa nám rúra. Hriala len tak na tých 70-80 stupnov. V čase nudze som do pekáča, takého dvojdielneho, čo sa priklopí dala maso nakrájané na kocky a šupla do rúry. Po 6 hodiných bolo vynikajúce. Teraz už mám normálnu rúru, ale dosť často to opakujem. Naložím, čo treba, zavriem, nastavím teplotu a za x hodín hotovo. Práve včera som dumala, že takto urobím silný zeleninový vývar. V nedelu som tak robila morčacie stehne vykostené.

Možno skus takto a uvidíš. Lebo nič iné to zo svojej podstaty podla mna nemôže byť. Len teda, keď svokra počula, že niečo postavím na sporák alebo do rúry a nechám bez dozoru 6 hodín, skoro skolabovala :) A pritom ten hovadzí vývar, čo sa pomaly varil celú noc bol vynikajúci. Postavím na Silvestra a na Nový rok hotovo :) Len pre istotu, zeleninu tam pridávam až poslednu hodinu.

balalajka, Ut, 12. 03. 2019 - 11:39

Presne môj minimalizmus a teda aj cena ma zastavili Chichocem sa. A rovnako sa na to pozerám aj ja - teda že je to cca asi ako rúra. Ale teda 80 stupňov som ešte na mäso neskúšala, ale v podstate bielkovina sa zráža pri 60, takže by to teoreticky malo stačiť a ako píšeš - stačí aj prakticky Mrkám. Takže idem skúsiť som sa presvedčila. Už len nájsť ten pravý recept - normálne sa začínam tešiť, ktorý urobím prvý. TlieskamTlieskamTlieskam

dasa_, Ut, 12. 03. 2019 - 11:56

ja som vlastne velmi chcela vyskúšať rillettes - v podstate bravčový bôčik. A bol fantasticky takto pripravený

balalajka, Ut, 12. 03. 2019 - 12:05

Och, ach .... keby mi netrčala lyžica z úst, poviem že som hladná. Ale chcem rillettes Slnko

dan-cula, Ut, 12. 03. 2019 - 12:27

moja mama pravidelne v sobotu večer naloži do obyč smalt.pekáča mäso a +načo má chuť priklopí druhým pekáčom dá rúru na 80 a v nedelu ráno ked vstane otvorí rúru( a slinky len tak tečú..)a olalá obed hotový..je jedno o aké mäso ide ALE nedáva ani kvapku vody!

dasa_, Ut, 12. 03. 2019 - 12:43

presne tak, bez kvapky vody. A super chuť. A skoro bez roboty. Bez ďalšieho pomocníka, čo len zavadzia

balalajka, Ut, 12. 03. 2019 - 13:28

Dobre dámy. Začína sa mi črtať nedeľný obed aj s bicyklovou túrou tuším Veľký úsmev. Ešte detail - mäso je z mrazáka či z chladničky v tú sobotu do rúry položené?

dasa_, Ut, 12. 03. 2019 - 13:39

z chladničky. teda to moje určite

dan-cula, Ut, 12. 03. 2019 - 13:49

buď origoš čerstvé-ked klofneme čo chováme,alebo z chladničky..NIKDY nie zmrznuté!ozaj a dáva ho večer medzi 21-22h..nie po pol noci ked sa preberie pri telke..síce to by už bola nedeĺaChichocem sa

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama