reklama

Prečo vlastne jeme?

Pridal/a dasa_ dňa 13. 03. 2019 - 19:34

reklama

Keď bol Janko malý, veľmi rád a veľa rozprával. Využíval každého dospelého v okolí, aby mohol rozvíjať svoje úvahy. Raz tak viedol reč s pani upratovačkou v škôlke. Zjavne upratovala po obede a on jej vykladal: "My malí musíme papať, aby sme vyrástli.  Ale nášmu tatinovi dávame jesť, iba aby nám nezomrel" Veľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Bol veľmi dobrý pozorovateľ a videl, že tatino jedáva. Ale jedáva iba Raňajky, obed a večeru. Žiadna desiata, žiaden olovrant. Neexistujú pre neho koláčiky, keksíky. Nepotrebuje to. Naozaj je preto, aby žil.

Poznám v svojom okolí pár takýchto šťastných ľudí. Nežijú pre jedlo. Považujú ho iba za palivo. Keď sa palivo minie, proste dotankujú. V pravidelných intervaloch. Ale nerobia žiadne drobné dotláčanie. Ani ich nenapadne zobrať si len tak jablko, lebo je stole. Vytiahnuť si jogurt z chladničky. Alebo keksík poobede. Obed je na to, aby sa najedli. Bodka.

Žiaľ, oveľa viac ľudí v mojom okolí to robí presne naopak. Samozrejme vrátane mňa. Síce sa je v termínoch, ale zo záhadného dôvodu sa boja pocitu hladu. Len čo trošku klesne hladina cukru, už sa dotláčajú. Veď pomaranč je extra zdravý. Je to len pár bobuliek hrozna. Malý banánik. Pol horalky. 4 slané lupienky. Hrsť orieškov.... A takto je to stále dookola. Žiadne vyhladnutie, proste neustály prítok energie. A čo je najhoršie, ono si to ani neuvudomujú. Je to len také jedenie mimochodom. Proste idem okolo kuchyne, tak niečo hodím do úst. Oriešok. Alebo kúsok čokolády. Jabĺčko. Sušenú slivku. Veď je zdravé.

Len veľmi ťažko sa tieto drobnosti zarátavajú do celodenného príjmu. Lebo vlastne o niech ani nevieme. Je to len také podvedomé prihadzovanie.

 


reklama

reklama

balalajka, Št, 14. 03. 2019 - 08:10

Toto je presne tá súčasť vedomého stravovania Úsmev. Keby si si to len napísala, nedaj bože dala všetko na tanier pred seba, tak by si si uvedomila, že toto predsa naraz je jedno veľké kalorické jedlo, nie?

Energetická hodnota 1 horalky je niekde cca 270kcal - teda na jednu horalku by si mala svižne bežať tak niečo na pol hodinu. 1 jablko o veľkosti tenisáku (cca 100gr) - 50kcal ... adekvátne tomu 15 minút žehlenia Úsmev.

Je to sranda ako veľa kalórií jeme a ani to za jedlo nepokladáme. A potom sa hneváme, že však vôbec nechudneme. Že za to môže ..... blablabla

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 08:14

No práve, včera som v telke pozerala reláciu o chudnutí. Pani, ani sa mi nezdalo, že mala takú nadváhu, chudla. Zdalo sa, že maká, behá, cvičí. Stravu dodržiava. Len - melón na desiatu sa nepočíta. Ani ten pred večerou. Ani jahôdky, však sú bio. A čo povedať na super zdravý rae koláčik - len oriešky a čerstvé marhule. Lebo je to všetko z vlastnej záhradky. Až keď po mesiaci driny, keď neschudla uverila, že aj ovocie sa počíta, až potom sa ručička pohla smerom dole.

balalajka, Št, 14. 03. 2019 - 08:24

Keď som pred 4 rokmi začala ja môj reštart, tak sme písali s kamoškou stravu.

Jej vyzerala tak podobne ... alebo, že 500ml fresh jabĺčkovej šťavy. Kapučíno alebo káva s mliečkom (káva bola do čajovej šálky - 1dcl kávy, 1,5dcl mlieka). Sušené banány len tak poobede ku kávičke.

V prvom rade bol šok, keď si to napísala. V druhom, keď si uvedomila koľko toho do seba dala kaloricky.

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 08:26

veď to ovocie je tak zdravé....... PohodaPohoda   (a sladké)

balalajka, Št, 14. 03. 2019 - 08:31

A čo ešte 100% odšťavené džúsy! Smoothy!!!

Nikdy som nepochopila, prečo to ľudia kupujú. Až som si raz kúpila aj ja. Mrkvovo - pomarančovo - jablkový. Mňam. Išli do toho pol litra asi 3 jablká, 2 pomaranče a tuším celá mrkva. Ako však stojí to dosť, ale zas keď si vezmem koľko ovocia a zeleniny tam zošrotovali ... potom si vezmem, že som to vypila od smädu. Lenže vlastne ja som nezahasila smäd, ale utíšila hlad - a zožrala celodennú dávku sacharidov, ktorá napr. diabetik má na deň povolenú Prekvapenie

Kamila, Št, 14. 03. 2019 - 11:44

Pre mňa nie je na mieste, aspoň zatiaľ čo, ale prečo ..., zajedám aj najmenší nepokoj, únavu. Kým sa nevyskladám s nepokojom, únavou, zmätkom v živote, ťažšie sa pohnem s tým druhým....

Ono ja by som to až tak striktne neriešila to ovocie, ak si ho dáš na raňajky, lebo to tvojmu telu vyhovuje, lebo nemáš problémy s cukrom a nemiešaš už s iným. Alebo len tak ovocný deň. Ovocie ma svoje pozitíva, ak je v sezóne, relatívne vrámci možnosti až tak nechemické. Je to nespracovaná potravina, plná rôznych vitamínov a takých momentálne jedávame málo. Len by sa ovocie nemalo miešať s kadečím kvôli kvaseniu v črevách a ozaj je lepšie pre relatívne zdravého človeka si dať na desiatu jablko, ako tú horalku.

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 12:39

Vieš, mne trvalo 5 rokov, kým som si bola ochotná toto priznať. A stále nie som s tým úplne vysporiadaná. Našťastie, naposledy mi s tým už pomohol priamo organizmus, ked som sa vysypala drobnými svrbivými vyrážkami.....

Na druhej strane, každý sme iný. A nejde o to, čo komu vyhovuje, lebo napríklad mne by vyhovovala čokoláda. Malým deťom cukríky a lízanky....

 

Jaaj a včera dávali takú radu - že nervozitu treba rozkúsať - kaleráv, alebo mrkva. A pekne zubami, žiadne strúhance.... Ak to zuby dovolia

Kamila, Št, 14. 03. 2019 - 12:46

Ale ja rozumiem tomu, že ty máš alergiu na fruktózu, alebo niečo v tom zmysle, píšem o zdravých ľudoch, ktorí s tým problém nemajú a neriešia cukrovku. Jednoducho nemôžeme všeobecne ovocie zatracovať. Nebavím sa o nízkosacharidovej diete, ta má svoje špecifiká.Hambím sa

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 12:53

no ja skor hovorím o tom, že fruktóza ako taká je problém. v podstate okolo 80% fruktózy ide rovno do pečene. Celé je to zložitejšie, ale tam sa to mení na tuk. Nie je to proste cukor, ktorý sa rovno dostane do krvi a slúži ako "pohon". Metabolizuje sa prave v pečeni. Z toho vzniká veľa steatoz pečene a iných problémov. Až po cirhózu.  ked relatívne ješ zdravo, akurát je príliš veľa ovocia, s ktorým si telo nevie poradiť. Tá alergia alebo intolerancia tá je iba následok.

No a samozrejme potom prejdeme aj k takej srande, ako je glukozovofruktozový sirup, ktorý sa pouzíva miesto cukru skoro všade.... Ale to je už na odbornejšiu debatu.

 

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 12:59

nejde o nizkosacharidovú dietu, ale o to, že treba do príjmu rátať aj ovocie. A veľmi dobre ho zarátať. A že problém je, že ovocie je predsa zdrave, to nevadí, že 4 jablká denne... Alebo dva banány hned ráno v smooties....

Presne o to išlo aj včera v dieli o chudnutí. Písala, čo všetko je. Tam to bolo všetko OK. Lebo melon sa nepočíta, jahody sa nepočítaju. A preto nechudla. Mala plus mínus náš vek.

Samozrejme, inak sa s tým vysporiada 20 ročné telo, ako 50 ročné telo

 

Kamila, Št, 14. 03. 2019 - 13:30

Jasne, tomu rozumiem, ze ovocie je jedlo, ma kalorie, aj sacharidy. Aj tomu rozumiem, ze cisto 100 percentné ovocné šťavy sú o mega dávka ovocného cukru. Pri chudnuti su namieste obmedzenia, pri zdravotnychh problemoch tiez, ale ovocie nie je triedny nepriatel, ak ho jeme v primeraných mnozstvach, vo vhodný čas a nekombinujeme s kadečím... 

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 13:36

skúsim to povedať inak - je veľa dievčat, ktoré sa zdravo stravujú, aj pohyb majú. A nechudnú tak, ako by si predstavovali. Nejde to. Tu treba zbystriť pozornosť a pozrieť sa na to ovocie. Alebo aj na dietne veci, ktoré jedia. či tam náhodou nie je zamiešaný práve ten  fruktozový sirup, izoglukóza. Lebo nie všetko, čo sa dietne tvári je aj dietne

Kamila, Št, 14. 03. 2019 - 13:57

Samozrejme. Ja sa na to pozeram z toho uhla pohladu, ze uz jeme len velmi malo nespracovanych potravin. Stale som presvedcena, ze najviac energie ma to, co nepreslo zlozitym procesom spracovania, hlavne toho priemyselneho. A ak odmyslime ovocie z velkej dialky v zime, no postreky teraz neriesim, tak minimalne ovocie z nasej zahrady je cista energia. Neriesim teraz chudnutie, ale hodnotu jedla. Úsmev A inak, ak sa vrátim aj k chunutiu, pri pravidlách delenej stravy, ak ovocie v daný deň nekombinujes s tym co nemas, sa dá chudnúť aj s ovocím, alebo pri zdravej vegetarianskej strave, nie cestoviny a buchty. 

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 14:04

no. len nezabudnúť pri tom na základnú poučku o príjme a výdaji. A hlavne s tou energiou jablka aj počítať.

Kamila, Št, 14. 03. 2019 - 14:17

Energiu mám na mysli, inú taku tu dobíjajucu, nie kalorie. Pri delenej strave som absolutne nikdy kalorie neriesila, ale zas nemala som potrebu jest somariny medzi jedlom. Aj tak podla mna, je to vsetko o hlave, lebo akakolvek sebadisciplina, (krcovite sebaovladanie), pokial nie je cloveku nejak prirodzena, je nasilie pachane na sebe samom a stres.  Velmi s ami pacilo, co mi raz Amalka napisala, sice na inu temu, neexistuje ziadna sebadisciplina, ale dostatocna miera motivície. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe ozaj sme kazdy tak iny

dasa_, Št, 14. 03. 2019 - 14:53

Jedna psychologická teória hovorí, že sa veľmi dobre poznáme. Vieme, v čom zlyhávame. Čo robíme zle. Celkovo, nie pri diete. A preto nedokážeme dodržiavať veci, o ktorých vieme, že by nám urobili dobre. Lebo máme pocit, že sa musíme trestať za to, akí sme zlí. Ale to je fakt trória, to len tak na okraj.

Jednoznačne, kým ti ro v hlavne niekde neprepne, darmo sa ty budeš týrať. Kilá možno zhodíš. Ale už o pár mesiacov, ako skončíš s dietovaním su naspäť. Lebo padneš do starých kolají. A o tom to je. Nie dietovať, ale zmeniť celé svoje smerovanie. A na to treba fakt hlavu

balalajka, So, 16. 03. 2019 - 06:47
Uvazujem nad tym.ovocim na nasom stole. Nie je tomu tak davno, co stromy nepatrili medzi sucast okolia obydlia. Sady mali asi hlavne chovatelia vciel. Ovocie sa zbieralo z prirody. Sezonne. Ak jablka, zvacsa plane, nestepene. Tam bol iny obsah fruktozy. Jablko bolo nieco vynimocne. Bolo sucast stedrovecerneho stolu, ako odmena za koledovanie, po Vianociach neviem, ci este bolo dostupne. Ine ovocie asi ani vzhladom ku kazivosti. No a potom sa varil lekvar, ak to neslo do suda na palenku. Kompot sa nezavaral ... varil sa z tych jablk v zime, ktore uz zacinali sa kazit a jedol sa cerstvy. To nie je az taka strasne vzdialena minulost. Urobili sme si dostupne ovocie pre kazdodenny zivot. Zaviedli nejaku vitaminovu normu. Ok. Ale pre nas prirodzenejsie je stale jest zeleninu, co sa vitaminov tyka. Podla mna by sa malo ovocie stat niecim vynimocnym, nie beznou sucastou. Je to dobrota, sladkost ... dezert. Tak sa k nemu aj ja tak chovam.
dasa_, So, 16. 03. 2019 - 08:24

Môj dedo mal aj včely, aj veľký jablkový sad. Preto ja som nasadené jablone považovala za prirodzené. A vždy som sa veľmi čudovala, prečo na Vianoce dedo a potom môj otec  chodí po kmotroch a roznáša košíky jabĺk. Až oveľa neskôr som prišla na to, že tie stromy, ktoré mali ostatní, boli na 90% slivky. Na lekvár alebo do suda. Niečo sa ešte stihlo aj usušiť. Ale jablone boli vraj veľľmi veľké, tienili, neurodilo sa pod nimi.

Samozrejme boli aj jablone, veď ako by sa boli robili napríklad štrúdle. Alebo včase, také priesvitné jablká. Ale nie až toľko. A keď sa aj urodilo, tak sa veľká časť úrody predávala na trhoch. Aby bolo na iné.

 

Iwa, So, 16. 03. 2019 - 22:53

Voľakedy sa ľudia bavili o počasí, dnes o jedle. Je to také neutrálna téma? Všetci sa chvália ako dobre varia a čo všetko už navarili a zjedli. Dokonca aj chlapi!

Dievčatá, prečo potom vo veľa diétach sú raňajky sladké? Osobne, ak si dám sladké raňajky, o 1-2 hodiny som znova hladná. Alebo je každý nastavený inak? ja som skôr na tú zeleninku. Ovocie si nosím každý deň do práce, väčšinou ho aj zjem, lebo obedujem až doma niekedy po 14.h. (chcem sa najesť v kľude a bez stresu). Ja som vlastne všetky sladkosti nahradila ovocím Chichocem sa a prinieslo to výsledky. Ale aj tak ma to zaujíma, lebo občas sa chudnutie zastaví, možno aj priberiem... 

balalajka, Ne, 17. 03. 2019 - 08:28
1. Co zjes v ramci sladkych ranajok? Daju sa urobit tak, aby si nebola hladna, teda je tam aj dost bielkovin a tukov. Osobne ich preferujem, hlad mam po 5 hodinach asi a nevadi mi, ze som asi 20 minut nervozna, lebo cukor dolu. Hladna ze kruti brucho ... to mi trva cez 12 hodin. Zelenina a bielkoviny na ranajky su super ... dlho vydrzis nejest. Moja skusenost s tym bola, ze mi chybala vlaknina a mala som problem s vyprazdnovanim (sorry, inak to napisat neviem) ... ostatne jedla totiz mam viac bielkovinove. 2. No a to zastavenie. To je ok. Mozno viac soli v jeden den, ci toho ovocia. Na 3 dni sa naviaze v tele voda, potom to das prec. Este v pms sa viaze voda. To neries absolutne. Proste to tak je nastavene.
Kamila, Ne, 17. 03. 2019 - 12:08
K tym ranajkam som zistila, ze mi velmi vyhovuje ovsana kasa, ovsene vlocky kratko povarene s vodou, na to na taniri trosku masla, 1.5 vacsej kocky horkej cokolady 70 percent, nastruhane alebo len roztopene a ked je cokolada velmi horka tak len sybolicky kokosovy cukor, je to chutne, mam aj trochu sladke ale hlavne som z toho syta dlhe hodiny. Inak pri nizkosacharidovej strave som aj ja mala problem zo zapchou. Inak ako pise Iwa presne takto si viem predstavit vyuzitie ovocia, verzia desiatej
balalajka, Ne, 17. 03. 2019 - 12:12
My totalne lenivi kupujeme vlocky z Li*a a len ich zalejeme vriacou vodou. Po cca 5 minutach sa napiju, zmaknu a netreba ich varit. U mna sa jedia s kakaok, trochu medu a kokos navrch. Alebo teda lyzica jogurtu a do toho cucoriedky, maliny alebo cernice. 125gr krabicku mam na tyzden .... ak malo sladke, tak plus med.
Kamila, Ne, 17. 03. 2019 - 12:41
I tak se da, ja musim spekulovat s bezlepkovymi ovsenymi vlockami. ;)
balalajka, Ne, 17. 03. 2019 - 12:53
Jaj tak to som.nedomyslela. Fakt je, ze ryzove treba povarit. Pohankove nie ... tie nemozes?
Kamila, Ne, 17. 03. 2019 - 14:01
Nastastie som nasla ovsene vlocky bezlepkove, ono ovos je prirodzene bezlepkovy, ale pestovanim nedaleko klasicickych obilnin, vraj to uz nie je iste..
Iwa, Ne, 17. 03. 2019 - 13:35

sladké - jogurtíky, tvarohové krémy, kaše, kukuričné lupienky (tie priam nenávidím), k tomu hora ovocia (hlavne banány, tiež pre mňa moc sladké) a na to ešte med/cukor. Ovsené vločky môžem, len už sa mi fakt nežiada ich ničím sladiť. Voľakedy som mala kombináciu ovsené vločky, kakao a biely jogurt - len som to pomiešala dokopy, nevarila som. Varenie u mňa ráno nehrozí, teplé raňajky tiež nemusím, vajíčko si radšej uvarím večer a ráno vyberiem z chladničky. Musím zistiť, čo na to kakao a vajíčko z chladničky antihistamínová kniha Mlčím  Väčšinou mám nejaký celozrnný chlebík/rožok, maslo, syr, zelenina. pomazánkové obdobie u mňa teraz začína, už sa teším na medvedí cesnak. Biele pečivo/chlieb nejem takmer vôbec, často ma z neho pálila záha. Ináč, ovsené vločky si dávam často do polievky namiesto rezancov - keď sa mi nechce cez týždeň variť a potrebujem byť najedená len z polievky Veľký úsmev

pms neriešim, vtedy "zhreším", väčšinou do seba nacpem čokoládu, väčšinou celú na posedenie a zase mám mesiac pokojVyplazený jazyk  Ale, že viac soli... na to som nemyslela. Dík!

Kamila, Ne, 17. 03. 2019 - 14:31
Histaminova dieta a kakao nejdu dokopy, Tinke ho nahradzam karobom, aj v kolacoch, sme si zvykli vsetci, aky jedavas chlieb? Drozdie je problem, ono je to cele velke zabavisko. ;)
Iwa, Ne, 17. 03. 2019 - 14:42

Však už mám aj knihu (HIT - kompletný sprievodca), budem študovať... Bez kakaa sa zaobídem. chlieb/pečivo celozrnné a stačí mi iba na raňajky. Chýbajú mi paradajky, ale zvyknem si. Včera som sa napratala takým drobný červeným ovocím a ráno som už "pískala" prieduškami, ale po antihistaminovej tabletke ok. Ja to ani nemám také hrozné, ako niektorí ľudia, v podstate do 24 h po zjedení niečoho takého sa viem dať dokopy.

Kamila, Ne, 17. 03. 2019 - 14:48
Ono problem histaminovej intolerancie nemusi byt len o zjavnych vonkajsich prejavoch, prebytok histaminu mozes sposobit skryte zapaly...
Iwa, Ne, 17. 03. 2019 - 14:55

To viem. Len mesiac sa snažím byť bez histamínu a na koži to už je viedieť, červené fliačiky síce ešte mám, ale už aspoň nesvrbia. Ja som išla za lekárkou práve s tými fľakmi, alergie nezistila, tak mi zobrala krv na histamín. A pískanie v prieduškách, to je taký vonkajší a nepríjemný prejav. Napr. mne stačilo dať si k večeri pohár červeného vína a niekedy som začala pískať už o 2-3 hodiny. Teraz mi napadlo, že aj problémy s kolenami môže hostamín ovplyvňovať, lebo niekedy to bolo lepšie, niekedy horšie nevedela som prečo práve teraz a nedávala som to do súvislosti so stravou.

balalajka, Ne, 17. 03. 2019 - 16:12
Iwa, vsetko to sladke co si popisala presne je dost sacharidove, malo tuku, bielkovin, aby tam ta sytost vydrzala. Teda az na ten tvaroh .... neviem co si predstavit ... ci kupovany tvarohovy krem ci doma si si sama robila. Jo, ja som este take mavala ... tvaroh, jogurt, kakao a kokos ... trochu medu alebo proteinovy prasok ... boooze ... rok som nemala mmm .... idem si hned aj spravit! Pekne jedz co ti vyhovuje ak to mozes. Vajicka su super.
balalajka, Pi, 22. 03. 2019 - 06:23

"Syndróm večerného jedenia patrí medzi poruchy príjmu potravy." KONEČNE TO NIEKTO NAZVAL SPRÁVNE.

A ešte nielen večerné, ale aj večné podľa mňa prejedanie.

A perfektne popísané aj to čo a prečo sa odohráva v našom vnútri  - proste je to celé poprepájané a zacyklené.

No a ten záver - pre mňa čerešnička na torte. Nič nie je individuálne. V podstate fungujeme rovnako. Tak!

Kamila, Pi, 22. 03. 2019 - 10:34

Pekný článok, okrem iného .... mäso raz do týždňa, pestrá paleta zeleniny, ovocia, bielkovín ... ;)

dasa_, Pi, 22. 03. 2019 - 10:38

to je ten istý, čo som vyššie spomínala pri ovocí - o tom chudnutí, kde sa ovocie nerátalo :)

balalajka, Pi, 22. 03. 2019 - 10:45

"Do jedálneho lístka by sme mali vrátiť predovšetkým strukoviny, čerstvú zeleninu a ovocie, mliečne výrobky so živými kultúrami, orechy, obilniny a striedmo konzumovať mäso a tuky."

Striedmo - nie raz do týždňa Mrkám

Raz do týždňa sa jedávalo - "Naši predkovia jedli mäso raz týždenne, čo úzko súviselo predovšetkým so skromnejšími pomermi, v ktorých žili. Následkom nedostatku tohto druhu striedmosti v súčasnosti je skutočnosť, že v rakovine hrubého čreva obsadzujeme v európskom meradle posledné roky popredné priečky. Práve konzumácia spracovaných mäsových výrobkov, kam sa radí napríklad aj obľúbená šunka či slanina, v množstve 50 g/deň totiž zvyšuje riziko rakoviny hrubého čreva takmer o 20 %. Vegetariáni môžu kombináciou strukovín, vajec, mliečnych výrobkov mäso nahradiť. V prípade vegánov je to trošku komplikovanejšie. Rizikovou skupinou sú najmä deti – v ich prípade môže úplné vylúčenie živočíšnych bielkovín znamenať vážne zdravotné následky."

Inak - to posledné - to že pre dieťa to má vážne následky je zaujímavé, ak by dospelému stačilo mäso raz týždenne. To by som sa ho spýtala, keby som mohla, prečo tak to je.

Kamila, Pi, 22. 03. 2019 - 11:29

... ja viem, že sa môžeme doťahovať za slovíčka, uvadzala som to ilustracne, je tam aj ovocie ... , ale čo si predstavís pod striedmou konzumáciou mäsa?

Čoa sa týka posledného, je to problem deti s vegánskou stravou, vegetariani s povolenym mliekom a vajickami, to daju v pohode aj masa.

dasa_, Ne, 24. 03. 2019 - 13:31

Tak neplánovane som dnes vykonala na sebe test :)

Už dlhšiu dobu ranajkujem nízkosacharidovo. Nejdem na nulu, lebo to nie je jednoduché. ALe teda sacharidy su na minime.

Aj dnes som dala také bežné raňajky. Obyčajne ma hlad potom chytá až niekedy okolo pol jednej, jednej.

Dnes som ale piekla ráno muffiny. Kombinácia mak, strúhané jablká a vo vnútri originál slivkový lekvár sa mi zdala neodolateľná. Tak som po raňajkách jeden dala.

Neprešlo ani pol hodiny a zrazu strašný "hlad". Nebyť v strehu, tak to skončí zle nedobre. Určite by padli aj ďalšie koláčiky.

Je mi vcelku jasné, čo ten hlad spôsobilo. Teda laicky povedané, ako odozva na koláč sa vyplavilo množstvo inzulínu, ktoré spotrebovalo všetku glukózu v dosahu. A volalo po ďalšej...

Je jasné, všetci sme originál. Každý reaguje inak. ALe niektoré veci platia všeobecne.

Kamila, Po, 25. 03. 2019 - 10:31

Toto mám aj ja odsledované. U mňa to tiež funguje pri raňajkách typu praženica, avokádo, vajíčko a paradajka, alebo ako som spomínala ovsená kaša s vodou, trochou masla a dvoma kockami horkej čokolády. Inak mne sa to overilo, aj pri delenej strave, pri nej som nemala potrebu jesť somariny, hneď po jedle.

dasa_, Po, 25. 03. 2019 - 10:40

no, užb len z toho urobiť program na celý život Úsmev  Alebo teda aspoň na 80%.

A ísť ku ďalšej kategórii, ktorá potrebuje napravenie, vylepšenie :)

dasa_, Po, 25. 03. 2019 - 12:16

Vlastne otázka - prečo nepokračuješ v delenej strave, keď ti funguje. A aj vieš, ako na to? Nestálo by za to miesto hľadania sa vrátiť k overenému?

Kamila, Po, 25. 03. 2019 - 13:19

Momentálne nič nehľadám. Úsmev Keď sa dá, delím .... Je to hlavne o tom, že nezvládam variť viac rôznych jedál, iné pre seba, iné, pre zvyšných stravníkov, mám dvoch deň, čo deň, iný čas, Tinka histaminová ... Jasné, niekedy to nie je problém, ak je mäso a mám dosť prílohy, ale bryndzové halušky, rizoto ..., nevzládam riešiť iné. Občas som šťastná, že vôbec niečo navarím, užijem si jedlo a nejem somariny ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama