reklama

Roláda z mletého mäsa obalená v slanine

Pridal/a balalajka dňa 19. 03. 2019 - 14:43 - Recepty balalajka
Roláda z mletého mäsa obalená v slanine, Hlavné jedlá, recept, balalajka

balalajka


reklama

Recept s foto postupom na plnenú roládu z mletého mäsa. Príprava tejto mäsovej rolády je veľmi jednoduchá, s papierom na pečenie ju máte za 7 minút v rúre. .

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
2 kusov vajce
1 1⁄2 čajové lyžičky soľ
1⁄2 čajová lyžička čierne korenie
3 strúčiky cesnak
Náplň:
100 gramov šunka
100 gramov syr
100 gramov špenát
100 gramov slanina
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso s vajíčkami a korením spolu spracujeme a rovnomerne uložíme na papier na pečenie do výšky cca 2cm.

Navrch uložíme: plátky šunky, syr a na to špenát.  Spolu za pomoci papiera zrolujeme.

Vedľa zrolovanej mäsovo - šunkovo - syrovo - špenátovej rolky poukladáme slaninku nakrájanej na pásiky a len to tam "pregúlime". Slaninku pritlačíme a krásne ľahúčko efektne sa nám to skoro samé obalí.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov na 20 minút zakryté papierom. Potom papier odstránime a ešte pečieme ďalších 25 minút.

Vytiahneme a necháme vychladnúť. Podávame so šalátom a zemiakovou kašou.

Doplňujúce poznámky

Za pomoci manipulácie mäsa na papieri na pečenie to ide krásne jednoducho a takmer úplne čisto. Zjedené sme mali rýchlejšie ako sa pieklo Chichocem sa.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Ut, 19. 03. 2019 - 14:45

Hlavne - tie mäsové konce rolády zatočte dnu - nie ako ja. Mne potom vytiekol z nej syr. Nič strašné sa nestalo, len to nie je také pohľadné Chichocem sa.

M.á.r.i.a, Ut, 19. 03. 2019 - 16:53

Na budúce zatočíš Veľký úsmev... máš ju ukážkovú aj tak, rada robím z mletého mäsa a plním rôznymi plnkami napr. aj praženicou. Je to vďačná papanica aj na studeno. 

Prečo si stáčala po šírke a  nie po dĺžke, všímam si to, že to robia niektoré aj pri sladkých roládach.

balalajka, Ut, 19. 03. 2019 - 17:13
Dakujem. S prazenicou som nerobola, skusim. Tak robieva mama roladu z kare. No ... stacala som tak, aby mi vliezla do pekaca. Tot jedina logika :D ... ja viem, slaba asik.
M.á.r.i.a, Ut, 19. 03. 2019 - 18:08
Na tom karé ide o štruktúru mäsa. Po tej dĺžke je to o tom aby bola hrúbka menšia... aj sa lepšie stáča keď je užšia. Neboj na plech to potlačíš... ale chute si narobila, ja sa tu pučim šošovicovým šalátom, fňuk
Lea, St, 20. 03. 2019 - 15:11

Výborný recept ! Čakalo na mňa mleté mäso v chladničke od nedele, dumala som, čo s ním a hľa, včera večer ízi pízi roláda zmotaná, upečená, dnes v práci super obed, mňam, vďaka za inšpiráciu Tlieskam

balalajka, St, 20. 03. 2019 - 15:18
Tak to som rada. Velmi sa tesim, ze mala uspech.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama