reklama

Rozdiel: éterický a esenciálny olej. Domáca výroba

lastovička , 22. 03. 2019 - 08:55

reklama

Viete mi povedať aký je rozdiel medzi éterickým a esenciálnym olejom? Na nete som si našla recept na domáci prací prášok a aviváž a do jedného ide éterický olej a do druhého esenciálny. Používate aj vy doma domáce prípravky? Aviváže, pracie prášky, krémy na tvár, telo. Dajte nejaké rady ako na to, čo sa vás osvedčilo


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Pi, 22. 03. 2019 - 09:35

Rozdieľ medzi nimi nie je žiadny, je to to isté ešte sa môžeš stretnúť aj s názvom silica. Tieto oleje sa na vzduchu odparia. Ja ich používam na osvieženie vzduchu, nevyrábam si pracie prášky ani aviváž ale podľa hoto tam majú tú vonnú úlohu.

Evka1223, Pi, 22. 03. 2019 - 10:03

Silice - sú vonné látky obsiahnuté v rastlinách. 
Esenciálne oleje - sú tieto silice, ktoré boli vyextrahované z rastliny. Extrakciou sa nikdy nezíska presne rovnaká silica ako bola v rastline, ale aspoň dosť podobná. 

Éterické oleje sú myslím synonymum k esenciálnym olejom. 

Ľudia používajú všetky tri názvy ako synonymá aj keď to nie je úplne správne. 

Pozor, potom ešte existujú vonné oleje, to už ale nebývajú prírodné esenciálne oleje, ale skorej ich syntetické alternatívy, prípadne zmesi syntetických vôní a esenciálnych olejov.

Názov nevypovedá o kvalite produktu....treba rozlišovať prípravok syntetický a prírodný 
 

M.á.r.i.a, Pi, 22. 03. 2019 - 10:47
Odborné si to vysvetlila a v konečnom dôsledku je to to isté. Ono pri tom všetkom je aj rovnaký spôsob výroby. Najviac odparovaním, lisovaním alebo varením. Aj tie vonné oleje k tomu patria.
lastovička, Pi, 22. 03. 2019 - 11:07

ďakujem za vysvetlenie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama